• snaily

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Rättelse: "sen kan det vara lite brunt 1-2 dagar efter."

  • snaily

    Klockarbol
    Stor kram! Hoppas boendesituationen löser sig, för alternativ ett lät väl inte som ett alltför lockande alternativ...


    Ore och PB
    Tack för kloka ekonomifunderingar!
    Försökt göra en budgetöversikt, men kommit fram till att vi egentligen inte har så mycket vi kan dra ner på, vi konsumerar redan ganska minimalt. Men, man kan nog alltid äta för lite mindre pengar, dra in på restaurangbesök, fika och sånt, dra in på onödiga bilresor med mera. Många bäckar små liksom. Maken ska försöka byta a-kassa (hans är svindyr att vara med i) och jag ska kolla om man kan få nedsatt csn-avgift när man är föräldraledig (någon som vet?).


    Tinga
    Ha så skoj i London! Och håller tummarna för att killarnas ätande blir bättre igen snart!


    Grattis på namnsdagen Moa!


    Nu är min mamma hos läkaren och ska diskutera cancerbehandlingar och lägga upp ett schema för vintern... Sa till henne vilken tur ändå att de bor så nära ett så bra sjukhus (Karolinska), och inte bor typ... här!

  • snaily

    Mugglan
    Tror jag förstår ungefär hur du känner. Kram!


    Sista ekonomitjatet:
    Har redan beställt blankett från CSN (fast det står väldigt snurrigt på deras hemsida, typ att det är året efter man haft lägre inkomst som man får reducerad csn-avgift? nåja, framgår väl när blanketten dyker upp).
    Facket får jag dock snällt betala full avgift till ändå. A-kassan är ju bara 90 kr/mån, billigt o bra!
    PB - hoppar faktiskt precis i denna stund över att betala in för medlemskap i STF för nästa år. (Men min orangutang tänker jag fortsätta vara fadder för via WWF, så det så! ) Och bensinpengar spar vi faktiskt en hel del nu när jag är hemma.
    Det ordnar sig nog - har man en gång levt som fattig student borde man väl kunna återuppliva de kunskaperna?

  • snaily
    Ore skrev 2010-11-18 11:58:42 följande:
    Jag irriterar mig också litet på min syster och hennes sambos attityd angående pengar. De förlorar ju heeeela 6000 kr/månad om han är föräldraledig (Nej, då har de inte räknat bort minskade pendlingskostnader, eller ev. inkomstökningar om hon jobbar), så även om han vill så kan han ju inte vara föräldraledig enligt dem. I mina ögon är det en prioriteringsfråga. Har man inkomster på någonstans mellan 35-40 000 netto, huslån på ca 1 miljon, endast en (obelånad) bil och inga kreditskulder i övrigt så är det ta mig tusan ingen omöjlighet att vara pappaledig. Men värderar man pengar högre, så...
    Sånt där kan irritera mig också nåt vansinnigt! Och varför är det alltid när pappan tjänar mer som det argumentet ska dras upp, om det så bara rör sig om någon tusenlapps förlust i månaden? Med den logiken borde väl jag bara vara hemma några månader på sin höjd och sen börja jobba heltid, eftersom jag tjänar ungefär dubbelt så mycket som maken. Men nu VILL jag ju passa på att vara hemma med knytet i ca ett år så då får man bita i det sura äpplet och vara lite fattig ett tag.

     


    Liten
    Skönt med träningsvärk! Saknar att träna  - hundpromenader får jag inte  mycket träningsvärk av! Hoppas på att få en snäll liten bebis som kan tänka sig att släppa iväg mig någon timme här och där i vår för att åka längdskidor.

  • snaily

    Hmm, skrämde jag bort alla med mitt trista prat om pengar?


    Jag kan fortsätta prata om andra oviktiga saker istället.


    Någon som kan förklara varför jag inte har någon känsel på ett hudområde till vänster om naveln? Är det som förberedelse till att Ynglet tänker ta sig ut den vägen? Ska föreslå läkaren att skära där om det blir tal om kejsarsnitt, så spar sjukhuset in lite på bedövningsmedlet.


    Vilken husmanskostdag det blir hos oss idag:
    Blodpudding till lunch
    (Hemlagad) ärtsoppa och pannkakor till middag


    (Alla har antecknat nu va? )


    PB
    Guuuud vad jag håller tummarna för att tanten inte dyker upp hos dig imorgon, och inte någon annan dag heller för den delen!!

  • snaily

    Oj PB, du borde verkligen ha något slags andningsskydd!
    Om du tittar förbi här lite snabbt kan du få låna makens stora andningsmask som han har när han målar med giftiga hobbyfärger, han ser ut som en stor insekt med den på sig.


    Lappis
    Nästan men inte riktigt, va?

  • snaily

    Grattis i efterskott till Ores son!


    Det närmar sig jul snart - nåå, hur gör ni nu med julkorten med (nakna) barn med tomteluva?
    Telis?


    *lyssnar vidare på Musikguiden i P3 med Familjen - såå mycket bra nostalgimusik!!*

  • snaily

    PB
    Nej nej nej inte blod!! Det fick ju bara inte hända!! Kraaaaaaam!

  • snaily

    Tack för alla mammasympatier förresten, vad ni är snälla!


    Hon ska på första cellgiftsbehandlingen på onsdag och ska till perukmakaren så snart som möjligt, för är det nåt man är säker på så är det att hon kommer tappa allt hår inom kort.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!