• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • porchez

    God morgon i tråden! Har läst varje dag men inte haft tid att skriva. Alla tankar finns hos er, håller tummar där det behövs -------------------- Muggles tvillingar! Skoj men läskigt. Grattis

  • _koko_

    Vild morgon, larmet hade gått på kontoret när jag kom hit, så det blev lite extra tinnitus ett tag. Men nu är det åtgärdat och jag kan börja jobba. Eller jobba gör jag redan på bussen hit, vad gör man inte för att korta dagisdagarna så mycket man kan.
    Tur att jag har ett jobb som kan skötas vart som helst just nu!

    Idag ska jag på intervju, känner mig väldigt oförberedd, men det ska nog gå bra. Är osäker på om jag vill ha jobbet (ett annat konsultföretag och jag har det oförskämt bra och tryggt där jag är idag), men man måste ju ge det en chans när de nu söker upp en.
    Måste ju öva lite på att intervjuas också, det var ett tag sedan sist. Plötsligt dyker det upp något jag verkligen vill ha, och då vill man ju göra en bra intervju...

  • fru AM

    Lycka till på intervjun idag, Koko!


     


    Hej 3barnsmor!


     


    Telis: har glömt att skriva det men psykbryt får jag hela tiden på mina barn. Tyvärr kommer monstermammarösten fram ganska ofta också...

  • MSW

    "Söder träff"


    4 december: MSW, Parnassia, Izzie, Mugglan? Kängu? Oupsie? MrsB? Fru E? PB?


    5december: Parnassia, Izzie, Mugglan? Kängu? Oupsie? MrsB? Fru E? PB?

  • MSW

    Jag har säkert glömt flera stycken.. Inte med vilje iaf..


    Hej hej 3barnsmor!


    Mugglan, Piggelin och Fru E: Hur är läget idag?


    PB: Nu sitter ni nog och väntar på Cvl? Hoppas allt går super bra!!


    Nu ska jag försöka ta tag i plugget, känner mig faktiskt lite motiverad idag.. (är väl för att jag börjar närma mig slutet, både av uppgiften och tiden för att få den färdig!)


    Kram!

  • MSW
    MSW skrev 2010-11-03 09:14:18 följande:
    "Söder träff" 4 december: MSW, Parnassia, Izzie, Mugglan? Kängu? Oupsie? MrsB? Fru E? PB? 5december: Parnassia, Izzie, Mugglan? Kängu? Oupsie? MrsB? Fru E? PB?
    12 december: MSW, Vännerfan, Parnassia? Izzie? Mugglan? Kängu? Oupsie? MrsB? Fru E? PB?
  • Tinga

     


    MSW skrev 2010-11-03 09:14:18 följande:
    "Söder träff" 4 december: MSW, Parnassia, Izzie, Mugglan? Kängu? Oupsie? MrsB? Fru E? PB? 5december: Parnassia, Izzie, Mugglan? Kängu? Oupsie? MrsB? Fru E? PB?

    Glöm inte mig - jag kan också båda dagarna. Fast julbord är jag defintivt inte intresserad av ; äter mycket hellre bara en vanlig lunch någonstans. På Toftaholm serverar de lunch även på lördagar, och man kan säkert ta en kaffe efteråt och sitta kvar länge om man vill det.

  • Piggelin1

    God morgon!


    Koko, lycka till på intervjun! När jag skulle på intervju för mitt nuvarande jobb, så gick jag dit mkt med tankarna "jaja, jag kollar upp vad det är, av ren nyfikenhet, men inte så mkt mer". Hade ett annat jobb på G, där bara formalian återstod, hade i princip smygstartat lite på det. Allt slutade med att jag tog "intervju-jobbet" Livet kan vända på en femöring ibland


    3barnsmor - vad kul att du ger dig tillkänna! Coolt med ngn som hängt med oss i det tysta så länge Skriv gärna mer om du hinner & har tid!


    Liten, GRATIS barnomsorg?! Har jag aldrig hört talas om Själv blev jag glatt överraskad efter sommaren när jag såg att e-fakturan för barnomsorgen gått ner från drygt 1200 kr i månaden till 970 kr-ngnting, bara sådär! Gissar att det beror på att Amanda är äldre, men hade ingen aning om att det var så, trodde det var 1200 spänn alltid som gällde. Ok, nu när vi så småningom går ner till de stipulerade 15 timmarna i veckan (två veckor efter nya bebisens ankomst), så lär det ju bli lite mindre i månaden, men har faktist ingen koll alls på hur mkt mindre. Herregud vad BRA vi har det i Sverige egentligen, brorsan i Holland betalar en förmögenhet i månaden, gissar att detsamma gäller för Sweet i NYC.


    Får en känsla av att det nästan bara är i Sthlm som man har mer än 15 timmar i veckan, har iaf inte hört om ngn annanstans där man har rätt till 20, 25 eller 30 timmar i veckan (rätta mig om jag har fel - ni andra här ute i landet ). En kompis här i stan har sin son på föräldrakooperativ & där är det ju andra regler & betydöigt fler timmar om man vill, men det är ju inte så konstigt eftersom det är ju privat.


    Igår kväll trodde jag nästan att det kanske kunde vara på G - hade rejäl värk när jag skulle lägga mig & stoppade i mig alvedon för att få sova någorlunda (med tusen tankar som snurrade huruvida jag skulle få sova, var det på G nu, har vi en bebis imorgon vid denna tiden?). Men jag har sovit som en prinsessa! Ok, vaknat har jag gjort flera ggr, men det är jag så van vid numera, däremot somande jag om direkt alla gångerna & det känns helt klart som en vinstlott efter rätt många nätter med flera timmars sömnlöshet. 


    Mugglan - hur var din/er nattsömn? Hoppas att du fått sova & att inte alla tankar efter gårdagen ställt till det alldeles inatt. Att du inte fick ngt gjort på jobbet igår - herregud, det är nog det sista man kan förvänta sig efter ett sådant besked. Jag hade snarare varit väldigt förvånad om du lyckats jobba på som vanligt efter ett sånt besked...

  • MSW

    "Söder träff"

    4 december: MSW, Parnassia, Izzie, Tinga, Mugglan? Kängu? Oupsie? MrsB? Fru E? PB?

    5december: Parnassia, Izzie, Tinga, Mugglan? Kängu? Oupsie? MrsB? Fru E? PB?

    12 december: MSW, Vännerfan, Parnassia? Izzie? Mugglan? Kängu? Oupsie? MrsB? Fru E? PB?

  • Parnassia

    Piggelin - bra med en god natts sömn! Grattis!


     


     

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!