• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • Parnassia

    "Söder träff"

    4 december: MSW, Parnassia, Izzie, Tinga, Mugglan? Kängu? Oupsie? MrsB? Fru E? PB?

    5december: Parnassia, Izzie, Tinga, Mugglan? Kängu? Oupsie? MrsB? Fru E? PB?

    12 december: MSW, Vännerfan, Izzie? Mugglan? Kängu? Oupsie? MrsB? Fru E? PB?

  • Tinga

    Piggelin - vad skönt att du fått sova ordentligt i natt. Låter som en bra uppladdning inför bebisens ankomst.

    Här i Lund får man som föräldraledig 25 h barnomsorg per vecka för storasyskon, fördelat på 5 h per dag, 9-14. Inte förhandlingsbart, har jag förstått. Eller jo; man får förstås ha sina barn färre timmar, men man kan inte fördela dem på annat sätt än 9-14 varje dag. 

  • Tinga

    Koko - lycka till på intervjun! Ofta gör man sina bästa "framträdanden" när man är avslappnad och det inte betyder allt för en hur det går.

  • BrudSommar2006

    Piggelin, de 15 timmarna gratis från tre år måste ju gälla hela landet.


    Vi bor i en moderatstyrd kommun med folkpartiet som största oppositionsparti. Den här gången gick moderaterna till val med att höja timmarna för föräldralediga till 25 timmar och fp till 30 timmar. Behöver jag säga att fp gjorde ett väldigt bra val i år... Fast inte tillräckligt så 25 timmar blir det från 1:a januari. Det jag inte fattat än är om det också kommer att gälla den allmänna förskolan för lagstadgat är det ju så klart fortfarande 15 so gäller och om man i så fall får betala mellanskillnaden eller om alla barn som fyllt tre ändå bara får gå 15. Just vårt dagis har hela tiden haft 20 för de har tyckt att det inskränkt för mycket på deras verksamhet annars. Det finns bara en kommunal förskola i hela kommunen så hur den fungerar har jag ingen koll på.

  • BrudSommar2006

    9-14 här också, fast nu verkar förslaget från januari vara 8.45 - 15 mån - tor, hade nog trott att de skulle lägga till fredagar också istället men tydligen inte.


    Piggelin, skönt med god sömn men vad synd att det inte blev bebis!! Fast den kommer ju snart oavsett men man är ju så otålig på slutet!

  • BrudSommar2006

    Koko, stort lycka till på intervjun! Själv har jag inte varit på en intervju sedan 2003! Snacka om ringrostig.


    Piggelin, jag noterade också att fakturan gick ner men jag fattade aldrig varför och sedan blev det ju helt plötsligt gratis. Fast får se hur mycket vi får betala för den här veckan som ju egentligen är höstlov.

  • Lapinette

    Piggelin - är du kvar hemma??!!!

    Själv är jag också kvar hemma. Sover skitdåligt och mår som en manglad bäver varje morgon när jag vaknar. Nu har förkylningen börjat "komma ut" dvs snuva, rethosta och vacker mörk röst. Febern sjunker en halv grad varje dag ... så imorgon borde jag vara feberfri. Attans, minns inte när jag hade något sånt här långdraget senast.

  • Parnassia

    Lycka till med intervjun Koko! Jag tror också att man gör bäst ifrån sig när det inte är livsviktigt för en själv, man slappnar aaaav.


     


    Lappis - det var ett segt virus! Usch vad trist! Skickar lite te, honung, halstabletter, bra filmer och goda halstabletter och krya-på-dig-hälsningar.

  • Tinga

    Lappis - manglad bäver! Ursäkta att jag skrattar när du mår dåligt, men jag fick en väldigt lustig bild inför mitt inre öga! Krya på dig!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!