Inlägg från: Klockarbol |Visa alla inlägg
  • Klockarbol

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Fy för att behöva vänta med UL till i morgon
    Säger som andra och hoppas innerligt att Mugglan-familjen kan få sova lite i natt!

    Även här har ett intensivt tumhållande ägt rum under dagen och vi fortsätter till i morgon (mitt tumhållande ser tydligen lite lustigt ut enligt döttrarna... men man gör vad man kan).

    BS - även jag sällar mig till kategorin som blir apsjuk när jag blir sjuk. Och sjuk blir jag ofta. Bättre, väldigt mycket bättre har det dock blivit sedan yngsta slutade på dagis och började skolan!
    Jag har vid åtskilliga tillfället fått höra (även av läkare) att jag minsann blir sjuk som den värsta karl...

    Nu har jag en normaltemp på 36.2 vilket innebär att jag har feber vid 37 och hallusinerar (stavas det så???) vid38.5. Liiite svårt att bli tagen på allvar på VC då!

    Och nu skulle jag tydligen multitaska lik förbenat så nu tappade jag tråden helt :/

    Åja vars, jag kommer väl på mig senare.

    PB - jag pm'ar tacksamt mitt nummer för sms i morgon, jag är ju inte hemma på dan då!

    Ja just det. Laga mat var det.
    Det gör jag inte om jag kan slippa! Personligen kan jag leva på mackor om så är, vill nån annan ha nåt får dom fixa det
    Fullt så illa är det väl inte men jag avskyr verkligen att stå och joddla varenda dag. De perioder då mat har varit mitt ansvar då har jag tagit ett par heldagar i månaden och kört alla långkok jag kan komma på och gjort färdiga måltider att stoppa i frysen.
    Mycket roligare tycker jag åsså slipper jag tänka på mat - bara ta upp det som ligger överst i frysen och ställa i kylen kvällen innan

  • Klockarbol
    Tinga - Beklagar sorgen och känner med er. Skönt ändå att du och din bror var där i morse. Det är oerhört jobbiga besök att göra men så värdefulla efteråt.
    *Sänder en virtuell liten blomma till dig och de dina*
  • Klockarbol

    *Undrar om alla gått och lagt sig? Och konstaterar att gröna pluppar tydligen inte är pålitliga*

    Jag tror hela familjen är lite lagom mör efter en intensiv dag som tydligen började med försovning. Just den biten bekom dock inte mig som hade sjukskrivningsdag i dag och följdaktigen sov till 10.

    Hämtade mini på skolan och åkte in till stan där hon inhandlade present till storasyster - turkosblå köksredskap. Fråga mig inte varför hon valde just det men storasyster blev himla glad.

    Sedan till sjukhuset där det som vanligt är byggarbetsplats på hela området, avstängt överallt och inte en parkeringsplats så långt ögat nådde Skrikandes
    Fick parkera långt bortiväg och gå en massa extra omvägar för att hitta passager i byggstaketet. Tur vi var ute i gooood tid.

    Efter att ha fått elektroder och små elimpulser på omsorgsfullt utmätta (med tuchpenna...) ställen konstaterades att jag inte har karpaltunnel i alla fall och mina nerver gör tydligen det dom ska och är vid god vigör.
    Så det kändes ju bra

    Dessutom har jag haft debut på att beskriva mina åkommor på engelska efter som det ingick en rumänsk (?) utbytesdoktor i besöket.
    Kändes oförskämt att inte prata så att hon också förstod utan att orginaldoktorn behövde översätta hela tiden.

  • Klockarbol
    fru AM skrev 2011-01-12 14:30:43 följande:
    Håller på med en artikel om datorväskor och har precis spanat in en i rosa kroko - hur fin som helst. Är dock inte så säker på att redaktören kommer gilla den. Men det är JAG som skriver! Moahahaha

    Ooooo, jag vill ha en rosa kroko-datorväska!!!
    Nu har jag funderat i bergis 8 sekunder också och känner att jag BEHÖVER en rosa kroko-datorväska!!!

    AM - du får väldans gärna inboxa en länk om du vill!?

    Datorväskan jag har på jobbet nu är en röd Golla som är väldigt bra - rymmer både laptop och pärm och framförallt så väger väskan nästan ingenting! - men den är ju inte rosa...

    Gränsen för mitt rosa liv dras dock vid hundbajspåsar, sådana ska vara svarta, ha knythandtag och under inga omständigheter får de vara parfymerade (tråkiga jag får migrän av slika påhitt).

    Jag är så glad över positiva Muggel-besked så här långt och fortsätter att hålla tummar efter bästa förmåga

    Har varit på familjerådgivning i dag och känner mig sliten, trött och ledsen.
    Det konstaterades att jag är väldigt arg. Och det är jag. Jag är en massa andra saker också men den sanslösa vreden gör väl att jag inte alltid ids försöka lyssna.
    Å andra sidan så är väl det egentligen skitesamma.
    Han fick tydligen en liten 'epifany' och konstaterade när vi kom hem att det kanske mer handlar om när det separeras än om. Rackarns snabbtänkt eller? *biter nästan ur en plomb av ren och skär återhållen sarkasm*
    Det hette ju då självfallet att "hade jag förstått det tidigare så hade jag ju ansträngt mig mer"...

    Döööh? Vill minnas att jag tidigt påtalade att jag inte tolererade något halvhjärtat trams - antingen gör han det som krävs så får jag avgöra om det räcker för mig eller också packar vi pappas kappsäck. Hur svårt kan det vara att fatta näranog bokstaverade förutsättningar?


    Nåja vars, jag utgår ifrån att det kommer levereras ett "jamendåärdetjuingenidéattjagförsökerfördetdugerjuinteändå"-ylande under kvällen så kanske vi kan sätta punkt för den farsen och jag kan fokusera på att sörja det jag uppenbarligen aldrig hade.


    Nä, ja e inte bitter ja inte...


     


    Minimadame ligger nerbäddad i soffan med huvudvärk och ont i halsen. Har petat i henne en avledon för hon hade så ont i huvudet när hon kom hem att hon inte ens ville att jag skulle läsa för henne.
    Stackars liten höna

    Fossing - jag skulle nog faktiskt gnälla lite grand över en tom gratispresent! Har man vunnit en pryttel så ska det väl vara innehåll i prytteln oxå tycker jag

  • Klockarbol
    passionsblomman skrev 2011-01-12 15:24:18 följande:
    Fick ett mess från Mugglan:

    "Vi träffade ett annat par i  måndags i exakt samam sits. Hon opererades igår efter mig. Tyvärr förlorade de båda tvillingarna, ingen av dem klarade sig. Hon fick föda ut dem igår efter op, hon var i v22...Då inser man hur nära det var för oss, men vi hade tur denna gång...Kramar"

    Jag får gåshud över hela mig, nackhåren reser sig och lättnaden över Ada och Beda står i bjärt kontrast till fasan som det andra stackar paret nu fått möta.Gråter
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Nu blev jag lite illamående så nu ska jag nog dela soffa med minimadame en stund.

    Jag tycker faktiskt att det var klart överreklamerat att bli vuxen.
    Undrar om det funkar att leta rätt på barndomskompisen och fråga om vi inte ska leka Indianer och vita igen?
    Fast låta bli att jäsa rönnbär med regnvatten i gammal O'boykonservburk den här gången. Det var rent bedrövligt så sjuka vi blev av det experimentet...

    *Kryper iväg till soffan och försöker hantera extremt motstridiga känslor*
  • Klockarbol
    Snorkfröken77 skrev 2011-01-12 19:36:34 följande:

    Klockis - Jag leker gärna med dig! Kan vi inte leka "inte-nudda-golvet" hemma hos oss med hjälp av utslängda soffkuddar, sen när vi lekt och skrattat så vi knappt får luft så gör vi en stor sats chokladbollssmet och äter smeten direkt ur bunken!

    Snartis - Min mage är pinsamt stor redan, jag försöker dölja det med stora koftor, men det fungerar sådär just nu. Kappan är på sista gnällen att jag får igen nu över magen. Jag tror anledningen att ingen frågat mig rätt ut än är att de inte törs, vilket jag tycker är skönt.

    Dagens bästa: Ada och Beda lever! Maken blev uppringd av sitt framtida jobb (hoppas jag!) där de bad om referenser, sista steget!

    Dagens sämsta: Jag har fått foglossning igen måste stå still en stund innan jag kan gå iväg när jag rest mig och det smärtar när jag reser mig. Det hjälper ju inte till när jag försöker dölja den här graviditeten..


    Jaaa! Precis min melodi! Jag kan även tänka mig chokladbollsmet i tallrik med lite kall mjölk på 
    Och när vi blir trötta i benen av allt soffkuddshoppande kan vi sätta oss på en lagom stor matta och leka skeppsbrutna! Då kan vi sitta där och meta och se vem som får mest fisk

    Å fy för foglossning igen... Föreslår att du pratar med BM om bälte redan nu, jag fick höra av sjukgymnasten att det var bra att börja stöda så tidigt som möjligt.

    Tänker intensivt att din make ska få nya jobbet, att gå kvar på en arbetsplats man är besviken på kostar så mycket onödig energi.

    Och av hela mitt hjärta hoppas jag att ångesten släpper sitt järngrepp lite grand om ditt hjärta så du får vila i natt och att din BM kan lätta dina bördor i morgon.
    Jag vet också att det är svårt att höra hjärtljud i början, det beror så mycket på var barnet har bosatt sig lägesmässigt i magen, och jag förstår BM's synpunkt. Men känner ändå att ett vaginalt UL ska de väl kunna prestera utan allt för stora besvär?
    Om inte kanske du kan höra med din gyn om du har nån sån utöver Mvc?

    Jag gjorde alla undersökningar med bägge barnen hos min privata gyn. Jag är extremt petig med vem som rotar var och jag tillhör kategorin som absolut inte kan tänka mig en kvinnlig gyn - de få jag  har råkat ut för har varit så förtvivlat hårdhänta och när den senaste (sista) i raden av kvinnliga läkare klämde runt så pass att jag tjoade rakt ut av smärta och jag blev bemött med ett "Tramsa inte, det vet väl jag hur det känns och sååå farligt är det då inte" så bestämde jag mig för att det var min sista kvinnliga gynekolog. Basta.

    Och lite flyt i livet har jag faktiskt haft - idel ädel manliga BM'ar och manlig förlossningsläkare när äldsta föddes. Tom nakosläkaren som la epidural var manlig har jag fått berättat för mig
    Yngsta är född med planerat snitt och den läkaren var kvinna men hon rotade ju på annat håll så det var helt ok!

    Kram på dig sötaste Snorkis, i natt ska jag drömma om soffkuddar på golvet och en bunke med chokladbollssmet med 2 skedar i. Jag har gått om skedar att ta med om det finns fler som vill dela bunke!

    Många tankar och tumhållningar till Mugglanfamiljen.

    En axel att snora på till Frullan om du vill, du får så gärna dela min tår- och snytrulle av allra mjukaste Lambipapper.

    En stilla förhoppning att Blommans bihålor ska vara snälla (har du ringt doktorn?)

    Och avslutningsvis en önskan om en god natt till alla trådisar och ett varmt tack för att ni finns och för att jag får vara med och leka, skratta, gråta, sörja och hoppas med er!
  • Klockarbol

    Vinkar till Mugglan! Så skönt att ha dig här igen Hjärta

    Kom hem till en himla många sidor att läsa ikapp så jag får återkomma med ev kommentarer senare (antagligen är jag ikapp lagom till alla gått och lagt sig Flört)

    Hann däremot med att titta på lägenhetslänken från i morse och för erkänna att jag faktiskt blev lite åksjuk... Jag behöver uppenbarligen en och annan rät linje också! Men färgerna tyckte jag om och köket var himla fint även om jag själv skulle ha valt en varmare färg. Fryslort is my middlename!!

    I dag har jag avnjutit (?) en 1-timmes helkroppsmassage. Efter en liten stund frågade jag försynt om hon behövde gå så hårt åt senorna också?
    Hon svarade lika försynt att det inte var några senor...
    Så jag konstaterar att min arma kropp har saknat naprapaten! (Han törs nte så länge vi inte vet vad som sker i mina leder).
    Åssa har jag bokat en ny massagetid om en månad - tänkte det var bäst att göra det på en gång innan jag känner morgondagens träningsvärk

    Nu kaffe och läsa ikapp.

  • Klockarbol

    Porchez - Baserat på erfarenhet tidigare i livet så vill jag påstå att hockeyspelare leder stort i kategorin fina rumpor

    Blomman - Yays för andningsbar näsa och att se skarp ut

    Även här står nya brillor på "borde ha skaffat för länge sedan"-listan. Jag är numer som det så klämmigt heter ålderssynt... behöver alltså dubbelslipat och det kostar skjortan.

    När jag vid närsynta 10-års ålder välsignades med mitt första par glasögon så sa den förfaskade ögonläkaren att jag skulle vara glad eftersom det betydde att jag inte skulle behöva några glasögon när jag blev gammal...

    A. 10-åringar som just har förärats ett par snorfula tjockbågade stora och JÄTTEBLÅ glasögon skiter högaktningsfullt i huruvida de behöver glasögon när de blir gamla...
    B. Hon ljög...

  • Klockarbol

    Dessutom såg jag ut som hon Heidi i tv-serien med en farfar i österikiska (?) alperna...
    Och jag spelade fiol...

    Jag kanske inte ska vara så förvånad över hur resten av livet blev när allt kommer omkring?

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!