• Oms

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Lappis - jaha där är alltså den stora förklaringen, antalet barn! är det för att man iaf på pappret vill lösa adoptionerna i hemlandet eller är det byråkrati som sätter stopp? för det måste ju finnas barn som behöver adopteras kan jag ju tycka. men vad trist och vilken otroligt lång väntan, hur ska folk orka med att hela tiden leva i ovisshet om hur nästa år blir...jag håller tummar o tår för att det rasslar till nu snart!

  • Oms

    Läste paraplyagntestet och det ingående - jag har ju helt klart en störning, varför ska jag läsa allt så otroligt detaljerat och varför in i *pip* ska jag ge mig på detta test när jag för bara några inlägg sen berättade för er att vi aldrig haft ngn sådan vagn... blir ju så trött på mig själv! men jaja, nu vet jag en del del om dessa vagnar iaf från testfaktas test

    jaja, Fredrik Backman däremot är jag en fan av! han skriver så otroligt målande om sånt som vi alla varit med om ngn gång - härligt! jag har följt honom då o då det senaste året (sen han blev pappa, men även läst lite i hans förra blogg då de väntade på miraklet) i vart fall så tycker jag att ni som INTE har läst det han skrivit måste göra det, han e störtkul att läsa!

    Ang Ikea - jag kan uppehålla vilken försäljare som helst  med mitt ingående detaljpratande så vill ni ha mig med så ställer jag upp

    EA: trist med voffsingen och det var dåligt skött tycker jag! Detta låter ju lite klyschigt men det finns sååå många hundar där ute som behöver hjälp med omplaceringar så ni kommer snart att hitta en vovve som är överlycklig att få hamna just hos er! visst var väl Buster fårn Irland eller nt eller har jag snurrat ihop det? Det finns säkert flera olaik organisationer om ni nu måste ha en hund från utlandet annars så har vi ju massor av hundstall här i sverige. Det finns ett jättebra ställe i Vällingby här i sthlm, finns säkert flera i södra sverige också så lycka till! väljer ni en omplaceringshund så ta god tid på er. jag har nära vänner som tyvärr träffat på väldigt otrygga hundar och varit tvungna att i ett fall lämna tillbaka hunden då den reagerade farligt när den blev rädd o i ett annat fall behövde de avliva en hund som attackerade en släktign i rullstol - o då pratar vi oerhört hundvana männsikor som har tid, pengar och utrymme med stora ägor för hunden att vara på.

  • Oms

    Ang samsovning så är det precis som jag sa att det som är argument för ngn för att inte samsova kan vara samma argument för ngn som väljer att samsova. Det beror helt enkelt på hur man vrider o vänder på det så att det passar det man själv tror på. Självklart slukar man all info om ngt som intresserar än, hjärnan fungerar så och har man då på ett tidigt stadium avfärdat en teori så lär man bara hitta info som stödjer ens egna uppfattning. Är man däremot mittemellan så slukar man ofta all info om båda (som vid väljande av barnvagn ex) och sen när man väl bestämt så stärker man sina åsikter om det hela för att känna sig nöjd med valet.


    Ett typexempel är ju dieter. VI är några här inne som snöat in oss på LCHF och tycker att Sten Sture SKalderman och Annica Dahlqvist har sunda värderingar, instälningar samt mer fakta o erfarenhet än Stefan Rössner och allehanda dietister som följer livsmedelsverkets rekomendationer. Sen har vi viktväktarna och viktklubbarna som anser att det de gör är det mest lämpliga för människan. GI är en annan och ISO en tredje. vi har de som motionerar varje dag o de som aldrig gör det men som båda tycker att det de gör är det rätta osv osv.


    Oerhört intressant att vi väljer oliak vägar och det absolut bästa är att vi står för våra val

  • Oms

    Ang kräkbarn så är jag expert på området - 2 barn med gastroesofagal reflux men bara än som medicinerade i drygt 1 års tid.


    Detta innebär i de allra flesta fall att det är en omogna i den övre magmunnen som gör att allt maginnehåll inklusive magsyra åker upp o ner i matstrupen dygnet runt oavsett om barnet ätit eller ej. barn som har detta har ont. de vill inte äta, de gråter hjärtskärande när de ligger ned (i början, de första veckorna kan de knorra) och de KRÄKS så fort de ätit, om de ändrar ställning o framförallt om de ligger ned eller rör sina ben mot magen. I vissa fall är det nedre magmunnen som inte öppnar sig ordentligt och så blir det för hårt tryck på övre magmunnen och då kommer allt upp igen. I Mathildas fall tror man att det var så iom att mat som åt 12 h tidigare kunde kräkas upp helt oprocesserat...


    Det är ofta kaskadkräkningar då kräket flyger både en o 2 meter och man har handdukar överallt hela tiden...


    anledningen till att dessa barn blir kinkiga o får ont är för att de inte behåller någogn mat o därför ständigt är hungriga samt att det gör ont att kräkas, magsyran ¨åker upp o ned hela tiden o tillslut blir det sår på matstrupen om man inte medicinerar. Mathilda medicinerades med både Zantac och losec flera gånger dagligen i 12 månader och hade förhållandevis en mild variant då den nu i 3-års åldern verkar ha upphört (peppar peppar) men fram till för 6 mån sen kunde hon inte äta mat efter 5 på kvällen för då skulle det komma upp när hon sen låg ned.


    alla barn kräks men de gör det olika mkt. om ditt barn är mkt ledset i samband med kräkningarna eller kräks väldigt mkt och också sover oroligt kan det vara reflux. man kan göra olika mätningar /undersökningar hos barnläkaren om detta men först får man utesluta mjölkprodukter o andra ev retande ämnen, amma barnet upprätt, mjölka ut börste lite först, stanna upp o rapa barnet osv osv för att se om det "bara" var ett vanligt kräkbarn eller om det är ngt mer.

  • Oms

    men vad hände med mina radbrytningar o andra mellanrum??


     


    har precis uppdaterat till internet explorer 9 - kan det var det tro? anoying!

  • Oms

    Hoppar in o e superego - har inte mkt att tillägga ang bilbarnstolar etc. vi har en, den funkar men borde bytas ut då den är gammal. M ska få en större nu då hon sitter framåtvänt och är rätt så lång nu så den hon har börja bli liten.


    Idag hade jag tänkt att städa. jag menar det klassiska damma o dammsuga o torka golv då jag har gjort allt annat (rensat i Mathildas rum, rengjort badrum o kök grundligt, rensat garderober, gått igenom gamla tidnignar etc) men av ngn aneldngin har jag änn inte börjat...hur svårt kan det vara??


    nu har jag iofs lit magont och är lite splittrad i hur resten av sdagen ska ta sig så jag verkar inte komma till skott.


    Lillskruttan vill till mormor o sova kvar där, hon har tjatat sen i helgen och min mamma sa att jo men hon kan väl komma. jättekul att hon vill dit o att mormor vill ha henne men mormor vill inte alltid ha henn så det känns som om vi måste hitta på ngt bara för att vi har barnvakt nu ikväll då. stora tjejen ska jag försöka få iväg till sin pappa, hon tycker inte om att pendla själv men med lite sällskap av oss (halva vägen) så tror jag nog att det kankse kan funka.


    då är vi isf HELT barnlediga men inga planer. maken vet inte ens om det än då han jobbar sista dagen innan sem och dessutom är jag lite irriterad på honom just nu så vete sjutton om jag egentligen vill hitta på ngt ikväll heller... Han är så svag för äldre personers åsikter och viljor att han säger ja när han vill säga nej ( katolsk uppfostran uti fingertopparna) och det påverkar lite semesterplaner här...jaja, Rom byggdes inte på en dag så jag får väl jobba på med hans "förvandling" till en mer "normal" person


    men det är ju skönt att få sova ut å morgonen och att kunna vara uppe sent utan att behöva tänka på morgondagen. Ev om vi ska till o gå på klubb men vår favvoklubb har ju öppet på lördagar o inget annat... hmm, låter ju lite som ett lyxproblem när jag tänker efter så jag får väl bara gilla läget, vill ju inte säga nej till lillskrutt när hon såååå gärna vill till mormor.


    igår var jag min mamma o stora tjej o såg Harry Potter. vi har sett alla filmerna på bio tillsammans så det var självklart att vi (en 72-åring en 35-åring och en 15-åring) skulle se även denna. Den var jättebra faktiskt och trots att jag inte kunde låta bli att ksämta mitt i filmen så att vi 3 bröt ut i ett störande hysteriskt skrattanfall i säkert 10 min så lyckades vi följa filmen


    jaha nänä, kanske dags att städa dårå... eller inte

  • Oms

    Vad sjutton är google+ ??? har fått massor förfrgningar om det om inbjudningar o hit o dit - vad är det för ngt?


    *säger hon som ff inte har kommit härifrån...suck!*

  • Oms
    Ore skrev 2011-07-15 14:41:54 följande:
    Lappis: Jag tycker det är jättebra att du finns med här och lägger in dina inlägg, även om de känns ego i dina ögon. Älskar att läsa om hur man lever utan barn och husbygge och vad man faktiskt kan göra när man har ett liv (vilket jag lider akut brist på, käns det som). Jag tycker inte det vore lika intressant i tråden om vi bara pratade barn och barnrelaterade grejer, utan det andra är minst lika viktigt...

     


    Jag håller med till fullo! Det finns alltid ngt som intresserar ngn, och bara för att man inte alltid får respons där o då när man skriver är för att vi alla är upptagna kvinnor som faktisk har andra intressen/ansvarsområden än at hänga här precis när allt händer har man inte familj så går det åt energi o tid till att bilda en, har man inte ett jobb som som man trivs med och kräver mkt av ens tid så kanske man letar nya jobb på den fritid man har. har man inget jobb så går tiden åt till att fundera på vad mans ska göra o hur... som sagt vi har alla oliak saker som fyller vår tid och det ÄR oerhört intressant, roligt och också väldigt smickrande att få följa med på allas olika resor till dennes lycka o framgång - var nu än den person finner den/ det i!


     

  • Oms

    Vickan - ok! då hänger jag med, har ju faktiskt läst om detta när det var på gång men har missat att det lanserats fullt ut nu... jaja, vi får väl se om de lyckas vinnan ngn mark? vet att de ska ha bättre säkerhet och ockås störe möjligheter till att skilja jobbvänner från vanliga vänner osv...


    PB- som vanligt alltid lika intressant att läsa dina inlägg, det var länge sen jag såg till dig här inne, kan ju förstås ha missat dina besök. hoppas allt är bra med dig, maken, sonen o voffsingen. hur går det med viktminskning, jobbletandet, sköldkörteln, makens jobb, sonen kompisar osv osv...


    Ang falska åldrar på de olika forumen så är det mera regel än undantag. vet 8-åringar som har facebook och det är tydligen helt ok i deras föräldrars ögon. i ett av fallen är pappa IT kille o mamman jurist och man kan ju tycka att dem då inte tillråder att man både fejkar ålder på nätet o desutom använder sig av forum som är riktade till äldre...


    EGO - för att fet har jag ju inte varit tidigare idag dårå - jo nu blir det bv hos mormor. maken tar minstignen dit i bilen nu när han kommer hem vid 4 och jag ska då passa på o poppa musik, damma o dammsuga. sen blir det till att bestämma vad vi ska hitt på ikväll då. Storan vill inte åka ngnstans då allt är såååååå låååååångt borta... jaja, hon får väl vara hemma då, så vill jag o maken ha egen tid så blir det till att hålla oss borta.

  • Oms
    muggles skrev 2011-07-15 15:01:15 följande:
    Själv fnissade jag igår åt oss duktiga flickor (obs mig själv inkluderad) som läser på en massa och argumenterar för det just vi tror på. Alla hävdar att alla får göra som de vill men innerst inne tycker vi att just vi har rätt... Och är det inte typiskt vår tid att det ens finns ett uttryck som heter samsovning...?


    Jo men visst är det så! men om vi inte trodde på det vi själva gjorde hur skulle det annars gå då? Att jag tycker att det jag gör idag med barn två i mångt o mkt är rätt baserar jag på såväl nya råd o rön som på erfarenhet. första barnet var iaf mitt fall lite mer pröva hit o dit. sen har jag ju gjort de saker som fungerade förra gången en gång till utan att ha funderat så mkt på varför mer ärn att jag vet hur det fungerade och att det fungerade då iaf


    men vi visar respekt för varandras åsikter och vi delar med oss vad som fngerat för oss utan att döma ngn om de inte anammar det. dock vill vi ju alla att man iaf ska prova en annan riktning om den första inte fungerade och man har yttrat om det i forumet.


    precis som det här med dieter, man är såld på sin egen o ratar de andra, vissa har man prövat själv o då de inte passat en personligen så tror man att det inte är bra för ngn. om ngn säger ngt annorlunda så vill man ha väldigt starka bevis för att den verklgien fungerade för den personen och när man väl fått de besvisen (Viktnedgång tex ) ja då hittar man ofta massor av andra anledningar för varför den fungerade på den personen och inte på än själv osv osv - överlevnadsstrategi när den är som bäst


     

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!