• Oms

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    om 2h 'är det dags för ett nytt möte i skolan, lite uppföljnign såhär en månad in på terminen.


    Det känns så trist men jag måste börja med at klaga över hur dåligt det fungerar md informationsöverföringen samt läxorna. Som vanligt har man lagt på min stora tjej att lämna ett meddelande till mig muntligen eller via papper och sen lite snabbt bett henne ordna -i deras ögon- en enkel läxa till nästa dag mend påföljden att hon självklart glömmer detta och då kan hon inte arbeta med det de andra gör på lektionen... Blir så sjukt trött!!!


     


    Inga muntliga instruktioner ska någonsin ges henne om inte under en lektion där läraren är närvarande. inga papper ska hem med henne då de inte ens lämnar klassrummet hon är i för då har hon redan glömt bot dem! Inga meddelanden ska gå till mig via henne. Vi har mail och telefon att ta detta på - hur djävla svårt kan det va???


     


    Varför är lärarna i hennes skolan immuna mot den inforamtion som rektor, bitr rektor, mentor samt spec lärare kontinuerligt delger de alla?? blir så trött på detta. hur många uppförsbackar ska det finnas?? tur att stora tjejen är så pass positiv och mitiverad att vi kan hatera dessa omedelbara motgångar - men hur länge är hon det?


     


    så, nu har jag beklagat mig, nu ska här jobbas ngnt timme till innan det är dags att fundera på kläder till mötet.


     

  • Oms

    JAg förvånas över att alla verkar älska detta med trädgårdar!


    Tänk att jag aldrig gilla detta med trädgårdar eller blommor, jag tycker det e sååå tråkigt! tror också att en av anledningarna att jag inte gillar trädgårdskötsel är att jag inte tycker om insekter, bli blöt el smutsig om händerna etc och sånt får man ju ngnstans på köpet med en trädgård. dessutom bli man bunden vid hemmet på ngt sätt tycker , det ska rensas ogräs, beskäras, planteras om, förnyas, flyttas och skyddas i tid o oitd och det tycker jag gör att man känner dig bunden vid ett hem, lite som att han en hund, man MÅSTE ju se till hunden hela tiden när man planerar ngt. (dumt exempel, jag gillar hundar men har inte tid att ha ngn pga heltidsarbete.)


    JAg är ju uppväxt i hus och vi hade stenpartier, trädgårdsland, bärbuskar, fruktträd, barrväxter, avskärmande träd o buskar och lite finar säsongsväxter här o där osv osv. mamma o pappa älskade detta med trädgårdar och jag var ofta med och handlade nya växter på den lokala plantshoppen ( där jag också hade en praktik när jag gick i skolan, ehlt galet hur det kom till stånd, haha) Jag rensade ogräs, gödslade, byggde stenpartier, sådde nya växter, beskar träd o buskar etc men aldrig ngnsin tyckte jag detta var roligt, inte ens de gånger man såg ett fint resultat relativt snabbt.


    Nä, detta är helt enkelt inte för mig och av alla engagerade inlägg ang detta att döma under åren så är jag nog helt ensam om dessa tankar vill jag tro... är jag konstig tycker ni eller känner ngn ngn som är som mig? jag känner inte många själv, har 2 väldigt nära väninnor som är florister och driver eget med framgång då det är deras kall och de flesta brukar kunna förlika sig med dem och inte med mig...


     


    jaja, mer ointressant inlägg får man leta efter, jag ville nog bara säga att jag itne kommer att lägg amgi några trdägårds/blom/ frukt/ svamp diskussioner här inne

  • Oms
    passionsblomman skrev 2011-09-19 14:28:16 följande:

    MSW, här kan du felsöka lite:


    www.myorchids.se/problem.htm

    Jag skulle tro att din orkidé har fått antingen för mycket eller för lite vatten och /eller näring.


     


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur

    Jagmåste få lägga in en helt annan tes där...


    Alla har inte grönafingrar och jag tror att de där rackarns blommorna känner på sig sånt. Vi gjorde ett test på jobbet. Vi var 3 st som sitter i fil och har lika varmt/kallt/soligt på rummet som vid samma tillfälle fick nya orkidéer från samma blomsterbud. Vi vattnade de på samma sätt en gång i veckan, kruakn var genomskinlig och de fick stå i vatten under en natt i vgeckan typ, allt enl floristen. Mina rumsgrannars orkidéer blommar nu för 3:e gången och de är gigantiska! min blomma dog efter 6 månader.


    Ingen förstår detta, framförallt inte mina rumsgrannar men för mig är det ingen chock, jag brukar helt enkelt inte lyckas klara ngn blomma längre än ngn månad eller så, biland bara ngn vecka eller två.

  • Oms

    PB- fast man kan ju knappast säga att jag ger ngt råd el tips utan jag bara gav ett exempel på hur illa det faktiskt kan vara. De som gillar växter true ofta att det inte kan vara så illa som det e i mitt fall t ex. Jag har mig fått göra ett o annat från de som tror sig veta, bl a min floristvänner:) Däremot tror jag att det är precis som du säger att många använder sig av växter som terapi, antingen att jobba med, pyssla om el dekorera med:) Men de flesta jag känner har ju ändå blommor hemma alt en tomt m blommor o växter som de har valt o underhåller, känner ingen som har en ren naturtomt alt helt blomtomt hemma.

  • Oms

    Skönt att se att det finns andra som i vårt fall tänker i min riktning om än att jag vet att jag är lite speciell m mitt icke-intresse för trädgårs. PB- gud Nej, inget hus här inte! Jag vill absolut inte bo i hus utan jag älskar lägenheter. Jag gillar förvisso närheten till naturen och bör gärna m träd i min närhet men inte långt från citykärnan. Nu är jag bara 36 o kanske jag ändrar mig när jag blir äldre men jag har svårt att tro det. Men sim sagt det är en skön blandning av olika människor här inne o minst lika bra att man får ha åsikter om det mesta:)

  • Oms

    På väg till jobbet m en skitförkylning som av ngn anledning vill hänga på...
    Ang köande till dagisplats så är det så att i vissa kommuner måste börja köa så fort som barnet e fött om man vill ha chans på sitt favoritdagis. När barnet sen är aktuellt för att börja så kollar man vem av de aim önskar börja samma tid har stått i kö längst

  • Oms

    MSW - men vad skönt!!! äntligen kan du andas ut lite! -12% tillväxt är bara en siffra som ngn annan, vet att vid mian TUL så var det -36 vid ngt tillfälle men hon kom ju ut o vägde 3095, inte jättestor men inte alls så mkt mindre som de trodde i v.36 när jag gjorde det sista. fel marginalen på TUL är sjukt stor, men det är ff viktigt att göra den då man kan se om det har skett en drastisk förändring sen sist.


    Nu är det bara att räkna ned då?

  • Oms

    Paddor o grodor, speciellt grodor har jag alltid gillat. som barn besökte jag ofta grodbäcken och ödledammen som bara låg ca 4min hemifrån. 2 olika våtmarker då i den ena fanns fullt av grodor och diverse vattendjur som vi alla studerade live samt tog med oss hem o hade inne i olika akvarium (grannen hade 4 oilka akvarium i garaget för oss barn o studera och en annan granne hade ett stort ödleakvarium. Ödlor hitade vi i ödledammen, det var framförallt salamandrar, 3-4 olika sorter och också en sort som var mkt ovanlig fick vi förklarat oss av en biolog (?) som var där o forskade.


     


    att följa grodägg till färdiga grodor var underbart, kan så många gånger undra hur min stora tjej bli som stor då hennes egna barndom är så annorlunda från den jag själv hade med naturen inpå knuten och som en naturlig del i det dagliga livet. man var ute m hundar, var ute o red i all dess skön terräg, plockade bär o svamp, och bara hade picnic i naturen helt enkelt och såg då alla olika djur o insekter som existerade

  • Oms

    Ang kramar så var det nog mina vänner under tonåren som började med det, visst har jag kramat mian föräldrar under åren man bodde hemma men inte vänner förrän i tonåren då plötsligt alla började kramas, mian bröder och deras tjejkompisar gjorde aldrig det så jag funderar på om det var där ngn gång i slutet på 80-talet som det började??


     


    vi kramas en hel del här hemma, tonåringen får man vara lyhörd på, ibland vill hon inte ha närhet utan får panik (det är en del av adhd också) men oftast får man en kram och möts vi på stan så skills vi alltid åt med en kram. Maken har ju självklart med sig en kramkultur hemifrån då han är från en sån kultur där man alltid berör varandra, killar som tjejer i alla åldrar. jag kan ff ha svårt för att krama mina bröder o dem mig¨då vi aldrig gjort det men det sker ibland. mamma däremot har jag fått in en bra rutin med, henne kramar vi alla alltid när vi se o när vi går och jag ser ju hur bra hon mår av det, speciellt sen hon o pappa skilde sig.


     


    men som sagt, jag har fått jobba på det och jag tycker ff att det är svårt att krama en del männsikor som inte kramar tillbaka men somändå vill ha den där kramen.

  • Oms

    Vickan - hoppas du får en bättre dag på jobbet idag!


     


    Inatt var jag vaken med min stora tjej fram till kl 04.00... jag förkyld med feber var lagom sömndrucken när dottern för femtieelfte gången kallade på mig runt kl 01 så jag beslutade mig för att stanna hos henne tills hon somnade.


    Hon fick vad vi tror är migrän. från ingenstans under kvällen kom en hududvärk vänster tinning som gjorde att hon fick jätteont i ögat, ett tryck som gorde att hon grät o vid beröring a huvudet ryggade hon undan, hon fick huvudvärktabletter som itne hjälpte och sen började hon få frysa och må illa och efter ngn timme eller 2 kräktes hon upprepade gånger och då efter det började huvudvärken och det värsta trycket att släppa lite... hon var helt slut efteråt, ville bara var i mörkt rum hela tiden, kände sig yr, konstig och illamående men lyckades ändå somna runt 4 då jag lämande hennes rum. hon ville att jag skulle sova bredvid henne men hon hade inte bäddat ut sin bäddsoffa utna låg ovnapå denna så det fanns ingen plats.


     


    Det var dock en mysig studn, jag pratade om henne när hon var liten, olika saker som hon o vi gjorde, påminde henne om att när hon var i Mathildas ålder så bodde jag ff tillsammans med hennes pappa och jag tror att hon tyckte det var väldigt mysigt att få ligga o bara lyssna på detta för jag hörde gillande utrop då o då


    sen upp kl 0700 för att meddela jobb o skola att vi är hemma idag och sen dess har jag varit vaken - kommer säkerligen att däcka ngn gång under dagen men nu känner jag mig hyper trots minimal sömn samt febertillstånd


     


     

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!