• Piggelin1

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    YESSSS, för första gången sen förra måndagen (!) är Amanda hos dagmamman! "Bara" ett barn närmaste fem timmarna (som dessutom sover just nu) härhemma - jiiihaaa!
    Förra veckan höll vi henne hemma mkt pga bröllopet & sen blev hon krasslig i söndags kväll. En styck hostig Amanda & en styck otroligt uppmärksamhetskrävande lilleman - inte många egna minuter...

    JÄDRARR vad avis jag var - speciellt förra veckan - på er med 30-timmars barnsomsorg när ni är hemma, & för den delen ni med 20 resp. 25 timmar med. Ni har ju HUR MKT TID som helst!! Glida runt & ha hur mkt tid som helst & slippa stressa runt som en skållad råtta - & inte minst fokusera på minstingen.
    15 timmar i veckan & planera bröllop & dop på det - lätt stressfaktor, speciellt med lilleman...
    *ja e int bitter - nädå*

    MEN - jag skulle ju skriva om bröllopet! Ska bara posta detta... (behövde vräka ur mig lite...)

  • Piggelin1

    Har försökt läsa lite här & där, men tyvärr väldigt lite förra veckan, av natruliga skäl - men tack för de grattis & lycknskininngar som jag såg

    Vi hade en alldeles alldeles alldeles UNDERBAR DAG HjärtaHjärtaHjärta Går fortfarande runt här i ett lyckorus & är alldeles nykär i min MAN Hjärta

    Kunde inte haft en bättre dag - vädret var bra, stället underbart, maten fantastisk, alla var fina, Amanda var heeeelt bedårande i sin klänning, min klänning satt som en smäck efter alla provningar, brudbuketten var såååå fin, för att inte tal om frisyren & sminket, som blev så himla fint! Min make (!) var grymmesnygg i sin tredelade kostym och och och...

  • Piggelin1

    Skriver lite i etapper...

    Nu kan jag ju avslöja vart vi var också - Gunnebo Slott
    www.gunneboslott.se/
    Vigseln var i själva slottet & middagen i det som kallas Kaffehus & Krog (hade hela för oss själva).

    Min kompis som fixade hår & makeup dök upp runt åtta & då var det bara att dra igång direkt. Hon har jobbat både som stylist & hudterapeut förut, grymmekombo & himla roligt att det var ngn jag känner!
    Mannen skjutsade hem dottern till brorsan på morgonen, så kunde hon leka med sina kusiner på fm - helt klart optimalt - hon hade bara blivit frusterad över bristen på uppmärksamhet hemma (& bruden stressad...).
    Samtidigt hämtade han upp min äldsta brorsdotter (som är 20) på hennes hotell, sen var hon behjälplig under dagen (vi hade inte tärna eller bestman) med barnen & för grymmestöd för mig med! Hon & jag är rätt lika, inser jag mer & mer
    Egentligen skulle bästa väninnan & tillika lillemans fadder gjort detta, men hon låg nerbäddad i nästan 40 graders feber. Otroligt sorgligt att hon inte kunde vara med - när jag fick ett sms under fm där, då rann det flera tårar (tur att min kompis bara hade börjat grunda med foundation då....), när man insåg att det inte skulle funka för henne att vara med. Hon försökte med Alvedon, men det gick inte
    Hur som helst - min underbare make (!) hade köpt en halvflaska champagne, som jag sippade på under fm där. Lyx! ...och så varvade jag glamouren med lite amning Logistiken är inte att leka med en sån dag med två barn, varav en spädis - men det gick bra!

    Skulle träffa fotografen vid halv ett ute vid Gunnebo & jag konstaterade att  "Får jag inte mjölkstockning efter det här, så får jag det aldrig" Jääädrar vad kallt det var att fotas i klänningen. Filt på, filt av, ta ett djupt andetag - nuuuu kör vi! Ska bli jättespännande att se bilderna sen. Under tiden satt brorsdottern i vår bil intill & roade Amanda, lilleman stensov. Funkade kanon! Sen upp till slottet, ta på Amanda hennes klänning - kan inte låta bli att säga det igen - hon var heeeeelt bedårande!!! Amma lilleman (brorsdottern höll klänningen medan jag satt i underkläder & strumpbyxor, full håruppsättning & smink - haha, vad rolig man såg ut!) & ta på honom finkläder med. Skulle fotat hela familjen inne i slottet, men Amanda vägrade & det kändes inte viktigt att ta den striden, så vi skippade det & det blev bara bilder på oss istället. Vi har så mkt bilder på henne ändå & kan fota oss alla fyra en annan gång.

    Klockan femton tågade vi in, ojojoj, dåååå kom verkligen känslorna, blev så himla rörd när vi gick fram där, såg våra familjer - maken min har jag aldrig sett så rörd någonsin. Amanda gick före & skötte sig så otroligt bra! Så hila söt! Lilleman hojtade en del, men en av mina svägerskor tog hand om honom & var strax utanför salen, för att inte störa under själva vigselakten.

    Jag som är den känslosamma av oss, under vigseln blev det faktist han som var mkt mer känslosam än jag. Han hade till & med svårt att uttala löftena & jag fick viska "Andas!" till honom
    Jättefin ceremoni, stod liksom med blicken ut genom stora fönster mt parken bakom. Kantorn spelade på den nystämda flygeln & makens syster spelade gudoligt vackert på fagott.

    Vi började alltså med vigseln, sen gick det över i dopet (just det, vi fick en ny präst också - den planerade låg också nerbäddad i hög feber...). Då var det desto mera high-life! Lilleman gallskrek i princip hela ceremonin igenom. Till & med så att prästen undrade om vi skulle ta en paus, men vi insåg att han skulle inte lugna sig, så det var bara att köra på & "få det överstökat" (känns bra nu i efterhand att Amandas dop var så stämningsfullt, så har vi iaf ett sådant med oss).
    Till sist gick vi ut & utgångsmusiken var "What a wonderful world" - passar oss så himla bra, tyckte vi!

    På tal om hojta - nu har lilleman vaknat, måste ta en paus...

  • Piggelin1

    Hej igen,
     samtidigt som lilleman vaknade nyss, så kom grannen förbi (hon som din kollega känner, Mugglan) & undrade hur det varit i lördags - så det blev en fika med henne. Lyx!

    Fortsätter lite till nu, nu sover lilleman lite igen.

    AM, det var inte hemligt - delar av våra familjer bor utomlands & hade vi "bara" bjudit in till dop, så hade antagligen inte alla kommit, så därför körde vi med helt öppna kort om att det både var vigsel & dop. Kort kommer, både till galleriet & på FB - måste bara sortera dem lite först, det är så många med flera olika kameror.

    Inga luckor i klänningen, Mugglan. Pratade i början med min "sömmerska" om att klänningen skulle gå att öppna framtill, men när hon väl börjat klippa & sy i tyget, så konstaterade vi båda att det inte skulle bli bra med det tyget (&väldigt synd på klänningen), så vi skippade det. Ammade hemma, sen i två omgångar strax innan vigseln, efter middagen (brorsdottern & jag stängde in oss i ett rum, hon var förste klänningshållare ) & sen fick han flaska. Så det löste sig väldigt bra.

    Efter vigseln lyckades vi söva lilleman - han var helt slut efter sitt hysteriska skrikande & sen blev det bubbel på nedervåningen i slottet innan vi traskade iväg till lokalen där middagen ägde rum. När vi kom ut från slottet så fick vi inte bara ris över oss utan även pastafjärilar (!) Gunnebo hade tänt marschaller längs vägen & en brasa utanför restauranten & sen även tänt brasor/kakelugnar inne i huset där vi åt. Supermysigt! Lokalen var verkligen perfekt storlek för vårt sällskap & precis intill fanns det ett rum där barnen kunde kolla på film, rita, måla etc. Funkade kanon!
    En av mina bröder var toastmaster, vilket han skötte galant.

    Menyn:


    Förrätt


    Ugnsbakad rödbeta med äpple, pumpafrö och sotad gravad pilgrimsmussla samt en rökt äppelcidervinägrett


    Dryck: A Christman Riesling



    Huvudrätt


    Ugnsrostad vitkål med potatisterrin och saffransbakad hjortsadel med apelsinsås


    Dryck: Lorenzolo Morehino di Scansano Sangiovese



    Dessert


    Inbakad Wanås-ädel med inlagda tranbär och äpple- och rödbetsstrimlor


     Dryck: Facile (en rom-baserad punsch!)


     Bröllopstårta


    Moussetårta med blåbärsmousse, mandelbotten och lemon curd


    Kaffe med avec


     Roliga tal, hyss, telegram (TACK igen Tinga!! Vilken otorligt rolig överraskning med telegram från er!) - kort & gott, supermysig stämning & allt flöt på. Lilleman vaknade precis innan vi skulle bryta borden - perfekt tajming


    Sen i söndags körde vi fika här hemma för alla som kunde, med presentöppning. Mysigt att ses igen så, innan alla reste hem till sitt.

    Nu vaknade lilleman, måste lämna...
  • Piggelin1

    Snartis - men vad läser jag? Blåsljud på hjärtat? Usch, otäckt! Hoppas att du får den hjälp som behövs, inom kort.

    Förstod också att Ada & Beda mår finfint! Gött mos!! Varje vecka som går nu är verkligen en härlig bonus!!

  • Piggelin1

    Lappis - hjortfilén var heeeelt grym., bland det godaste kött jag ngnsin ätit faktist & alla gäster var lika lyriska som vi.
    Rieslingen till förätten var underbar!
    Sen det där med punsch till osten (dock inte s söt som tex flaggpunsch), var ett wild card som kökschefen tipsade om, alternativet var portvin/Grådask, men det är ju rätt vanligt liksom, roligare med denna kombon då! Sympatiskt också att det har ekologiskt &/eller KRAV-odlat i precis allt de gör, även vinerna. Av den anledningen så ändrades menyn lite så sent som måndagen innan, just beroende på tillgången på råvaror.

    Brudbuketten var "vårig" o gick i vitt, lime med några få accenter i rosa (som matchade min klänning). Vita papegojtulpaner, ranunkler, japansk körsbär med mera med mera. Den står här i en vas & är fortfarande superfin, liksom Amandas lilla blomma.

  • Piggelin1

    Wow! Jag tog inlägg 14.000 utan att ens märka det Har nog aldrig lyckats plocka ett sånt jämna tusen-inlägg förut 

  • Piggelin1
    Tinga skrev 2011-03-03 12:43:44 följande:
    Får vi se en bild i galleriet på när du ammar i bara underkläder och strumpor också? Smart med ost som efterrätt när ni hade tårta också, så blev det nästan som en 4-rätters istället. Tulpaner i brudbuketten känns lite ovanligt men passar ju perfekt så här års. Funderade lite över om det var det på bilderna jag såg.
    Näpp - just den detaljen tänkte jag bespara er från

    Rosor kändes inte alls som ett måste i min brudbukett, hellre fokus på våriga blommor, & då är ju tulpaner en given blomma. Försökte klistra in en bild här i tråden innan, men den var nog för stor, så jag får nog minska ner den lite innan jag försöker igen.
  • Piggelin1

    Strax dags att hämta Amanda - ha en fin eftermiddag alla!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!