• Tinga

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Lappis - har du slutat på ditt jobb nu? Och så semesterresa imorgon?

  • Tinga

    Lappis - ah, då får du ha en bra sista dag på jobbet och en härlig semester i Italien! Med tanke på allt trevligt ni har planer på därnere blir det säkert super. Trevlig resa!

  • Tinga

    Muggles - ja, det var SF-måttet jag menade. Min kompis har inte fått ännu. Hon är beräknad till den 20 maj, och slutade jobba i fredags. Allt verkar vara bra så här långt. Hon var hemma hos mig och lånade en babysitter häromdagen, men som väl var stannade hon bara kort och hade en knäppt jacka på sig, så jag slapp se hennes mage. Fy Fagerlund, vad det svider i mig när jag ser henne. Att jag slipper se din mage här i tråden är en stor lättnad för mig; att prata om graviditeten är inte alls lika jobbigt.

  • Tinga

    Muggles - tror att hon hade lånat sin mans jacka.

  • Tinga

    Muggles igen - jag har förståelse för om du vill skicka in en bild av din mage till galleriet; där tittar jag ju inte dagligdags, så det skulle jag överleva. Jag menade mest att det är skönt att jag slipper se den "hela tiden" när vi pratar här; träffar jag min kompis är det ju svårt att undvika.

  • Tinga

    Snorkis - sorry att jag inte sa hej igår; loggade in en snabbis från mobilen på väg ut på en joggingtur, så jag hann inte se ditt meddelande. Vad skönt att allt verkar bra med Leffelina. Tycker att du fått kloka råd angående babyskydd; Leffelina mår säkert inte dåligt av att åka en kort stund i det gamla skyddet, så kan ni köpa ett nytt sen. Eller t o m om din man hinner iväg och köpa ett medan ni är på BB, så behöver hon inte åka i det alls, men ni slipper oroa er för att köpa ett i förväg, och vad det skulle kunna "betyda". Kram!

    September- ännu en bit på vägen; skönt! Kram!


    Porchez - hur går det med Hunken? Någon påskdejt bokad?


    Igår kväll bakade jag färdigt mina macarons, som både blev goda och fina, om jag får säga det själv. Är iallafall nöjd med tanke på att det var första gången jag gjorde sådana och med tanke på att jag aldrig spritsat förut. Det gav iallafall mersmak (både bakandet och ätandet ). Den här gången gjorde jag med en citronfyllning, men under påsken siktar jag på att göra en omgång med lingon och en med choklad. Tänkte bjuda på dem när vi ska ha födelsedagsbrunch för Piff & Puff. T o m de smakade, och åtminstone Puff såg ganska förtjust ut. Piff gillade dem inte, men han är inte så förtjust i söta saker. De äter iallafall choklad båda två, så i år ska de få varsitt påskägg. (Hos oss är allting som kan leda till ett intresse för mat bra "mat", även när det gäller choklad. Fast vanligt godis får de inte, men choklad innehåller ju faktiskt inte bara onyttigheter.)


    Jag fick förresten en god nyhet på jobbet igår. Tjänsten jag har nu är ju bara ett gravvick, även om jag är fast anställd på företaget, men häromdagen blev det godkänt från ledningsgruppen att utöka min avdelning med en person. Ingenting är skrivet ännu, men jag fick gratulationer och ryggdunk från chefens chef och min närmaste chef gick ut med informationen till flera andra personer på ett möte igår, så det känns ganska klart att det blir jag som får den. På det här företaget tillämpas "Open recruitment", vilket innebär att alla tjänster ska annonseras ut, fria för alla (internt) att söka, så därför var jag inte helt säker på hur processen skulle bli, men nu verkar det ju uppenbarligen som att jag kan få tjänsten direkt, utan en ansökningsprocedur. På ett sätt är det bra att alla kan söka alla tjänster, men ibland blir det fånigt när det redan finns en tilltänkt. Har själv råkat ut för det när jag sökte en tjänst jag gärna ville ha, men där de redan i förväg hade bestämt vem som skulle få den. Då blev jag riktigt arg, för jag hade ju laddat i o m ansökan, och visste att jag hade lämpliga meriter. Men som sagt; den här gången ser det ljust ut.

  • Tinga

    Bjöd just på macarons på fikan på jobbet, och en av männen tackade nej, med motiveringen att han försöker tänka på vikten. Inga problem för min del; man behöver inte motivera varför man inte vill ha. Mitt sätt att tänka på vikten är däremot att bjuda på kakor på jobbet, så att vi inte glufsar i oss allt hemma som jag bakar. Det blev iallafall många oh och ah, så det tar jag som ett tecken på att de var goda. Numera bakar jag inte huvudsakligen för att få något gott att fika på, utan huvudskälet ligger i själva utmaningen att göra något lite mer komplicerat än att bara slänga ihop en sockerkaka. Satte en levain i fredags, som jag tänkte baka på under påskhelgen.

  • Tinga

    Hallå - jag har en halvseg dag på jobbet; ingen som vill prata lite med mig? Är det påskledigt lite här och var, kanske? Är man ledig gissar jag att man håller till utomhus så mycket som möjligt nu när vädret är så underbart. Jag har hämtdag idag iallafall, så några timmars uteliv ska det väl kunna bli. Och maken ska köpa en gasolgrill efter jobbet idag, så att vi kan få lite god mat under påsken.

  • Tinga

    Snaily - det är ju absolut inget fel i att slänga ihop en sockerkaka heller. Känner bara att jag vill utvecklas lite mer själv nu. Det kanske blir en middagslur även för dig idag, om nu Yngla vaknade tidigt? Eller du måste gunga vaggan hela tiden när hon sover?

    Vickan - trist när det är gnälligt och snorigt.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!