• Tinga

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Snaily - 400 gram upp var ju jättebra, även om jag just såg att det gått sämre idag.

    Koko - kul att se dig här!

  • Tinga

    Kort rapport ifrån läkarbesöket: Piff hade gått upp OK i vikt och Puff hade gått upp jättebra. Och vi fick en remiss till ätspecialisterna! Utan ens antydan till diskussion eller kamp! Återkommer ikväll och berättar mer. Tack för alla hållna tummar; de hjälpte uppenbarligen.

  • Tinga

    Hej igen!

    Läkaren vi var hos idag har delvis jobbat med det här ätspecialistteamet i 10 år, och på den tiden har bara 2-3 barn utan hjärnskador behandlats hos specialisterna. Nu blev hon väldigt nyfiken på vem jag pratat med och när, och det visade sig att de fick en ny chef där för mindre än en månad sen, dvs precis innan jag pratade med dem och fick OK. Den gamla chefen var tydligen extremt selektiv och nekade många remisser. Lite nervös blev jag allt, för vi har bara ett muntligt ok från den nya chefen, men hoppas att hon inte hinner bli en hårding innan vår remiss gått igenom. Men jag känner mig ändå positiv, för hon har ju sagt ja en gång och förhoppningsvis har hon en mjukare linje än den förra.

    Det här förklarar ju också varför vår läkare inte skickat någon remiss tidigare, för med allra största sannolikhet hade den ju ändå blivit ratad. Skönt att ha den här insikten om vår doktor; att hon gärna hjälper när hon kan.

    Vägningen idag gick ju inte heller så illa; Piff hade gått upp 1 kg och plockade in litegrann på sin kurva och Puff hade gått upp 1.7 kg och hoppade upp en halv kurva. Faktum är att han nu ligger på en högre vikt- än längdkurva! Nu väger de 12.1 respektive 13.8 kg, så Piff är ju betydligt klenare än Puff. Å andra sidan äter han mer av både vanlig mat och näringslösning samt krämer mindre, så det är inte så konstigt.

  • Tinga

    Ha så trevligt på picknicken, ni som ska ses imorgon!

  • Tinga

    Snorkis - låter bra att du sjukskrivit dig och vad skönt att det trots allt känns bra. Kram!

    BS - enligt min gynekolog kan man inte säga säkert hur många ägg som kommer att släppa, trots att man kollar blåsorna med VUL, så därför känns Pergo uteslutet. Möjligen att jag kan tänka mig det som en boost i en cykel med sexförbud, som Storasystern gjorde en gång i tiden, men absolut inte i skarpt läge.

    Parnassia - det blev ingen Polare, men väl en Rotschild som vi hade i kylen; semesterminne från förra årets tur till Normandie.

  • Tinga

    Ikväll har galenpannan (dvs jag ) satt 5(!) olika degar. Nytt rekord! Ska testa två olika grova bröd inför midsommar; en kavring och en annan sort med lite rågsur. Dessutom gör jag för första gången ett vetesurdegsbröd med dinkel. Är tänkt att avnjutas med baconlindad grillad lax och ugnsbakade grönsaker imorgon kväll. På torsdag ska vi ha ett lite större avdelningsmöte på jobbet och då ska jag stå för ciabatta och rågsurdegsbröd med fikon och valnötter. Rågsuren är lika god efter att ha varit i frysen och ciabattan blir som nybakad om man kör den i 200 gr i ugnen direkt från frysen, så därför går det bra att baka båda sorterna redan nu under helgen.

  • Tinga

    Oms - jag har en iPhone 4 men det beror på att det är den enda modellen man får support på på jobbet. Ville man ha en annan modell fick man själv ha koll på allt, men även om jag är ingenjör har jag noll koll på och intresse av sådana prylar, så då fick det bli en iPhone. Jag är iallafall nöjd med den, men har å andra sidan inget att jämföra med.

  • Tinga

    Den här helgen ska vi bara vara hemma och ta det lugnt; lite skönt efter att ha flängt runt flera helger på raken, bl a till Göteborg och Gdansk. Nu ska vi klippa häcken och fixa lite i trädgården, tänkte vi. Vädret verkar bli fint, fast vi har inte alls lika varmt som ni har längre norrut. Runt 20 gr ska det bli. Lagom för trädgårdsarbete.

  • Tinga

    Snorkis - vilken skräckupplevelse! Skönt iallafall att allt var bra och att ni blev bra bemötta. Hoppas Leffelina kommer ut med det snaraste. Mina varmaste kramar!

  • Tinga

    Snorkis - vilka underbara nyheter! Stort, stort grattis och massor med kramar! Underbart! Och så sänder jag en tanke till S också, som blivit storasyster idag.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!