• Tinga

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Råkade bara kika in en snabbis och såg att ni pratade resor, och då måste jag förstås lägga näsan i blöt. Det går att göra "pussliga" resor med barn också (säger jag nu i förväg åtminstone ). I sommar blir det 1 natt i Tyskland på väg söderut, 3 nätter i Salzburg, 7 nätter i Kroatien, 2 nätter på agriturismo utanför Verona i Italien, 7 nätter italienska rivierna (mot Monaco till), 3 nätter i Alsace och kanske ytterligare någon i Tyskland på vägen hem. Om mindre än tre veckor bär det av.

  • Tinga

    Vänner - och jag känner precis tvärtemot dig där; jag har absolut inte lust att chansa på att det är 17 grader och regn. Får jag inte en rejäl dos sol, bad och värme på sommaren tycker jag att resten av året blir grymt segt. Dessutom trivs jag väldigt bra även när det är 35 grader varmt; lider inte av värme något nämnvärt, utan snarare tvärtom; mår mycket bättre då. För att inte tala om de underbara kvällar man får riktigt varma dagar.

    Lappis - ska försöka hinna in i resetråden någon kväll; tiden vill aldrig riktigt räcka till här.

    Parnassia - tack för att du frågar! Det är inte huvudsakligen en ny läkare vi ska träffa, utan en logoped och en dietist, fast med läkare i bakgrunden förstås. Det finns liksom inga större medicinska problem med Piff & Puffs storlek längre, utan det är att lösa deras (brist på) ätande som är uppgiften nu. Vår vanliga gastroläkare har skrivit en remiss, men vi kommer inte att få någon "behandling" förrän till hösten. Dock ska vi träffa den logoped som troligen kommer att hålla i behandlingen till hösten nästa vecka, men då i hennes roll som vikare för vår vanliga logoped. Där gör hon sina sista dagar i nästa vecka, så några mer besök hos henne blir det inte förrän till hösten, när remissen förhoppningsvis gått igenom. Men vi hoppas att vi iallafall ska få något bra tips på något vi kan träna på eller göra under semestern, för att det ska bli bättre.

    Jag var förresten hos min KK-läkare i förra veckan, och enligt honom föreligger det ingen som helst ökad risk för vår del att få ett tillväxthämmat barn igen, om det blir en enlinggraviditet, för han ser det helt och hållet som ett tvillingrelaterat problem i vårt fall. De tog ett blodprov för att kolla om jag haft ÄL, så idag ska jag ringa och följa upp det. Dessutom har jag fått ett recept på Pergotime, absolut INTE för att testa i en cykel om vi ger oss på syskonförsök, utan isåfall för att "boosta" kroppen i en annan cykel, och försöka få den att fatta vad som gäller. Med mina 40-50-dagarscykler trodde läkaren att jag eventuellt inte har ÄL, men det ska vi som sagt få reda på idag. Att använda Pergotime som boost i en annan cykel än en där man aktivt försöker bli gravid har inte vetenskapligt bevisats ha någon effekt, men jag fick gärna prova om jag ville; det kan inte skada, och det ökar inte risken för tvillingbörd heller. (Isåfall skulle jag absolut inte testa det.)

    Så långt allt väl, men vi har ännu inte bestämt att vi ska försöka. Jag är inne på att testa och se; "går det så går det", men maken är inte övertygad, och jag har ingen panik heller. Ska bli intressant att se vad ÄL-testet visar; har jag ingen ÄL är det ju ingen mening med att ens försöka, så det är fortfarande en del frågetecken kvar.

  • Tinga

    Muggles - usch vad trist att det är så besvärligt med vårdapparaten kring din mamma. Det är som de säger; man måste vara frisk för att orka vara sjuk. Har ju själv stött på en del liknande i situationen kring våra barn. Låter iallafall som att ni har grymt mysiga kvällar med era bebisar; det är väl en av de stora fördelarna med tvillingar - man behöver inte slåss om de små liven utan kan ha varsin. Hela sommar-OS 2008 tillbringade maken och jag med varsin bebis på bröstet, nyss hemkomna från sjukan. *mys* Kram på dig!

    Liten - lycka till med flytten!

    Koko - låter som angenäma problem trots allt, med er ombyggnad, men visst är det lite så att när man själv ska göra en ombyggnation vill man ju gärna ha alla sin önskningar uppfyllda. Köper man ett färdigt hus räknar man mer med att inte exakt allting är som man vill ha det. Extra besvärligt också förstås om du och sambon inte är helt överens.


    Vänner - vi gör ofta salsa med tomater, gurka och avokado skurna i grova tärningar, och så en vinägrette på det, fast du var kanske ute efter något mer sofistikerat?

  • Tinga

    I eftermiddags pratade jag med min läkare, och jag har haft ÄL, trots min långa cykel på 42 dagar. Alltid något. Sen att den är oregelbunden och att det därför blir svårt att veta när man ska sätta in "stötarna" är ju en annan femma; utan ÄL hade det ju varit helt meningslöst ändå. Då ska vi alltså "bara" bestämma oss för om vi vill försöka få ett tredje barn eller ej. Det är maken som velar mest, och jag jobbar verkligen med mig själv för att inte pressa honom, utan han ska få den tid han behöver för att fundera. Samtidigt försöker jag se till så att vi har en dialog kring det hela, så att inte han bara går och funderar på sitt håll och jag på mitt, utan vi behöver synka läget med ganska täta mellanrum.

  • Tinga

    Cicci - trevlig semester! Ni får värma upp Kroatien åt oss.

    Koko - jag har också funderat över det här med blöjstorlekarna, men har slutat bry mig om vilken viktangivelse som står på; jag byter storlek när de börjar bli svåra att knäppa eller läcker för mycket. Onödigt att köpa en större storlek än vad som behövs, eftersom det bara blir dyrare.

    Insåg att det finns minst en trådbebis jag inte vet vad den heter, efter att ha läst namnet här i tråden; ingen koll på vems bebis det är. Minns inte att jag sett det namnet i vårt galleri?

  • Tinga
    fru AM skrev 2011-06-23 09:40:17 följande:
    Idag blir det gummistövellunch! 
    Bara kollar; du tänker inte tillaga och äta dem, va? Antar att även för en stjärna i köket som du är det svårt att lyckas med gummistövlar.
  • Tinga

    Ore - verkligen en skum händelse! Tycker inte alls att du ska känna dig elak för att du körde henne till stationen, utan snarare snäll för att du tog hand om henne så länge som du gjorde.

  • Tinga

    Snaily - starkt jobbat med BVC-tanten! Du är ju faktiskt Ynglas mamma, och så länge hon inte går ner i vikt eller inte växer på längden är det absolut ingen fara med tillväxten, har iallafall jag fått lära mig under våra krångelår (och då har det varit lite mer insatta personer än en BVC-tant som uttalat sig), så jag tycker att du gör rätt som kör på din magkänsla.

    Trevlig midsommar till dig och till alla andra!

  • Tinga

    Hur går det förresten för Snorkis? Någon med FB-koll som vet om de kommit hem ännu?

  • Tinga

    Nähä, dags att jobba vidare. Men ska iallafall gå tidigt idag; ska till optikern för att undersökning och nya linser och tänkte passa på att ta en snabbkoll på rean. Fast som vanligt blir det nog intensivshopping när Boomerang väl börjar sin "riktiga" rea i slutet av juli; då brukar det ryka ett gäng tusenlappar på typ en timme.   Det är tidseffektiv småbarnsföräldershopping det. Snart kan jag börja handla till Piff & Puff där också, för de har barnkläder från stl 104, och killarna är där och nosar nu, åtminstone i tröjor.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!