• Tinga

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I'm in!

  • Tinga

    Oupsie - vi vill gärna ha en skänk/sideboard som utnyttjar hela bredden på väggen, så bara en sektion känns tyvärr för smalt.
    *testar om jag kan göra radbryt*

  • Tinga

    Ah, sitter i solen på altanen och njuter av en kopp nybryggt te & en skiva hembakt levain som blev grym. Har gjort två försök tidigare som inte jäst tillräckligt, men nu fick jag till det. Inget mer köpebröd i detta hus. Kan förresten tipsa om den grymma bloggen Pain de Martin om någon vill ha surdegstips. Väldigt välskrivenblogg och jättebra tips.

  • Tinga

    Ore - snickeri skulle ju kunna vara en ide, fast vi har en del möbelfirmor kvar att kolla. Helst vill jag ha någon typ av skåp, med täckta dörrar, så att man kan stuva undan en del porslin och glas. När vi gör om i köket tänker vi platsbygga en sådan skåpslösning du nämner, men i matsalsdelen av vardagsrummet vill vi ha ett riktigt skåp.

  • Tinga

    Hänga ut tvätt orkar inte jag heller; inte ens för väldoftens skull. När vi rullade ut ny gräsmatta ifjol tog vi bort hållaren till tork undan också; en stor betongklump som var nedgrävd i marken. Apropå gräsmatta - Oupsie, jag återkommer när jag kollat med maken.

  • Tinga

    Jag kollade bara några minuter på bröllopet igår, men tyckte att bruden var vacker, men klänningen inger vidare; är inte så förtjust i en massa spets.

    Idag har jag bjudit på en auktion - och vunnit! Ett sådant här halsband blev det www.kaplans.se/kaplans/AuctionArt.aspx&plT=25908615&AuktID=2098# . Har länge varit på jakt efter ett klassiskt pärlhalsband och nu hittade jag äntligen ett med rätt storlek på pärlorna, inte doserat och med ett vackert spänne.

    Nu bakas det ännu mer levain här, för imorgon blir det födelsedagsbrunch för Piff & Puff. Ska baka ett rågsurdegsbröd också, som får kalljäsa under natten och bakas av imorgon bitti, men det vågar jag inte med levainen, eftersom den är lite mer trögjäst (iaf min). Chokladmakroner bakade jag häromkvällen, och det är de godaste makronerna jag gjort hittills; chokladbottnar och mörk chokladganache.

    Parnassia - hur trivs du på jobbet? Så här i backspegeln - kändes det rätt att börja jobba vid den tid du gjorde?

    Mopedvin - nä, Martins frukostbröd har jag inte provat ännu; är mest inne på surdeg för tillfället, men jag lär garanterat testa så småningom.

  • Tinga

    Ha - nu har jag fått kläm på radbryt på telefonen.

  • Tinga

    Oupsie - du kan ju kombinera recepten och ta chokladbottnen fr Piggelins recept och mousserna fr ditt recept. Så'n där mörk chokladbotten brukar vara mums.

  • Tinga

    Lappis - välkommen hem! Skönt att höra att ni haft det bra på semestern o att du trivs på nya jobbet. Grattis till plats 30 i kön också.

  • Tinga

    Muggles - välkomna hem! Hoppas att ni inte fastnar helt i amningsträsket, utan kan njuta lite också. Kram!

    MSW - skönt att ni fick höra hjärtat.

    Själv ligger jag massor back här efter en hektisk arbetsperiod. Idag är jag iallafall väldigt glad, nöjd & stolt; Varvet på under 1 h 50 min. Vilken härlig känsla det är när man bara kan mata på och kroppen svarar direkt på allt man gör. Har sett att fler här kämpar på med löpningen; starkt jobbat.

    Imorgon väntar Liseberg; blir första gången med karuseller för Piff & Puff, och jag ser verkligen också fram emot det.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!