• Oupsie

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    PB, det skulle mest bli en ordentlig överraskning .

  • Oupsie

    Åh, kul med vin Muggles .

    Kom på igår att jag snart kan få dricka ett glas vin .

  • Oupsie

    Angående antal namn så har jag två namn + efternamn, maken har tre namn +efternamn. Jag har som sagt alltid tyckt att mina föräldrar varit lite snåla som bara gav mig två namn, kanske för att jag inte är särskilt förtjust i det andranamn som jag fick .

    Därför tänkte vi att vårt barn skulle få tre namn, men nu vet jag inte riktigt. Det vi har tänkt att ha som andranamn har vi varit överrens om länge men vi har svårt att enas om ett förnamn, så jag vet inte riktigt om vi kommer på något tredje namn, eller om det blir ett av förstanamnsförslagen.

    Men det verkar ju nästan som att vi får plocka fram pojknamnslistan istället.

    Blev lite irriterad på svärmor angående namn. Det namn som vi har tänkt som andranamn är efter min  farmor, ett par av de namn som vi har som förstanamnsförslag finns också i min släkt, vilket maken råkade nämna. Det är mest en slump, vi har funderat på namn och hittat några som vi gillar, kanske tittade vi extra på de namnen som fanns i släkten men man måste ju gilla dem också. Men då tyckte svärmor att vi måste ta ett från deras sida också. Men vi vill inte ha något av de namnen, jag har själv frågat maken om det är något som han gärna vill ha från sin sida av släkten men han vill inte. Och hade det blivit en pojke så hade det blivit tvärtom, inga namn med koppling till min släkt.

    Hur har ni gjort? Har ni gett något namn bara för att göra någon annan nöjd?

  • Oupsie

    Jag gillar Harriet . Men jag känner en snäll Harriet .

  • Oupsie

    Telis, lite så känner jag också, så därför känner jag ännu mer att jag inte vill ha ett namn från den sidan. Obstinat?

  • Oupsie
    viktualia skrev 2011-01-20 20:47:27 följande:
    Oupsie - måste hela namn-arv-frågan fixas i FÖRSTA ungen?! Har din man syskon? Har Daisy kusiner eller kan få? Här blev det ett fint förnamn till Trollet som råkar ha en viss koppling till makens släkt, men det var inte därför vi valde det. Sedan fick han andranamn efter min söta morfar som maken hann lära känna innan morfarskrutten gick ur tiden. Sen kan man ju koppla detta till efternamn också - vems efternamn har maken och du valt till Daisy? Men egentligen mest av allt - gör som ni vill!!
    Nä, jag tycker inte det, och som sagt att det där "måstet" smög in i svaret gjorde att jag blev än mer anti.

    Daisy har tre kusiner på makens sida och maken har en syster till som inte har några barn än, så det kan ju komma några till barnbarn. Jag vet faktiskt inte vad kusinerna heter i andranamn . Men förnamnen har ingen släktkoppling i alla fall.

    Och, det har du rätt i, jag har ju faktiskt tagit makens efternamn så hon kommer ju att ha samma efternamn som sin farmor och farfar.
  • Oupsie

    Blivande fru L, det fortsätter att kliaSkrikandes. Men jag försöker att inte tänka på det. Har inte hört något om provsvaren idag, utan gissar att jag får dem imorgon när jag ändå ska till BM.

  • Oupsie
    viktualia skrev 2011-01-20 19:01:33 följande:
    Oupsie - skötbord på skrivbord. AKTA ryggen säger jag bara!! Risken med skrivbord är att de är för låga och att man får ont i ryggen av att stå böjd där!
    Japp, det är en risk, men det är det bästa alternativet för tillfället så det får bli så. Vi ska ju inte bo här så länge till, och blir det ohållbart så får vi väl försöka fixa med det sen. Funderade faktiskt på om vi ska försöka höja upp skrivbordet på något sätt.
  • Oupsie
    passionsblomman skrev 2011-01-20 18:28:29 följande:
    Vad ? Vad har jag nu sagt? *totalförvirrad* Har jag avslöjat någon hemlighet?
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Nej nej, jag syftade bara på att vi skulle få en ordentlig överraskning om det skulle titta ut en pojke .
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!