Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Men AM - nu blev jag nästan bebissugen igen ju!

    Fast lilleman är fortfarande rätt gosig och det går bra att bebisgosa med hans kinder och snusa i kalufsen.   Kalufsen blev förresten jättefint snaggad hos frisören förra veckan. En bebis rullades in och en liten liten kille kom ut. Nästan...

    Porchez - hejar på dig och "ta hand om dig själv"-strategin. På den igen bara. Du kommer att bli fin på det med. Klart det är lätt att få återfall när killarna på orten verkar vara såna luriga spån.

  • Liten med Mindre

    Och jag lyckades just återställa alla deletade mejl till inboxen. Jag som precis lyckats få bort dem där i från.
    Tur att jag minns lite vilka som var irrelevanta i alla fall.

    Hoppas att lunchen var trevlig och att alla kantareller smakar mumsigt. Känner mig lite socialt understimulerad, men försöker isolera mig på jobbet för att få något gjort, och inte bara sladdra. Alla andra verkar ju så på efter semestrarna. Eller så är de också bra på att låtsas...

  • Liten med Mindre

    Snartis - vräk ur dig du. Vid 3 cm låg jag på förlossningen o gnydde (milt sagt). Förstår om det är jobbigt att  gå hemma med detta men ändå inte var på gång. Märkligt!

  • Liten med Mindre

    Nenne - jag har fått riktigt snigliga ägglossningar nu efter lilleman, och oftast lite ont. Hade inte alls så innan. Tanten är sig dock ganska lik.

    Angående förlossning: med lilleman kom jag ju in 3-4 cm öppen, och 45 min senare var han född. Då ter det sig ännu märligare att Snartis kan gå hemma 4 cm öppen. Kroppen är verkligen ett mysterium.

    Trädgårdsblommor - det finns nog inte direkt några i vår trädgård. Fanns det hade väl sniglarna ätit upp dem. Vi har gott om både små snäckor och bruna mördarsniglar. Det enda som har blommat är nog jasmin och syrén, utöver fruktträd o bärbuskar. Fast blom-buskarna ska jag meja ned för de har stammar som mina vader. Dvs inte så små... Hoppas de växer upp lite ynkligare sen.

    Nu har vi i alla fall bestämt oss för köksluckorna från Electrolux - den matta varianten. Sen är det bara skiva, ho och blandare kvar, utöver detaljer som fläkt, stänkskydd, färg och belysning. En rejäl utmaning för velpotta som mig. Färg hoppas vi få hjälp med från tjejen som var hemma igår - ska bli spännande och se vad hon har att säga sen.

  • Liten med Mindre

    Oupsie - AW-anhängare som jag är så skulle jag råda dig att börja räkna lite på antalet sömntimmar ifall morgonpiggheten hängt i mer än en vecka. Fast det kanske beror på vad man kallar morgonpigghet. Halv sju är ju inte så illa pinkat kan jag tycka.

    oupsie igen - antalet val i huset kan ibland kännas skrämmande många. När sen de tråkiga begränsningarna tid och plånbok slår till blir det ju inte lättare. Men, jag har ju längtat efter detta - så i grund o botten är det ju skoj att fixa trots mängden val.

  • Liten med Mindre

    Oupsie - AW har bestämda åsikter om hur länge små barn bör sova, men de flesta andra experter säger att små barn tar den sömn de behöver. Så vi har använt hennes råd som riktlinjer som har passat mer eller mindre bra. Mindre sov ungefär enl schema när hon var liten, nu ligger/sitter hon o snackar i sängen när hon ska somna eller vaknar tidigt. Lilleman har nog alltid velat sova mer än utsatt, kanske ligger han o filurar på nätterna?

  • Liten med Mindre

    AM - jag har kikat lite på emalj också. Tack för länkar - allt sparas.

    Oupsie - en skillnad med bankkonto-städning mot annan storstädning är i alla fall att inget hamnar i loppislådan.

  • Liten med Mindre

    Ouspie - jo, det kan vara läge att lära bebben somna själv innan de väger för mycket. En tjej som var med mig till AW i Norrland hade gått o sövt sin son i Baby Björn hela tiden. Han var 10 månader och vägde i den övre skalan. Ingen lätt sak för axlar o rygg.

  • Liten med Mindre

    AM - man kan ju måla med våtrumsfärg som stänkskydd om det var det du såg?

    Kikar just nu en del på sån färg eftersom vi ska fixa i tvättstugan med ny matta o så i samband med byte av panna.

  • Liten med Mindre

    AM - ytterligare något att lära sig. Kanske är bra att ha länken när vi kommer till badrumsrenovering om något/några år.

    BS - ni är välkomna när vi någon gång hittar tillfälle då alla är friska o krya samtidigt...  Eller är det en omöjlighet tro?

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!