Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Cicci - kanske kan din pole dancing hjälpa. Trist när garderoben plötsligt inte passar. (Och varje gång det händer känns det som att det hände "över natten", fast det rimligen inte kan vara så.

  • Liten med Mindre

    Lappis - usch vilket trist besked, och med såna avstånd att det är svårt att "finnas tillhands". KRAM!

  • Liten med Mindre

    Lider med dig Nenne. Att ta hand om andras hamstrande är eländigt.

    (Säger inget mer om mitt eget samlande - det mår så bra så.) Mår dåligt vid tanken på att sälja av barnens gå-vagn, bara för att de för första gången på länge lekte med den i helgen. Och nu kom tillfället att sälja den till en på jobbet. Vet fortfarande inte...   Mådde dåligt av hur ledsen Mindre var när vi slängt hennes dockgunga som vi tyckte innebar en klämrisk och kunde förstöra inne.

  • Liten med Mindre

    Snaily - det kan inte vara tänder på gång för Yngla? (Minns inte om hon har fått några.) Är hon pigg o glad annars? *funderar*

    BS - usch o fy för kommentarer. Angående Astrid - det finns väl nåt som kallas för-trots också? Fast när det är tänkt att dyka upp vet jag inte. Gissar att det bara är att tacka för maten och fortsäta försöka njuta själv. Äter hon på dagis får hon ju i sig ändå.

    Äter hon välling eller nåt efteråt? Vi är ju vana vid petiga matkonsumenter hemma, och njuter mest nu av att båda för det mesta pillar i sig av något vid bordet. (Fast kalla ärtor och majs från frysen är fortfarande favoriter. )

    Förlossning - jag var övertygad om att jag sprack andra gången då det gick så rasande fort, men så var inte fallet. Märkligt. Fast å andra sidan har det ju aldrig blivit lika tajt som före barnens tid.  Mest lider jag nu av att muskelkorsetten inte funkar som den gjorde förr (dålig på core-övningar?). Det är ruskigt obehagligt att lägga sig på sidan när jag har ätit mycket - allt trillar ner mot sängen i en slapp hög. Men det känns förstås inte som att core-övningar  hjälpte heller när jag väl körde dem.

  • Liten med Mindre

    Grattis Pricken o Moa! Tiden går så fort, verkligen!

    Letar fortfarande lämpliga aktiviteter till Mindre. Gympan verkar inte gå att byta dag. Ska nu kolla om SATS kan tänkas ta in henne trots att hon inte är 4 år. Hon vill så gärna att hon o jag ska cykla med cykeln till gympa - och så har vi ingen gympa att cykla till.

    Fredagsmiddag - hamburgare. Borde kanske göra en äppelpaj för att liva upp det hela lite. Ska se om det går att beställa från mina föräldrar som hämtar barnen... Började plocka ner våra äpplen igår. Fyllde raskt en hink, lätt gjort då många äpplen är större än makens knytnävar.  Äpplen på steroider? (jämförbara med jona gold från affären)

    BS - är inte Sweet nyligen hemkommen och njuter av fina stadsutsikten från fönstret?

  • Liten med Mindre

    Snorkis - hoppas baby björn kan vara till hjälp. Mindre satt mycket i den tills vi fick ordning på sömnen. Lilleman sov (på mage med larm) i sin vagn och satt nästan aldrig i selen eller dyra sjalen.

    Även hos oss börjar språket utvecklas. Lilleman är väl inte riktigt lika flink som storasyster var tycker jag. Men i rätt sammanhang kan vi förstå vad han vill få fram. Töti, äppe, bäbä (välling), kaka, vovov, baajjjj, brrrr.  Inga överflödiga ord inte. till skillnad från lilla damen som inte är tyst från det att hon vaknar tills det att hon slutligen somnar. Dagmamma nr två har också konstaterat "jo - hon är rätt aktiv och svår att trötta ut". Nähä - har vi inte märkt...

    Det var nog mitt lilla ego/stolt förälderutlägg för idag.

    Skickar förskottsgrattis till A som blir stora 3-åringen imorgon! Attans vad tätt på given det blev med födelsedagsbarn!

  • Liten med Mindre

    Och så en helt orelaterad shoppingfråga - är det någon av er husägare som har en komposttunna för matavfall? Någon modell ni är extra nöjd med? (Om man nu kan vara nöjde med något sådant.)

    Brevlåda - någon som har en käck modell att rekommendera? Inte snordyr, men låsbar, lite rymlig och den ska inte ta in vatten.

  • Liten med Mindre

    Snartis -

    Parnassia - tror nog du kan vabba när det är läkarbesök. De är ju inte på förskola då. Åtminstone lär vi väl göra så om vi inte har timmar att ta ut.

    Och det är precis den komposten vi har kikat på. Den finns på erbjudande på Plantagen för 4kr mer. Men vi måste ju skicka in en tillståndsansökan först. Undrar om man kan köpa på öppet köp - så att de inte är slut när tillståndet kommer. Måste fråga!

  • Liten med Mindre

    Oupsie - jag kände bara av eftervärkar lite lätt första gången. Efter andra baret tog jag värktabletter av olika sorter. Har hört att efter en snabb förlossning har man värre eftervärkar. Vet inte?

    Oupsie - jag tror inte fondväggar är ute. Men det verkar som om de oftare är i en dyr/mönstrad tapet än bara i färg. Fast vi har inga bra väggar för fondtapet i huset, så det blir nog hela rum i samma färg/tapet.

  • Liten med Mindre

    Oupsie-  inte var det som mensvärk för mig heller. Molande hugg är bättre beskrivning.

    Idag är jag riktigt oinspirerad. Lustigt - har vi hört den förut? Får nog sätta mig o rensa någon lista och skicka lite post så jag kan gå hem med gott samvete.

    koko -tack för länk. Undrar om vi behöver en så stor låda när vi inte har tidning? Tål att fundera på.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!