Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Lilla goa svanungen som gosar på mammans rygg.

    Glad midsommar PB och alla andra!

    Fick just höra att solen skiner i alla fall på andra håll i landet. Och min snälla receptionist har gjort en fantastisk bukett från sin trädgård till mig. (Hon har haft samma yrke som PB i ett "tidgare" liv.) Så lite midsommarkänsla börjar infinna sig.

  • Liten med Mindre

    Snorkis - kram! Det där med att kolla andningen gör alla nyblivna föräldrar törs jag påstå, utan att ha ert bagage. Fortsätt om det känns bättre så, trots larmet.

  • Liten med Mindre

    Smint - hoppas i och för sig att det inte är koppor nu när värmen närmar sig.

    Vi hade det också fint i helgen, efter en inledande gräslig midsommarmorgon då jag funderade på att säga upp mig som mamma. Tur att hela familjen fanns med som stöttning, och efter ett kyligt morgondopp kom jag upp på banan igen. Visserligen är lilleman extremt gnällig och osjälvständig, sitter i famnen 70% av tiden när vi inte är hemma. Då är det bara 50%. Vad ska det bli av honom? Pappa är såååå trött på honom.

    Och Mindre har fått några otäcka utslag som såg ut som rivmärken på benet  först, sen svällde de ut o blev röda och sist blåsor i mitten. Märkliga. Går det inte över tills imorgon blir det väl sjukvården...

  • Liten med Mindre

    Ore - vi funderade över TBE förra sommaren för barnen - och efter samtal med sköterska beslutade vi att gå på rekommendationerna. Sjukdomen blir lindrig för barn om de får den, och de får immunitet sa de till oss i alla fall.

  • Liten med Mindre

    För övrigt har packandet börjat seriöst. Men lite input från er erfarna flyttare skulle behövas. Samlar-jag har ju sparat väldigt många kartonger från vinglas etc och de var ju tacksamma att packa i. Men kvar i skåpen finns stora höga vinbaljor med smala fötter, celeste-ljusstake och andra höga, smala glaspynt. Hur har ni packat detta? Krävs det wellpapp som i affärerna - eller har det klarat sig med packpapper och handdukar? Inte för många lager saker i kartongen?

    Funderar... Givetvis har ju glas- och porslin blivit mitt ansvar.

  • Liten med Mindre

    Vickan - fiffig lösning. För vår del köpte vi färdiga skydd, då det även behövdes skydd under stolen för allt grus, smuts o skräp som hamnar där. De små liven är ju inte riktigt rumsrena.

    Trädgårsspring är ju inte helt fel i detta väder. Räknar ner så det står härliga till här.

  • Liten med Mindre

    Tinga - ska kolla mer wellpapp. Känns tryggt.
    Och jag blir tårögd av glädje/lycka över att ni får hjälp framåt!

  • Liten med Mindre

    Fler som sover illa här - fast det är nog mer stress än spöken.

    Nu är vinbaljorna packade - hittade en lagom stor kartong i återvinningen så glasen åkte ner där invirade i packpapper, och sen ner i flyttlådan. Hoppas det håller! Attans vad mycket ömtåliga pinaler man samlar på sig.

  • Liten med Mindre

    Vad mysigt med utflykter! Vi är för dåliga på att planera i förväg, och för dåliga på att göra i ordning något hemma innan. Men det är ju kul att bara komma iväg.

    Ikväll blir det korvgrillning på gården med grannarna, om inte Mindre får sällskapsförbud. Vi ska låta vårdcentralen kolla om det inte är någon form av koppor hon fått för utslagen blir värre och värre.

    Själv har jag shoppat nya gympaskor (förra veckan) och lyckats använda dem 2 promenad-joggingturer utan att hälen protesterat! HÄRLIGT! Finns hopp om en aktiv framtid i skor.

    Sitter annars mest och deletar mejl för fulla muggar. När man väntar länge nog med att göra det blir det enkelt - det mesta är inaktuellt eller bortglömt och då är det bara att ta bort tills någon saknar det... Inte så kvalitetsmedvetet, men även solen har fläckar.

  • Liten med Mindre

    Stackare MSW,  som inte slipper illamåendet.

    MSW - vi hade bara vävd sjal, saknar lite nu att vi gav bort den när lilleman är så klängig. Fast å andra sidan ska plutten upp, nej - ner, nej -upp, nej-ner... så det hade nog inte funkat med den heller.

    Det där med sjukvården är en sak i sig. Maken fick sitta med barnen 1,5h på vårdcentralen. Först skulle de bara få komma in i hallen eftersom det kunde röra sig om vattkoppor också tydligen. Först skulle en distriktssköterska titta för att sålla bort dem om det var för enkelt gissar jag. Sen blev det en läkare. Läkaren som kom kunde inget och skulle hämta någon annan. Vilket han inte gjorde. Maken fick tillslut leta upp honom och fråga och då kom en ny läkare, som gissade på björnloka eller svinkoppor. Så det blev antibiotika för säkerhets skull... Och ovisshet igen. Ska vi tvätta allt dygnet om, eller bara köra på medicin och skugga? Får väl göra en laddning chokladbollar till Mindre i mut-syfte.

    Dessutom var massagen på jobbet kass och jag luktar olja. Fast jag får vara glad att jag fick en stunds mjukmassage istället för mejlstädning. Alltid något!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!