Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    MSW - vi hade vävd sjal redan tidigt och det funkade fint. Vänner till mig skippade vagn i början (använde den till det äldre barnet), för bebben sov jämt i sjalen.

    Internetdoktorn i mig har nu snokat runt, och det lutar åt att vi skippar antibiotikan.
    Luskade rätt på att jättebjörnloka är del av ett släkte som alla innehåller ämnen som kan ge reaktion i solljus. Bland andra släktingar finns hunkäx, morot, dill och palsternacka. Och just palsternacka rev syrran bort några förvuxna, blommande fjolårsexpemplar på landet i lördags. Och ni kan ju gissa vem som har sprungit omkring med de jätteblommorna...  Och syrran hade också oförklarliga blåsor på armarna.

    Så vi är vågade och avvaktar, drar på långa kläder och leker i skuggan.

  • Liten med Mindre

    Trevlig sommar alla! Nu har vi fått vårt hus och det kliar i fingrarna att röja trädgård, kika färg och fantisera om renovering. Mindres blåsor och sår börjar läka, så palsternacksutslag var nog rätt gissat. Maken passar även på att byta jobb idag... Allt på samma gång.

  • Liten med Mindre

    Jo Smint - det är lite mer fix än man tror, oavsett om jag försökte påminna mig om detta innan. Krya på barnen och lycka till med klänningar. Passerade Mango och såg llite klänningar med.

  • Liten med Mindre

    Hej hej! Ett livstecken och många kramar från kaosland. Att hänga med här har inte varit prio ett, men väldigt saknat. Första veckorna i huset har lite som Björn Skifs Drömkåken. Men nu hoppas vi att det mesta är upptäckt i alla fall. Barnen verkar trivas och läget är fantastiskt. Nu - dags att jaga barn.

  • Liten med Mindre

    Oj - heja Snartis, hoppas att allt gåt fint! Själva är vi på väg hem till stan igen. Packa upp fler lådor och bestämma oss för nytt kök i en ryslig fart. Några tips och bra ideer om kök?

  • Liten med Mindre

    Tack för alla tips om kök. Vi har träffat bra säljare under semestern - självklart utanför storstaden. Det lutar åt ett kök från Electrolux. Velar mest mellan matt eller blanka vita med lite rundning. Och så var det det där med bänken. Kanske sten om vi kan få ett vettigt pris. Mycket lådor, skåp för assistenten, skippar sockellådor då vi nog får skåp så det räcker ändå. Tillför även en vägg med grunda skåp + vitrin och smal avställningsyta nära matbordet.

    Men det blir ju dyrare varje gång i tänker till.

    Nu är semestern över - en veckas jobb och sen en veckas inskolning. Maken tar första veckan och vi hoppas på det bästa.

    Tinga - låter ju fantastiskt med resan och matframstegen!

    Snartis -  hoppas på snarast anskomst för lillebror!

    Utekläder - maken förespråkar Gneis till vintern. Kanske dags att köpa även det. Fy den lede för alla utgifter just nu. Glömde jag nämna att bildäcken behöver bytas med...
    Storstädning av bankkontot kallas det!

  • Liten med Mindre

    AM - tänkte du att blanka luckor skulle bli repigare? Nyfiken på alla resonemang när vi nu velar. Båda är nog lika lättstädade.

  • Liten med Mindre

    Mer köksfrågor nu när jag är vid dator (otorligt egofixerad vid vårt planerande och fixande just nu - gräsligt egentligen):
    Vad har ni för fläktar? Separat? Inbyggd? Kåpa? Platt? Modern "skärm" (såndär lutande platta som man inte slår huvudet i)? Funkar de bra?

    Och igen - var har ni köpt era snygga (förstås) stänkskydd (kakel? glas? sten? rostfritt?)

    Parnassia - visst känns det lite vemodigt att lämna ifrån sig minstingen med. Första dagen är idag hos oss. Tur att pappa tar första veckan.

  • Liten med Mindre

    September - Mindre hade ju bättre koll på kissandet när hon sprang naken. Med trosor hände fler olyckor.
    Kan det fungera att läsa bok på toan? Kompis-kissa med mamma? (Jättepoppis hos oss...ska börjas i tid.) Kissa buske ute (funkar ju inte överallt förstås).

    Eller bara låta det vara ett tag.

    Vi har försökt bli av med nattblöjan i somras. Hon ville absolut inte ha blöja, och vi sa att vi tar bort den när den varit torr några mornar. Hon var ivrig och åt macka på kvällen istället för välling, Kissade eller försökte kissa massor med gånger vid läggdags. Vi tog upp och kissade henne vid 22.30-tiden (mer än 3 h efter läggdags), men ändå var det kiss i blöjan på morgonen 12 av 14 gånger typ. Sen när vi var till farmor ville hon ha välling igen, plus att hon blev jätteledsen när vi tog upp henne för att kissa -  och på den vägen är det. Hennes prat om att skippa blöjan har avtagit. Gissar att det kommer igen när hon är mogen nog att vakna av att hon är kissnödig. Någon har sagt att det är en hormonfråga och inget som kan tränas. Vet inte riktigt.

    Vi kan ju inte hålla på att väcka henne stup i kvarten när hon mest blev jätteledsen av att bli buren till toaletten.

    Någon som har andra braiga idéer?

    Lite roligare - imorgon har jag bokat tid med en tjej från färgaffären som kommer hem för att ge oss lite tips o råd rörande färger o tapeter för det väldigt vita huset. Blev illamående bara av att se tapetbordet i de affärer vi besökt så detta känns som en bra lösning som inte var allför dyr. Återstår att se vad det innebär. Funderar även över trädgårdsrådgivning för att inte köra fast alldeles i hopplösa försök att få "stenen att blomma", typ.

  • Liten med Mindre

    BS - huh så läskigt med taket. Vi lär ju definitift regla om det mesta som vi renoverar. Och låta bli att fylla badkaret helt tills badrummet är renoverat om några år... Med tanke på klåparna som bott i huset så vet man ju inte vilka överraskningar som kan komma.
    Vilken badrumsfirma ska man undvika? (Du får gärna mejla om du inte vill hänga ut någon.) (Och jag kan diskret informera om golvfirma man inte ska anlita för fuktskadeåtgärder.)

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!