Inlägg från: sweetstreet |Visa alla inlägg
  • sweetstreet

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Tack också för frågor ang advokaten!

    Nu är vi igpång som sagt och vi får se hur det hela går.
    Inget kan man göra så man känner sig rätt maktlös. Men vi hoppas nu att detta ska gå vägen...

    jag pendlar mellan att inte tönka på det alls (strutsmetoden) och att vara sjukt stressad...
    Jaja, försöker intala mig att det inte är ngn idé att oroa sig eftersom det ändå inte är ngt vi kan göra åt situationen nu mer än att försöka hitta en läsning när vi väl får svar.

     
  • sweetstreet

    Nu måste jag fortsätta jobba....

    Vill också skicka en kram till Fru E!!!
    Hoppas verkligen din cykel snart är stabil igen! 

  • sweetstreet
    viktualia skrev 2011-02-17 18:20:35 följande:
    Snygg klänning, AM!!

    ego - är på väg hem efter givande dagar i storstan. Träffade en kompis igår och fick info om en gemensam vän... vars barn bara blev några dagar ignnan jordelivet tog slut. Den drabbade står mig inte jättenära, men jag fick ont in i hjärtat... det handlade nog om en medfödd missbildning. Hemskt är ett för litet ord. Själv har jag köpt presenter till Trollet - imorgon är det ett år sedan jag åt gelehallon och krystade!! Han ska bland annat få en smart sittpuff i jeanstyg, som man fyller m kuddar och jox. Granit är bra.

    Kram på er!
    Vickan fy vad hemskt med din väns vän!!!!!! Sådant får en verkligen att uppskatta det man HAR!
    Härligt att Trollet snart är ett! tänk vad tiden går snabbt!
  • sweetstreet
    muggles skrev 2011-02-17 18:47:07 följande:
    AM: ursnygg klänning verkligen AM! Du som är mörk kan ju ha nougat med - jag hade helt försvunnit. Nä tjejen på bilden tycker jag har föör lång klänning...

    Sweet: ja det kan bli en och annan bild ngn stans Har ni provat att förvarna E om att ni ska iväg, så hon inte blir överraskad när ni går? Vi började ganska tidigt att prata med Moa om saker som skulle hända, typ att "ikväll ska mamma och pappa gå på bio så då får du stanna hemma med mormor". Hon brukar reagera mkt bättre på det, att hon är förberedd. Men det har ni säkert redan prövat...
    Mugglan,

    jo vi ahr testat det ocks. På flera sätt dessutom. Dels att säga till långt i förväg. Typ kvällen innan eller samma morgon. Men då belv hon bara jätteorolig fram till själva avskedet.  Sedan testade vi på em me även det var lite för tidigt tro jag. Men vi har även provat varaianten att berätta bara ngn timme inna vilket absolut inte heller var bra. Då hann hon inte alls förbereda sig. 
    Idag testar vi ytterligare variant. Jag ahr bett lärarna på dagis att prata med henne om detta sent i em Sedan gör vi det när vi hämtar.
    Hoppas det går bra! 
  • sweetstreet
    fru AM skrev 2011-02-17 19:03:29 följande:
    Tack för snälla kommentarer om klänningen! Den sitter ju lite annorlunda på mig men riktigt, riktigt bra. Smiter åt snyggt i midjan, bullar upp hyllan osv. Det var bara längden som var lite fel - men som tur var fanns en skräddare vägg i vägg. Det var verkligen helt sjukt - jag var mycket neggig när jag klev in i affären och när klänningen inte fanns i vinrött som jag ville ha ... NÄr jag sedan provade denna (dessutom i en storlek mindre än jag trodde) så stod jag och affärsinnehavaren helt mållösa. På rätt sätt. Bra känsla! JAg visste inte att jag passade i nougat. Men man lär så länge man lever. Nu hoppas jag bara att skrädderskan får sitt gjort ... 

    Vickan: hemskt med din bekant som förlorade sitt barn. Förstår om du kramar Trollet ännu lite extra när du får chansen snart!
    Å du kommer se ut som en gudinna!!!
  • sweetstreet

    Mugglan,
    ja vi vet också att vi MÅSTE förbereda henne. Det går inte annars. MEn det är ändå så att hon får jätteseparationsånget just vid själva avskedet. Och då känns det rent ut sagt PISS!
    Men trösten är att vi alla gånger fått sms 5-10 minuter efter att vi gått som berättat att hon är hur glad som helst och leker med sin kompis. Det är våra grannar och vänner som är barnvakt och de har en son som är en av dotterns bästa vänner. '

    Så vi inser ju att det är själva avskedet i sig som hon tycker är allra jobbigast. Därför vill vi inte berätta ALLTFÖR tidigt eftersom vi vet att hon då går runt och gruvar sig och oroar sig inför detta. Men vi vet ju ATT vi måste berätta innan så hon ändå har en chans att förbereda sig också. vilket gör att jag fortfarande tycker det är svårt att veta hur nära inpå vi ska berätta. 

    Men det är svårt.

     

  • sweetstreet
    Fru FruLLan skrev 2011-02-17 20:18:29 följande:
    Hejsan tjejer
    Har skummat lite och ser att det ser bra ut för ada och beda. GRATTIS . Vad härligt.
    Ser också att det ser bra ut för både hattis och september. Härligt det med. Hoppsa det håller i sig!

    Ser att tinga varit till solen. Åhhhh vad skönt. Vill också till solen. Men det blir not runt påsk vad det ser ut som. Ska bli såååå skönt. Hela lilla familjen. Grymt.
    Men innan dess så ska jag och en kompis till NYC ska bli härligt att shoppa och dricka vin och snacka skit. och förhoppningsvis träffa sweetan så klart. Mail kommer förresten, jag har bara inte hunnit hjärtat.

    Fick mail från kokisen om vinkväll. Eller var det ostkväll?????
    Jag äter ju liksom inte ost, men är en satans hejare på att dricka vin, vitt så klart. Så jag får vel göra det jag är bra på.
    För jag tror jag kan hänka... ska dubbelchecka och dessutom se om jag vågar

    PB: Åh vilken söt vovve och åhhhhh vilken underbar reaktion från din son! Gud vad glad jag är för hans skull att ha ska få en hund. Han låter verkligen som han är värd det. han verkar så super snätt, omtänksam och "mogen". Fy vad härligt att han ska få ett litet husdjur. Blir varm i precis hela hjärtat.

    Liten och telis förresten . Hur går det för er på jobbet? Känns det okej att jobba nu och att lämna era klipmar hemma? hoppas det!
    kram
    Ingen brådska FuLLisen!
    Mitt var ju sjukt långt. ber om ursäkt för det...

    Vilka datum kommer du vara i stan??  
  • sweetstreet

    Ja det är väldigt jobbigt att hon blir så ledsen. Just DÅ är man alltis jättenära att bara säga "Nej vi skier i det här och stannar hemma...)
    Som tur är så VEt vi som sagt att det blir bra bara vi går utanför dörren och det är väl detta samt att man faktiskt vill och behöver lie "egen vuxentid tillsammans ibland" som gör att det ändå går bra.

    Och Telis,
    hon är inte alls så när vi lämnar på dagis. Det går numera hur bra som helst men jag gissar att det är för att det är sådan rutin nu och att hon verkligen äslkar sina lärare och vänner där. Anledningen till att hon blir såhär ledsen när vi lämnar henne på kvällstid tror jag är att hon verkligen ser såååå mycket fram emot att vara med oss då. Hon ÄLSKAR verkligen att mysa hemma. Hon är en riktig liten "hemmagris"
    Och jag tror hon känner sådan besvikelse när hon inte får vaa hemma och inte heller med båda oss.
    Även om barnvakten som sagt är vår granne som hon känner hur väl som helst och vars son är en av hennes allra bästa kompisar. Sedan spelar det säkert in att hon ju är trött på kvällen också vilket inte gör det enklare med tålamod och annat....

    Eftersom maken berättar att han EXAKT likadan fast typ tusen ggr värre när han var liten så ser jag en klar genetisk faktor också.... Själv va jag nästan tvärtom och kan ibland ha lite svårt att förstå vår dotter på just det här planet tror jag. Vilkt ibland kan vara verkligt frustrerande. jag är mer en "komigennudå" person som ofta älskat och älskar att mingla och träffa nytt folk. Medan maken fortfaande är lite "blyg" och var det under hela sin uppvät. Det som är bra är att han verkligen förstår exakt hur det kan kännas så han kan och kommer kunna stötta henne om hn fortsätter vara blyg framöver.

    Och jag tycker det känns skönt att se att sådan byghet och separationsångest verkligen går att få kontroll över på så vis att man ändå kan ha ett bra socialt liv. Vilket jag tycker att maken har
    Många som inte känner honom superbra har svårt att tro att han är lite blyg eller "reserverad" inför nya personer för det märks knappt.... Det är nog mer en känsla han själv har.
     

  • sweetstreet

    Liten,
    det låter som du ahft en toppen eftermiddag verkligen!!!!  

  • sweetstreet
    Telis skrev 2011-02-18 11:38:23 följande:
    Hjälp! Vad köper man till en grannfru som precis blivit änka? Blommor är så tråkigt men det kanske bara är det som gäller?!
    Jag skulle gå över med mat! När man sörjer är just mat något man inte riktigt orkar med. Så att t ex komma över med en gryta, nybakat bröd, en paj  eller liknande är väldigt uppskattat!!!
    Sorgligt att hon blivit änka. 
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!