• Telis

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Förresten är det väl ganska självklart att samsovning är inte det enda sättet att få självständiga, lyckliga barn med gott självförtroende på? Lika väl som att man kan sova ihop i 50 år utan att det är en garanti för att ens barn blir lyckliga och välanpassade nobelpristagare.

  • Telis

    Jaa, VAD har hänt med sommarvädret?! Jag FRÖS när jag var ute på lunchen!

  • Telis
    Lapinette skrev 2011-07-12 15:22:07 följande:

    Följer er diskussion om samsovning lite så där på avstånd. Har ingen aning om hur jag kommer att ställa mig när det väl är dags. Samtidigt som jag absolut skulle vilja få sova själv (utan barn) så kommer vårt lilla barns krav att få närhet komma i första hand. Anknytning, anknytning!


     


    Och Telis, jag hoppas ni inte ska samsova i 50 år!


     


    Klokt resonerat, Lappis. Det är precis det där jag är ute efter - att man får åsidosätta sina egna önskemål när man får barn.

    Jag trodde faktiskt inte heller innan att jag skulle vilja samsova men det funkar finfint för oss. Det är så galet mysigt när man vaknar på morgonen av att Televinken drar av en täcket och så sitter han där och flinar.

    Hahaha, nää, för min del skulle det nog gå bra men jag tror nog att Televinken tröttnat innan dess.
  • Telis

    snaily, det smög sig in ett mellanslag, lägg till .pdf på slutet så ska den funka.

  • Telis

    Grattis Yngla!

    Och vi har en hemma som blir 18 månader i morgon vilket påminner mig om att Astrid precis "fyllt" det också. Så ett grattis till Astrid också!

  • Telis

    Snorkis, och det jag försökte säga var att jag tycker att man ska göra det som är bäst för barnet, inte för en själv.

    Undersökningar visar på att det kan vara farligt med samsovning om man tex är rökare, dricker alkohol, har tjocka täcken i sängen, eller ett gap mellan madrassen och huvudänden. Som snaily skrev så är inte risken större för PSD om man samsover på ett säkert sätt.

  • Telis

    Ore, jag tror att man vänjer sig om man vill eller är tvungen. Det har iaf jag gjort, jag var tidigare inte någon som ville ligga tätt intill någon annan.

    Heja snaily och hoppas att tanten håller truten! Vad tråkigt att Bvc-besöken ska vara så ångestframkallande, det är ju inte meningen. Vi ska på 18-månaderskontroll imorgon och jag tycker att det ska bli jättekul. Trots att vi inte har övat något.

  • Telis

    Välkommen hem, AM! Puh, uppåt 40 grader är lite väl varmt! Vi hade runt 28 grader hela tiden i Grekland och det kändes rätt lagom.

    snaily, hurra för en bra invägning!

    Oupsie, vi hade tänkt oss en Maxi-Cosi Mobi men den passade inte i vår bil tyvärr. Istället fick det bli en Britax Hi-way, den har fått bra i tester och används ofta av biluthyrningar osv för att den passar i nästan alla bilmodeller men den går inte att fälla. Så mitt tips är att fråga i affären men kolla lite extra på Mobi. Minns inte riktigt när vi bytte men det var definitivt innan Televinken fyllde 1, han kanske var runt 7-8 månader?

  • Telis
    start september skrev 2011-07-14 10:43:20 följande:
    Har en Maxi Cosi Mobi och en Be Safe Izi Kid. båda är jättebra stolar om de funkar i bilen. Be Safen kommer vara utväxt till hösten, bältet är på allra sista mm nu och med overall funkar det inte. Hon är 99 cm vilket är lite över mitten kurvan men inte enormt. Så vi köper nog Britax Hiway så att hon kan åka bakvänt ett drygt år till i båda bilarna. Nu är hon så stor att det får gå utan lutning.
    september, Britax Multi-tech kanske vore ett alternativ till Hiway eftersom man kan ha den både framåtvänd och bakåtvänd? Det verkar lite jobbigt att behöva köpa en ny som man bara kan ha ett drygt år.
  • Telis

    Jag är långt ifrån en duktig flicka (vad man nu menar med det)! Och jag hoppas att jag aldrig blir någon heller.

    Lappis, jag tror dom flesta sållar rätt friskt, det är ju inte så konstigt om olika ämnen intresserar folk olika mycket. Jag ser fram emot dina inlägg om mat, vin och resor nu och jag kommer att se fram emot dina inlägg om barnvagnar och potträning om ett år eller två.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!