• Heloise

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Kramar till fru E !

  • Heloise

    Åh fru E; får lite tårar i ögonen. Bara bra steg! Nu är det din tur :) jag har tänkt så på dig. Bara bra steg!

  • Heloise

    God eftermiddag!
     Jag vill också på träff *tjurar* där jag bor är detju ingen annan som bor, närmast är Villemoa, Andbeyond och Leksi och det går ju inte av för hackor men de är inte nästgårds direkt, om man inte räknar 10+ mil nästgårds haha.

    Indianer i vassen säger vi Ingis

    Ang uppdrag granskning igår Ninnis, E's gudfar arbetar med pappan i familjen så vi har "följt" det här på ganska nära håll. Det är avskyvärt! Ibland funderar man soc i Sandviken omhändertog barnen på en gång efter ett samtal. Fast för ett par veckor sen lät det lite annorlunda, då avslöjades det att en familj i Sandviken hade 31 vanvårdde pudlar i sitt hus, nu snackar vi VANVÅRDADE, flera av hundarna fick avlivas på en gång pga vanvård. Det var hundar överallt och hundskit, piss överallt. I köket beskrevs det som att man fick vada genom hundskit och hundpiss, det krälade allsköns äckel i said skit/piss, hela huset var nerskitet och mitt i detta bor 5 barn!!!!!!!!!!!!! Hundarna omhändertogs omedelbart men soc var tvungna att fundera lite på om man skulle omhänderta barnen...

     Alltså ibland funderar jag hur soc fungerar, eller inte fungerar. Panzer har i sitt jobb varit med och gjort anmälningar, där barn blivit misshandlade både psykiskt och fysiskt, där förälderna kastat ut sitt barn och bytt lås, soc's reaktion: tjaaaa nämen så här ska det väl inte vara, vad ska vi göra? Vi snackar med mamman, så får ungen en nyckel till nya låset och en ny samling blåmärken, problem solved!

  • Heloise

    Ingis: själv har hag ingen aning om det tagit sig eller inte men jag tänkte bli på lyset och röka järnet imorgon, bara ifall om att liksom ;)

  • Heloise

    Ninnis: bim är 15e så runt 11e kan jag börja testa om jag vill plåga mig riktigt ordentligt...

  • Heloise

    Ingis: en till smygrökare :) äsch jag är sån, skulle väl blivit nunna, i en sån där strikt-plåga dig själv och tala aldrig order. Kan jag hitta på nåty som jag kan oroa mig gör så hör jag gärna det. Skulle jag mot förmidan INTE ha något att oroa mig för i mitt eget liv, så tar jag gärna över andras oro. Mitt öuv känns liksom halvtomt omjag inte har en lite oros-klump i magen... ;)

  • Heloise

    Jag kan stava, ibland, när jag inte skriver inlägg på iphonen..,

  • Heloise

    Nu har många fina trådisar haft fika/lunch och mys, inte ett dugg avvis

    Här har det varit idel ädel framgångar! E vinkade för första gången idag, sen vet ajg iofs inte om hon fattade att det var det hon gjorde men hon tittade på mig och vinkade Sen har hon börjat rulla, runt, runt på golvet. Är det itne fascinerande att barnen tar sig framåt för att upptäcka världen, en del kan krypa, andra rumphasar,en del ålar, E som inte orkar krypa eller åla och inte kan sitta riktigt stadigt än, hon rullar dit hon vill Vilka mirakel de är ändå barnen våra!

    Annars har E myst med sin mormor som med lite tårar i ögonen suttit med henne i famnen och vyssat och vyssat tills hon somnade. Sånt har inte alltid varit självklart för E's mormor och farmor. Ibland glömmer jag bort deras smärta för min egen. Min mamma har bara E, jag är hennes enda barn, hon höll på och förlora både mig och sitt barnbarn, det har satt spår i henne också, länge fick hon inte hålla henne, kunde inte vara en sån mormor hon sett framemot. Så lätt det är att glömma alla andras sorg, bara för att jag upplever min som så stor.

    Nåväl den tiden är bakom oss, dit vill jag aldrig mer! Nu är det bara full fart framåt eller i E's fall full rull framåt

    Har jag postat ett av mina paradrecept här tidigare?
    Om inte så gör jag det, jättegott, jättelätt och faktiskt ganska billigt!

    1st fläskfilé( går även bra med kycklingfilé eller utskuren kotlettrad, fläskytterfilé men då får man justera tiden efter vad man väljer och ändra till kycklingbuljong om man tar kyckling)

    1dl lingonsylt
    1msk soja
    1 tsk sambal olek
    salt+ peppar
    2st  mörk oxbuljongtärningar.
    2.5dl matlagningsgrädde/vispgrädde.
    Ugnen ska vara på 175grader, lägg en putsad, saltad och pepprad fläskfilé i en avlång brödform( ska vara lite tajt med plats). Smula över buljongtärningarna. Blanda grädde, soja, lingonsylt och sambal. Häll över filén och in ugnen i 60 min( fläskfilé). När den varit inne 1h så tar man ut formen och lyfter ur filén, sen silar man såsen i en kastrull och kokar upp och reder av. Skiva filén och lägg på fat, häll såsen över och servera överbliven sås på sidan. Vi serverar med potatisklyftor eller rotsaksklyftor, men kokt potatis är också gott till, och en stor sallad och ett gott rödvin

  • Heloise

    ja just det Ingis, imorgon är det testdags

  • Heloise

    Vad trist Ingis, är du hundra på att Bim var idag? Jag fick - med E ända framtills Bim. Jag har vsrit skengravid så många ggr att jag tappat all tro på min kropp . Vi är på väg hem ifrån en härlig em hos goda vänner. Första ggr E varit där och hon har gått laget runt :) Ibland blir jag så gråtmild mär jag ser mina vänner och all den kärlek de öser över E. Hur fel kan det bli när alla bara öser kärlek, omsorg och flrstpelse över henne. Jag är ganska säker på att vår fantastiska familj och underbara vänner mer än väl kommer att kompensera mina tillkortakommanden som mamma. Det är tryggt!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård