• ewaulrica

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Jag är sjukt sugen på att köpa en klänning från Kina :) orkar inte läsa i alla trådar, men är det någon som snabbt kan svara på hur det fungerar med tull/skatt/moms osv när man köper därifrån? tillkommer det och hur fungerar det då? Jag menar, på sidan där jag vill beställa betalar man bara via PayPal eller visakort.. sen är det klart. Är det alltid tull/frakt?

  • ewaulrica
    Pinkgrape skrev 2011-08-10 23:50:17 följande:
    Frakt är olika, från företag till företag (säljare). Hos vissa måste man betala frakt och andra har fri frakt. Det där med tull och moms är dock en annan historia. Varor (med vissa undantag, dock inte kläder) som man köper utanför EU är tullfritt upp till 1400kr, men även om varan kostar mindre kan man behöva betala momsen, vilket är 25% av varans värde. Det är alltså om paketet fastnar i tullen. Även en administrationsavgift tillkommer då. Kostar varan över 1400kr så blir tullavgiften 12% av värdet.

    Alltså, ingen tull eller moms om paketet inte fastnar i tullen.
    Kostar klänningen under 1400kr och fastnar i tullen, så betalar man moms (25%) och administrationsavgift.
    Kostar klänninger över 1400kr och fastnar i tullen betalar man tull (12%), moms (25%) och administrationsavgift.
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    Jättetack för svaret! :) ska beställa nu! :) yihoo!
  • ewaulrica

    hm..det står att klänningen är i organza... ser inte det väldigt "billigt" ut? Någon med erfarenhet av organza i sin brudklänning? :)

  • ewaulrica


    Nu har jag beställt klänningen... det blev denna.. passar perfekt eftersom jag ska gifta mig borgeligt :)
    har ingen aning om hur den kommer se ut i organza, tycker klänningen på bilden ser ut som den har chiffong, så antagligen har de "stulit" bilden någon annanstans ifrån. Hoppas bara att organzan inte är skitglansig, då finns det ju verkligen risk för att den kommer se billig ut!!! Men som sambon nu sa.. kan vara värt att förlora 800 spänn om den skulle råka vara så ful att jag inte tycker om den. Förhoppningsvis kommer den gå att använda iaf.. :)

    Dessutom är "wrapen" dvs jackan, inkluderad i priset också, som hittat! :)
  • ewaulrica

    dock var den ute på mer än halva priset, kanske jag ska tillägga.. :)

  • ewaulrica
    Pinkgrape skrev 2011-08-11 10:46:05 följande:
    Min brudklänning har organza. Jag var lite rädd för det först också, men det är faktiskt jättefint :) Jag har dock matt organza, så det inte ska bli sådär glänsande blankt och se platsigt ut. Du kan ju fråga vad det är för organza de använder sig av? Vart beställer du ifrån? Har du någon bild på klänningen som vi kan få se? :) I denna tråden är det bildtvång ;D haha
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    vad heter matt organza på engelska? ObestämdFörvånad
  • ewaulrica
    Pinkgrape skrev 2011-08-11 12:15:20 följande:
    ewaulrica - Klänningen är jättefin :) Så är det ju på alla "kinasidor", att bilderna inte är deras och de syr upp en egen version av klänningen på bilden. De sidor som har "real sampel" kan man se klänningar som just det företaget sytt upp. Jag hoppas att din klänning kommer bli jättefin :) Du skulle ju kunna be dom använda chiffong istället för organza? Ingen aning om hur man förklarar matt organza på engelska. Matte/matted organza? :P haha Nej, jag vet inte.
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    ha ha...chattade med deras live chat, och de lovade att den skulle se ut som på bilden... återstår att se sen... :)
  • ewaulrica

    Jag måste bara få fråga er erfarna; när man går ut på ebay och söker på weddingdresses, kommer massor upp ju. Många för typ 200-600 kr?!? inklusive frakt? KOSTAR de verkligen det, eller är det jag som är helt snurrig?!? Jag har redan beställt klänning iof, men nu blir man ju sugen på en till om de är så otroligt billiga. (vissa står det ju tom 70 spänn på, men där måste det ju ha blivit fel? för visst räknar de väl om direkt till svenska kronor? :/  Låter ju sjukt billigt, jag måste ha fattat fel. (?)

  • ewaulrica
    2 0 1 2 skrev 2011-08-14 21:04:03 följande:
    Det beror på, ibland ändras priserna när man fyllt i modell och färg. Men vissa ÄR faktiskt så billiga, titta här på tärnklänningen jag köpt till en av mina tärnor, för 130 kr inkl. frakt!
    ahaaa.. det är så det funkar, tack så mycket för svaret :) tror att jag ska fortsätta och kolla igenom alla 7000 ex och se om jag hittar nåt fint kanske då :)

    grejen är bara den-varför har nästan ALLA fina klänningar SLÄP?! Det är jättefint, verkligen, men jag ska gifta mig borgeligt och då blir släp lite för mycket.... finns massor av klänningar som jag skulle vilja ha, men som går bort bara för att det är ett släp där bakom..

    Nån som vet om man kan "välja bort" släp när man custom-beställer och göra klänningen mer "informal wedding?" Nån som gjort det?
  • ewaulrica
    andersson1970 skrev 2011-08-15 09:21:07 följande:
    Du har inte letat bland bridesmaidklänningarna istället då? De har ju inte släp, men kan mycket väl användas till en enklare/informell vigsel. De flesta klänningarna man ser går ju att välja i annan färg i färgkartan. Om det nu är vitt du vill ha, som bridesmaidklänningarna sällan visas i.
    har testat det, tack ändå :) bra tips iaf..:) dock så vill jag gärna ha lite "bling" också... ska fortsätta kolla! man kan ju alltid kolla under prom dress eller bal gown också.. och välja vit som du sa :)
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!