• ewaulrica

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    fru2011kanske skrev 2011-09-16 22:37:41 följande:
    ewaulrica, säljare hade ju massor med fina klänningar till superpiser!
    Vet du hur man beställer flera? Lägger man bud och sedan meddelar dem att man vill köpa flera?
    /frågvis e-bay-novis..
    hm... jag fick för mig att jag köpte på fast pris..? fast nu undrar jag om jag verkligen gjorde det, jag la nog bara ett bud och så vann jag.. tyvärr köpte jag ju bara en så det är också jättesvårt att svara på. Dock får man ju mejl direkt från säljaren så att skriva och fråga om du kan få beställa fler på en gång är nog inga som helst problem. Klänningarna "går ju runt" i omgångar som auktion så alla klänningar finns ju hela tiden. (eller sys upp eller hur de nu gör)

    Annars kan du skriva direkt till säljaren och fråga; tryck på "jk-kawaii" under "Top-rated-seller" uppe till höger. Då kommer du in på säljarens sida och under själva "profilbilden" finns "contact seller". Säljaren verkade mån om sina kunder tyckte jag, och kunde naturligtvis kommunicera på engelska! :)

    Lycka till! :)
  • ewaulrica

    raring: oj vilken skillnad en underkjol kan göra! :) det märkte jag när jag provade min, annars informellt lite "tråkiga" klänning i chiffong, att det hände mycket med den med en underkjol! :)

    den är jättevacker! gillar att den ser så "fluffig" ut! är det mycket tyll även i livet?

    du kommer bli rasande vacker på din dag! :)

  • ewaulrica
    pulmonate skrev 2011-10-10 22:44:53 följande:
    Nu tänkte jag beställa min klänning i veckan! Jag var iväg och ville mäta mig hos en sömmerska..men det ville hon inte göra. Jag sa att min moster i Sverige skulle sy upp den (jag bor i Italien)...tänkte att de får väl fnatt om jag säger att tänkte beställa den från kina..haha. Ja mycket väl så ville de inte alls mäta mig om de inte skulle göra klänningen själva. De prata i evigheter om hur det måste vara sömmerskan som ska sy klänningen som måste mäta en, att måtten beror på tyget..etc etc. När jag frågade om vad man kunde ha för bH fick de också fnatt..att det beror ju på klänningen (ja det förstår ju jag också, jag ville ju bara veta allmänt). Jag ska nämnligen ha en bar-rygg klänning och undrade vad man då skulle kunna ha för alternativ.
    Klänningen jag ska ha har jag själv satt ihop av flera klänningar som jag gillar. Tycker själv att den är perfekt!
    Tänkte beställa ifrån Milly Bridal. Sist jag läste egenom HELA kinaklänningar bloggen (en månad sen ca) så kom jag fram till att just Milly fick bäst kritik.
    Så nu tänkte jag bara be en kompis mäta mig istället och hoppas att det går bra! Beställer i alla fall inom en vecka. Hoppas sen få den leveread till jul någon gång. Kanske kan man prova den när man är hemma i Sverige i jul! Hade varit super kul!
    gjorde misstaget att jag mätte mig själv... :) varpå klänningen kom för stor. Vet dock inte om det enbart berodde på min mätning, gick ner en hel del i vikt den första månaden också, eftersom jag födde barn i april.. mina mått är ju iaf mindre också så liten del har det nog i det hela..

    vad taskigt att de inte ville mäta :) kan ju iof stämma med vad de skriver ovan, men att få sina "standardmått" borde ju inte vara nåt orimligt? :) och det här med bh... det är ju inte hela världen? iof kan man ibland behöva en korsett liknande bh t e x men det kan du ju kolla när du har fått hem din klänning.

    ofta så är ju kinaklänningar ändå så pass billiga så att de kan vara värda att chansa på. Man får väl göra som jag annars, jag ska åka och sy in min klänning hos en sömmerska om 1,5 vecka! :) hon tar 500 kr (hon är t o m beredd att sy upp den nedtill om det skulle behövas, för det priset!) och det kan det ju vara värt, den kommer ju sitta som en smäck! hade jag dessutom räknat med när jag beställde också. Lycka till, hoppas du hittar din drömklänning!
  • ewaulrica
    raring skrev 2011-10-11 19:47:13 följande:
    å, tack så hemskt mycket!! Den är fluffig och känns liksom ganska nätt och "flygig" sedan är det flera lager organsa i livet även om den är rätt styv och stadig innerst (satin innerst). Så jag kan ha den helt utan BH även om det inte syns på utsidan att den har skenor och grejer insytt.

    Du, hur gick det med den där klänningen till din dotter från ebay? nyfiken!! och hur ser din klänning ut? 
    åh, den klänningen var jättefin!!! har beställt två, en till min stora dotter (14 år) och en liknande liten klänning till min lilla (6 månader) Båda i samma färg och sen ska killarna ha slipsar i samma färg, och min M2B har liknande kravatt :) helt klart värt att beställa därifrån tycker jag :)

    min klänning är "tråkig" om man jmf med många här ;) vi gifter oss borgerligt och det blir mitt andra äktenskap så därför är det skönt att inte vräka på sååå mycket. Jag kommer ha en lång vit klänning dock, med ett lager tunn organza som yttertyg, inget släp. Den är mer informell i stilen om man säger så.. :)

    bild på den finns i bildtråden! :)
  • ewaulrica
    123ost skrev 2011-10-11 15:54:40 följande:

    Är det någon som vet om det finns butiker som beställer Kinaklänningar? Var nämligen i en butik och kikade på klänningar och tyckte att de var rätt billiga för att vara brudklänningar på ord.pris. Kollade även in deras hemsida nu och ser att man kan beställa klänningar i andra färger och färgkartan ser EXAKT likadan ut som en bild en användare här på BT lagt ut, står dessutom på engelska.

    Skulle det vara så beställer jag hellre själv och väljer med snörning istället.. Någon som vet om det kan vara så?


    Japp. Har upptäckt flera stycken på sista tiden, de använder t o m samma bilder som vissa ebay-säljare har. Tror att de blir någon slags mellanhand och så tar de in ett gäng på en och samma gång, som de sen säljer och gör en liten vinst på.. en är bla  http://brudbutiken.se/ och sen denna, finns fler... http://www.dindromklanning.se/
  • ewaulrica

    jag håller med de andra, underkjol behöver man definitivt för att klänningen ska bli som man vill :) Jag var först inte helt supernöjd med min "informella klänning" jag skickat efter, tyckte liksom att tyget nertill inte riktigt passade med livet på den. Men min sömmerska plockade fram rätt underkjol (trodde ärligt inte att det skulle behövas en till min klänning, men vad fel jag hade ;)) och vips så blev det en helt annan klänning! det finns ju underkjolar som både gör så att klänningen "står ut" och enbart "gör ett snyggt fall", antar att det var det sistnämnda jag fick prova... :)

    Tycker du ska passa på att beställa en där du köper klänningen Tinzi! de vet ju vad som passar till och det kan ju bli rätt klurigt att hitta rätt kjol till klänningen annars sen. Och hyra är iof inte jättedyrt, men det kostar lika mycket som det kostar att beställa en från Kina iaf. Det är vad jag får betala för att hyra en härhemma. :)

  • ewaulrica
    Lommila1 skrev 2011-10-18 11:56:24 följande:
    NU har jag hämtat ut mmin klänning, bokstavligen hämtat ut då den fastnade i tullen:(

    DEn var faktiskt över all förväntan!:):) eftersom den är i spets o tyll var jag orolig för utseendet men den är helt ok! Klart det märks att den inte är en Pronovias, då man prövat dem, men för att vara på mig i 3-4 timmar duger den bra:)

    Som trevlig överraskning fick jag en pälsbolero och en slöja, som jag direkt inte vet vad jag skall göra med men det var ju trevligt i alla fall:)

    den satt som en smäck bortsett från den lilla detaljen att den är ca 20 cm för lång:/ Vilket är ganska knepigt då den är custom made. Jag mäter endå 1.75 över marken och dethär är nog första gången något har varit för långt för mig... men det är enkelt fixat med saxen..
    Återkommer med bilder!
    har du bild på pälsboleron möjligen? :) har beställt en päls men är inte alls nöjd med den, gifter mig när det är kallt och behöver nåt över.. kan du kanske tänka dig att sälja den för en billig penning till mig? Tungan uteFlört (beroende på hur den ser ut då förstås)
  • ewaulrica

    Lommila: ÅHHHHHH. Jättefin ju!!! tycker den är lika fin med som utan spetsjackan, svårt att svara på.. men gillar den nog allra bäst utan.. men den blir ju mer speciell med jackan till... *vel, vel*

    och tack för att du la upp bild på spetsboleron! :) såg nu att det var en cape (sjal, eller vad man ska skriva) och inte en liten jacka (? visst ser jag rätt?) tror inte jag är intresserad då när det väl kommer till kritan, trodde det var en liten jacka vi pratade om, haha :)

  • ewaulrica
    ewaulrica skrev 2011-10-18 16:09:44 följande:
    Lommila: ÅHHHHHH. Jättefin ju!!! tycker den är lika fin med som utan spetsjackan, svårt att svara på.. men gillar den nog allra bäst utan.. men den blir ju mer speciell med jackan till... *vel, vel*

    och tack för att du la upp bild på spetsboleron! :) såg nu att det var en cape (sjal, eller vad man ska skriva) och inte en liten jacka (? visst ser jag rätt?) tror inte jag är intresserad då när det väl kommer till kritan, trodde det var en liten jacka vi pratade om, haha :)
    PÄLSboleron menar jag ju! ;)
  • ewaulrica
    gbg2012 skrev 2011-10-18 15:33:12 följande:
    Jag har betsällt en kinaklänning som skulle kommit idag men de hade inte portkoden så ska få den imorgon. Känns lite skumt att den bara tagit en vecka att sy och frakta. Beställde måttbeställt och inte express. Tror ni att det är något skumt? beställde klänningen den 9 oktober. 
    beställde du den 9:e är det ju 9 dagar sen? inte helt omöjligt, kan vara så att de har just din variant uppsydd redan, och att dina mått stämmer hyffsat med en som de redan har, d v s väldigt små ändringar? kan vara att de bara sytt in den över bysten eller nåt? (hur stämmer dina custommått mot deras storlekar?) Är det smärre ändringar som att sy in en söm tar det nog inte mer än någon dag för dem att ändra och sedan skicka, vilket tar  4-5 dagar om man har tur..

    Men visst, det låter som väldigt kort tid. Min tog 3 veckor innan jag fick den..
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!