• daniiel

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Darling Daisy skrev 2013-02-23 12:30:16 följande:
    Wow, tack för alla tips, Pinki! Jag visste väl att jag kunde lita på dig

    En pinata är ju en jättekul idé, den sparar jag till senare. I år är det fiskdamm som gäller, så jag kan begränsa antalet prylar Hon fyllde 4 i december, men vi tänkte ha fest när våren närmat sig lite så man kanske kan vara ute lite. Visst är din tös något äldre?
    Så lite så :) Ja, hon har nyligen fyllt 6år, så nästa gång blir hon 7år och hon fyller ju sent, även hon i december. Så hon börjar vara stor nog för en pinata :P Hon har haft fiskdamm ända fram nu, när hon fyllde 6år, så det blev skattjakt istället :)
  • daniiel
    sandrachristofer skrev 2013-02-23 18:48:31 följande:
    Någon som mailat ett företag för ändringar på en klänning? Jag undrar mest hur man formulerar sig vid ändring till korsettsnörning bak och om dom kan göra klänningen till en strapless, bandau (hmm heter det så)???
    Ja, skriv tex "I want lace up in the back" eller "I want corset lacing in the back". Och vill du ha den axelbandslös, så skriver du precis så, tex "No straps. I want the dress strapless." och sedan vet jag inte vilken typ av urringning det är och vilken typ du vill ha. Om den är rak och du vill ha sweetheart osv.

    Tänk på tydliga meningar, korta och koncisa.
  • daniiel
    sandrachristofer skrev 2013-02-24 08:18:39 följande:
    Tack. Jag skrev såhär: Hi
    I wonder if you can make this dress with corset lacing in the back and strapless (bandau) thus sleeveless? if possible what would the dress cost? .

    och fick detta till svar: Dear friend,thank you for liking our item,about lacing in the back and strapless (bandau) thus sleeveless,can you send me a pictures.thank you!
    - mlaixy
    Det är ett kina företag som jag hittat via ebay, det är samma klänningar som finns på dino mm fast dessa kostar bara några hundralappar. Just denna säljaren har fått 99.6 i positiv feedback. Men vågar man chansa? fri frakt till sverige och klänningen kostar 750 kr...

    Det är denna klänningen:  
    www.ebay.com/itm/New-White-ivory-Wedding-Dres... 
    Jag skulle säga att har du tid och råd med att det eventuellt blir väldigt galet, så chansa och beställ en klänning :) Det finns inget som säger att den skulle bli sämre, men som alltid, så finns det ju inga garantier.

    Personligen hade jag nog skrivit "I don't want zipper or buttons. Can you make the dress with lace up in the back? And with no straps or sleeves. I want the dress strapless with a sweetheart neckline". Om du vill ha kvar urringningen som den är. Och bifogat en bild med något liknande detta.


  • daniiel
    sandrachristofer skrev 2013-02-24 09:49:48 följande:
    Åh tackar, klart jag har råd.. Den kostar ju trots allt bara 750 kr och med en mamma som sömmerska så kan hon fixa det mesta med sömmar mm men vill inte sy om den i befintligt skick. Tanken va först att hon skulle sy min klänning men med tanke på vad tyg kostar så syr hon inte en lika billig klänning som kina klänningar. 

    Tror jag kommer att beställa den med hjälp av din beskrivning och är den helt fel så har jag inte slängt bort några pengar ändå utan kommer isåfall beställa min andra favorit ifrån dino. Men just denna klänningen har jag varit förälskad i sen första gången jag såg den på någon kinasida och där kostade den 5500 om jag inte minns fel...

    Kan man be dom skicka bild innan dom skickar den? Tror du att det är ett seriöst företag? Det känns ju faktiskt väldigt löjligt att den bara skulle kosta 750 kr och va så fin... Mest kvaliten som man är orolig över resten kan ju som sagt mamma fixa...
    Då kan det säkert vara okej att chansa och beställa klänningen :)

    Du kan be att dom skickar bilder före, men räkna inte med att du får det. Det är knappt något företag som skickar bilder innan dom skickar klänningen. Landy gör det ibland. Det är en annan tjej här på BT som chansade på Ebay och fick hem en jättefin Moruí Lee kopia för kring 800kr om jag inte minns helt fel, så det kan löna sig :) Det är väldigt svårt att säga hur seriöst företaget är, tyvärr.
  • daniiel
    mimmi skrev 2013-02-24 20:07:35 följande:
    Har tagit mina mått nu, och blir fundersam på hollow-to-hem... Jag är lång! 181 närmare bestämt.. Och mitt hth mått blir 150cm.. När jag tittar på deras size guide är måttet 155cm för ngn som är 175 lång..!? Visst ska man mäta från den lilla gripen mellan nyckelbenen, precis där halsen slutar? Kikar man noga på deras figur ser det dock ut att vara från hakan..
    Det stämmer bra, att du mäter på det sättet. Att ditt mått inte stämmer överens med måttabellen, kan bero på att du har längre hals osv än deras standardperson så att säga. Många brukar förfasas över att det måttet är så kort, men det brukar stämma bra :) Om du blir jätteosäker, så lägg på någon centimeter.
  • daniiel
    sandrachristofer skrev 2013-02-24 17:22:02 följande:
    Jag ska precis klicka iväg min klänning ifrån ebay men kom att tänka på färgen.. klänningen är nu i ivory men det kanske är snyggast med vit??? Jag vill ju liksom inte att den ska vara nästan beige men inte heller kritvit???
    Vill du inte ha den kritvit, så välj ivory. I dom flesta fall ses ivory som vitt. Alla mina klänningar har varit i ivory och definitivt inte sett beiga ut.
  • daniiel
    jenniferochaugust skrev 2013-02-28 14:58:21 följande:

    Jag ska beställa tre tärnklänningar och modellen hittar ni HÄR
    De ska dock vara högre i ryggen så tärnorna kan ha BH under utan att den syns (de är ganska storbystade). Tycker att den är så söt med sina små fickor! Jag funderar på färgen också, jag vill att klänningen ska vara i light sky blue, lavendel eller sage green. Vilken tror ni skulle passa bäst? Strunta i färgtema! Vi har inget :)


    Varför inte ta en i varje färg? Eftersom du ska köpa tre tärnklänningar och velar mellan tre färger. Jag tycker alla dom färgerna gör sig väldigt bra tillsammans och eftersom modellen på klänningen blir lika, så kommer det se enhetligt ut ändå :)

    Jag ska beställa två festklänningar för bröllop jag ska på i hödt med högtidsklädsel som dresscode.
    Första klänningen hittar ni HÄR
    Jag tycker att den ser underbar ut men det är ju så svårt att veta om den passar min småfläskiga kropp. Jag menar, Kristen Wiig väger ju typ 40 kilo. Men jag har i alla fall tänkt beställa denna i sage green. Jag är lite rödlätt och passar bra i grönt.
    Den andra klänningen jag vill ha är den HÄR
    I samma färg som på bilden. Dock lite orolig för att den kanske kommer att se ut som ett nattlinne?


    Jättefina klänningar båda två och jag tror den första kommer göra sig ännu bättre i sage green faktiskt :) Du skulle inte kunna ta den andra klänningen i en annan färg då kanske? Jag tänker att om den är i en sån ljus patellig färg, så bidrar det till "nattlinne"-effekten. Jag tycker inte att den ser ut som ett nattelinne, men en tanke bara.

    Brudklänningen då?
    Jo, jag ska gå och prova brudklänningar av märket Pronovia på måndag. Min tanke med det (lite fult, jag vet) är att jag ska ta reda på vilken typ av klänning jag passar i. Jag har ju ingen som helst aning, har aldrig någonsin haft brud- eller balklänning på mig. Jag vet vad jag vill ha, men jag kanske passar bättre i något annat.
    Brudklänningen jag funderar på hittar ni HÄR


    Är det lite väl våghalsigt att skicka ett efter ett så stort parti? Något jag borde tänka på?
    Behöver jag förtydliga exakt hur jag vill ha det när det gäller exempelvis pronovias klänningar? Jag menar, den jag vill ha har ju inget glitter, pärlor och skit i orginalet - men ska jag ändå förtydliga att jag inte vill ha det?


    Jättefin Pronovias, men som Lakinna skriver, så är det alltid bra att vara övertydlig. Vill du inte ha pärlor och paljetter, så skriv det! Vill du ha ett visst antal lager tyll i kjolen, så skriv hur många osv osv.

    Annars tror jag nog att dom ska klara av att sy alla klänningarna, du får gärna visa upp alla sen :) Om jag var du, så skulle jag dock lägga det som separata beställningar. Lite för att det är mindre risk för missförstånd och ihopblandningar och även för tullen. Om allt skickas i ett paket som en beställning, så måste du tulla på allt. Om du har det i separata paket och du har otur, så kanske ett hamnar i tullen, men då blir det betydligt mindre att betala tull på.
  • daniiel

    Jag har fått fyra brudklänningar och två tärnklänningar levererade hem, samt en underkjol, och inte en enda av gångerna meddelade dom i förväg att dom skulle komma. Jag hade tur och var hemma alla gånger dock :P

    Och mina klänningar från Dino har kommit på ca 4-5 veckor efter beställning, då har det bara tagit ca 3 dagar att frakta. Och statusen på hemsidan, om man loggar in, har aldrig uppdaterats för mig. Det har stått samma sak under hela tiden.


  • daniiel

    Jag fick mejl om att klänningarna var skickade, men jag menade att fraktbolaget inte har ringt före dom kom med klänningen. Och det har inte stått på hemsidan, om man loggar in, att klänningarna är skickade. Fick som sagt bara ett mejl, med det räckte gott och väl :)


  • daniiel
    AnnaIda skrev 2013-03-04 18:04:51 följande:

    hmm... varför kom den inte med första gången...



    Ett tips, använd väldigt korta och koncisa meningar. Tex "No zipper. I want lace up.", "Make the bow removable." och "Floorlenght, no train." :)
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!