• daniiel

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    eml33h skrev 2013-03-05 07:33:35 följande:
    Här är min klänning från Dino på dagen D. Ingen vidare bild dock.. har inte hunnit gå igenom alla bilder från fotografen ännu..


    Stort grattis till er och ni ser båda jättefina ut! Vacker klänning på en vacker brud :)
  • daniiel
    Elkurr skrev 2013-03-05 02:15:16 följande:
    Hej alla!
    Nu har jag gjort min beställning hos Landybridal! Åh, jag hoppas verkligen att det blir bra!
    Det blev den här:


    Vad spännande, håller tummarna för att den ska bli fin :) Eftersom det där, på bilderna, är en klänning som Landy själva sytt, så tror jag inte din klänning kommer se så olik ut. Hoppas du ska bli nöjd och visa gärna bilder sen! Klänningen är jättesöt :)
  • daniiel
    minichristina skrev 2013-03-05 18:14:08 följande:
    Jag väntar fortfarande på klänningen som beställdes 17/12 från Landy. Fick i förra veckan besked om att de skulle försöka ändra ryggen jag var missnöjd med men att de inte kunde göra om tyget till helspets...Jag har mailat och frågat om det verkligen inte går, men har inte fått svar...Tycker det har gått väl lång tid nu.
    Jobbig väntan, förstår att du börjar bli less. Jag hoppas att du får hem den snart och att den är bättre i verkligheten, när du får känna på den och pröva den.
  • daniiel
    rock brud skrev 2013-03-05 19:26:17 följande:
    min beställda dinoklänning sitter i tullen:/

    Fick brev idag om att jag skall uppvisa kvitto ect, snablar. 3 kinabeställda klänningar och alla har fastnat i tullen... vad är oddsen liksom?

    Nå den är ju snart här; återkommer med bild
    Nej, vad typiskt! Hoppas att den är jättefin när du får den, så det känns lite mer värt det :)
  • daniiel
    Elkurr skrev 2013-03-05 23:21:58 följande:
    daniiel skrev 2013-03-05 14:31:02 följande:
    Vad spännande, håller tummarna för att den ska bli fin :) Eftersom det där, på bilderna, är en klänning som Landy själva sytt, så tror jag inte din klänning kommer se så olik ut. Hoppas du ska bli nöjd och visa gärna bilder sen! Klänningen är jättesöt :)
    Åh, det känns bra när du säger så Skrattande Har märkt att du är lite av en expert på det här med kinaklänningar - brukar de vara korta om man inte beställer efter egna mått? Jag var tvungen att beställa i en vanlig storlek eftersom det ju är lite svårt att mäta tex midjan när jag har en till människa där Flört Jag är 170 cm lång och det stod något om att klänningarna passar längderna 165-170 cm. Är det tillagt för skor då eller blir det att jag får gå barfota? Tungan ute
    Haha nja, ingen expert, men jag har lagt på minnet vad jag lärt mig och hört och sett om det här med kinaklänningar ;) Vanligtvis brukar dom lägga på ca 5cm för skor. Nu vet jag inte vilken storlek du beställt, men när jag beställde min klänning i en standardstorlek, så var den alldeles för lång. Då är jag "bara" ca 163cm lång, men jag hade skor med ungefär 8-10cm klack och jag fick lägga upp klänningen ca 5cm. Det var visserligen från Dino, men det brukar vara rätt lika. Med din klänning, som har en väldigt fin kant nertill, så är det dessutom bara bra om klänningen inte alldeles för lång, för det kan vara svårt att lägga upp den fint med tanke på kanten där. Man kan säga att man ska få in en hand mellan golvet och klänningen för att den ska vara ungefär lagom, så att man inte trampar och snubblar på den.
  • daniiel
    Elkurr skrev 2013-03-07 10:02:39 följande:
    daniiel: Med de måtten du skrev så skulle det bli perfekt för mig! Skulle det vara så att klänningen är så lång så får jag ha ett par fina, högklackade skor på mig. Skulle det vara så att klänningen är perfekt när jag är barfota så får jag ha ett par vackra balleringaskor istället. Tur att det är ett sommarbröllop så att jag kan välja Tungan ute
    Förhoppningsvis blir klänningen bra och om du kan tänka dig att använda skor efter vad som passar klänningens längd, så blir det nog toppen! :)
  • daniiel
    anli53 skrev 2013-03-07 20:41:40 följande:
    Gifter mig 27/7 2013, och har nästan blivit gråhårig av att titta på brudklänningar, utbudet är ju helt enormt! Nu har jag nästan bestämt mig för att beställa den här klänningen från Dinobridal. Har dock en fråga till er är hur ni tror att det blir om man beställer korsettsnörning i ryggen istället för dragkedja och knappar? Kommer det att förstöra helhetsintrycket? Känns som att den blir mer flexibel i storlek med snörning, ifall den inte skulle passa helt perfekt. Funderar också på om de kan sy dit löstagbara axelband, då jag har stor och "hängig" byst och känner mig lite osäker på om jag kan ha den utan BH med axelband. Nån som har förslag på hur dessa i så fall skulle kunna se ut för att passa ihop med klänningen i övrigt? Tacksam för alla tips och råd. Gärna även tips på vilken typ av underkjol som skulle passa bäst.

     


    Jag tror att klänningen blir jättefin med snörning och ja, det är ju betydligt mer praktiskt :) Det kommer väl se ut ungefär som bilderna här, fast i vitt då. Det är en klassisk A-linje modell som gör sig bra med snörning.


     


    När det gäller axelband, så fundera på vad du skulle passa bäst i. Tunna, lite tjockare, halterneck? Jag tror dock inte du behöver axelband, för det brukar vara insydda plastskenor och kupor i klänningen och det tillsammans med snörning gör att det mesta sitter bra på plats. Om inte annat, så kan en axelbandslös BH vara bra att ha under. Själv hade jag en Wonderbra ultimate strapless.


     


    Och gällande underkjol, så behöver du en med släp om du vill ha samma fall baktill som på originalbilden. Tex den här www.lightinthebox.com/Nylon---Tulle-Floor-length-Wedding-Petticoat--2000-_p67706.html Nackdelen med den är ju att du inte kan ha någon sk. bustle på klänningen och haka/hänga upp släpet utan att ta av dig underkjolen. Vill du inte ha släp på underkjolen, så tror jag tex den här www.lightinthebox.com/Nylon---Tulle-Floor-length-Wedding-Petticoats--1082-8860-_p165640.html skulle kunna passa bra.


  • daniiel
    Thea skrev 2013-03-08 11:58:47 följande:
    nu är min klänning snart här! mellan 13-15 skulle de komma med den! iiih!
    Vad spännande, håller tummarna för att den ska vara fin och passa! Kom ihåg att visa bilder sen ;)
  • daniiel
    Thea - Den ser fin ut :) Jag gillar verkligen "blinget" upptill och draperingen/vecken på överdelen! Men, vad har du för underkjol och varför blev den ful med underkjolen? Kan du inte visa en bild på det?
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!