• daniiel

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    lenuz skrev 2013-03-12 20:54:08 följande:
    Daniiel: Det här är "orginalet". Trots att den inte alls syns på min osmickrande bild så sitter den helt perfekt.


    Den blev ju väldigt lik originalet då desstom, vad roligt :) Grattis till en väldigt fin klänning! :D
  • daniiel
    minichristina skrev 2013-03-12 23:01:28 följande:
    Eftersom du fick svar så känns det ju som om de bara inte svarar på mina mail. Men de har ju uppenbarligen sytt en klänning, hon har ju skickat bild på den. Varför skulle de börja ignorera mig nu? Om de tycker jag är jobbig som ville göra ändringar så kan de ju bara säga att de inte kan och skicka klänningen.
    Ja, jag tycker det är väldigt konstigt som sagt att dom inte svarar alls på dina mejl. Jag håller med dig, om dom inte vill/kan göra ändringarna och tycker du är tjatig eller något, så borde dom väl bara skicka klänningen och så är det bra med det. Jag hoppas verkligen att du får din klänning snart och att den, trots allt, är väldigt fin.

    Vad är det för ändringar du har bett om? Jag har svårt att tro att dom är hemska.
  • daniiel
    minichristina skrev 2013-03-12 23:10:23 följande:
    Jag bad dem ändra ryggen, då öppningen de gjorde var helt fel från bilden jag skickade. De hade inte sytt på knappar på framsidan som jag uttryckligen skrev med. De bekräftade att de skulle ändra dessa två grejer. Jag var dock inte heller nöjd med tyget, som ju inte var i helspets som jag ville, och frågade om det inte var möjligt att ändra detta, men de menade att man måste sy en helt ny klänning då. Frågade då igen om det inte var möjligt att bara ändra överdelen...Efter det är det tystnad. Detta var 27 feb.
    Det låter ju inte som några väldigt konstiga eller överdrivna frågor och tankar från din sida, så jag tycker det är lite dåligt av dom att inte svara alls till dig. Jag tycker ju visserligen att din klänning är fin som den var, men det är ju viktigt att du som ska bära den kan känna dig nöjd. Deras jobb är ju att sy en klänning så som du visat och beskrivit att du vill ha den, för det är ju vad du har betalat för och du vill ju ha valuta för pengarna. Enkelt.

    Men om jag var du, så skulle jag försöka få kontakt med dom från en annan mejladress.
  • daniiel
    malli716 skrev 2013-03-14 11:23:37 följande:
    Nu har jag (nog) bestämt mig för vilken klänning det blir. DOCK ett litet dilemma: klänningen finns på både Landy och Dino. Det skiljer ca 100 dollar mellan sidorna för att få den custome made. Men priset spelar ingen roll utan vad ni som har massor erfarenhet och sett sidornas både bra och dåliga egenskaper här säger. Så vad säger ni; Landy eller Dino? Detta är klänningen: www.landybridal.co/a-line-v-neck-brush-train-... www.dinobridal.com/discount-store-sexy-deep-v...
    Jag skulle valt Dino, för jag har bra erfarenheter av dom och har sett många fina klänningar från Dino. Ja, även från Landy, absolut, men om jag kunde spara $100, så skulle jag tacka och lägga dom pengarna på något annat. Speciellt när jag inte tror att det skulle skilja något i kvalitet faktiskt, oavsett vart du beställer ifrån.
  • daniiel
    malli716 skrev 2013-03-14 11:48:52 följande:
    daniiel. Tack! Några flera frågor. Ska man lägga till något extra när man mäter eller ska det vara exakta mått? Underkjol är nog ett måste. Duger den som finns på dino eller rekommenderar du någon annan från lightinthebox?
    Vanligtvis lägger dom på ca 5cm för klackar, men ska du ha en underkjol, så kortar ju den också klänningen med någon/ett par centimeter. Och ska du då dessutom ha högre klackar än 5cm, så kan det vara bra att lägga till lite. Det såg ju dessutom inte ut att vara en modell som är svårt att lägga upp ifall det skulle behövas. Klänningar med en fin spetskant nertill är ju lite knepiga på det sättet, men bara satin och tyll är ju inget problem.

    Är det här www.dinobridal.com/discount-store-dino-nylon-aline-tulle-floorlength-wedding-petticoatspt001-p-5025.html den enda underkjolen dom har?

    Den skulle nog kunna funka, beroende på hur mkt vidd du vill ha i kjolen och om du vill ha med eller utan släp. Som vanligt, så är ju den här underkjolen www.lightinthebox.com/Nylon---Tulle-Floor-length-Wedding-Petticoat--2000-_p67706.html att föredra om man vill ha släp på underkjolen. Och jag hade nog valt den här om det skulle vara en utan slp www.lightinthebox.com/Nylon---Tulle-Floor-length-Wedding-Petticoats--1082-8860-_p165640.html Men underkjolen på Dino kan nog funka också, det är ju en A-linje med en ring :)
  • daniiel
    mimmi skrev 2013-03-14 12:04:57 följande:

    oooh, såg dessutom att det var fri frakt på dino just nu!!


    Blir sjukt sugen på att beställa en till klänning... fast min första inte kommit än! Hahahaha!


    Å jag lääängtar efter min, så sjukt nyfiken! Den borde förhoppningsvis komma vilken dag som helst... men väntan är olidlig!


    Usch då.. nu blev ju nästan jag sugen på att beställa en till klänning haha

    Men, man kan väl aldrig ha för många brudklänningar? ;D
  • daniiel
    sandrachristofer skrev 2013-03-14 18:50:31 följande:
    Kan verkligen rekomendera Dinobridal!! Fick hem tärnklänningen idag som är sydda efter tärnans mått! Så fantastiskt fin!!!!

    Nu väntar jag bara på min brudklänning som visserligen är beställd ifrån Ebay, men har tittat ut en på Dinobridal som det får bli om den första skulle visa sig vara katastrof! 
    Men vad roligt :) Kan du inte visa bild?
  • daniiel
    malli716 skrev 2013-03-15 14:01:45 följande:
    daniiel: Tack för svar på alla mina frågor, du är verkligen guld värd här på bröllopstorget. Jag har lärt mig så mycket genom att läsa i den tråd där man kan ställa frågor om kinaklänningar och även i denna tråd. Tack även till er andra som också delar med er av era kunskaper och erfarenheter! NU, har jag precis skickat efter klänningen från dino plus underkjol från LITB (utan släp) plus lite annat skräp som följer med som vanligt =) Så spännande! Klänningen kostade nu 1450 kr (utan tull inräknat) och frakten var gratis! Längtar sååå mycket tills jag får hem den!!! (svävar på moln)
    Så lite så :) Jag håller tummarna för dig nu! :D
  • daniiel
    love2013 skrev 2013-03-15 22:28:34 följande:

    Ihh..klänningen är nu i Frankfurt, håll tummarna för att den snart är här och att den inte fastnar i tullen www.dinobridal.com/discount-store-2012-adorab... - med snörning och utan blomapplikationer på kjolen (hoppas jag)!


    Enligt DHL lämnades den till dem 1/3, dvs Dino sydde den på 5 dagar!! Hoppas den kommer i veckan, så spänd på hur den ser ut och sitter på :)


    Ojoj, spännande! :D Hoppas att den är som du vill ha den. Ska bli spännande att få se bilder sen då ;)
  • daniiel
    confuzed86 skrev 2013-03-16 07:52:44 följande:
    Har ej läst hela tråden men tänkte fråga hur långt tid det tog för er att få era måttbeställda klänningar? Jag tänkte beställa i slutet av maj, början av juni. Gifter mig 17 aug så då borde den väl hinna komma? Vågar ej beställa tidigare då jag går på lchf för att minska i vikt. Har hittills gått ner 9kg sedan jan och hoppas på minst 10 till!
    Det beror på vilken sida du vill beställa ifrån, men tänk på att det kan bli förseningar och sommaren (och våren) är högsäsong för företagen och då tar det lite längre tid. Plus att klänningen kanske fastnar i tullen och det kan ta någon vecka extra och ifall något behöver ändras i efterhand, tex lägga upp klänningen, sy in/ut den osv och det tar extra tid. Jag skulle nog råda dig till att beställa i slutet av april och välja en klänning med snörning i ryggen.
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!