• Chicita

    Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm

    Hej
    Jag blev så nöjd och stolt med min senaste tårta så jag känner nästan att jag vill dela med hela världen Tungan ute
    Men tanken slog mig - jag hade inte klarat att göra den om jag inte haft ett bra tårtbottenrecept som jag fått av Sofia (Dekoreramera), teknik som jag lärt mig av Gunilla Wall (tårt-DVD samt många mail med tips och råd), ett recept på vit chokladsmörkräm som jag norpat härifrån och framför allt Googles bildsöksfunktion där man kan få massor med inspiration.

    Så jag tänkte att vi kunde inspirera varandra kanske?
    Allt från bröllopstårtor till småkakor är välkommet.
    Lägg gärna ut bilder och recept. Jag vill inte ha en tråd där vi ska "bräcka" varandra. En enkel gräddtårta bakad med kärlek är precis lika mycket värd som en avancerad tårta med sockerblommor och svår spritsteknik.
    Vad har du för tips och tricks?
    Hur blir dina bullar "världens godaste"?

    Här är i alla fall mitt senaste mästervärk (som jag brukar kalla dom eftersom vissa tårtor inte bara är glädje med, utan många kan till och med göra mig frustrerad, arg och upprörd och sluta i stresshuvudvärk).
    Tack Google för inspiration Flört


  • Svar på tråden Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm
  • saken247

    Tack så mkt sara120707 detta kommer jag verkligen att testa, jag har bara en fråga blir inte kladdkakan väldigt hård?

  • saken247

    Tack Chicita, j för tipsen, det kommer att bli en del tårt bak framöver, ska bara hitta någon som vill äta dem också. :0)

  • Sara 120707

    Saken247:


    Förstår inte riktigt när du menar? När man ska äta den så låter man ju den tina i kylen ganska länge först.

  • Chicita
    saken247 skrev 2011-12-21 14:09:02 följande:
    Tack Chicita, j för tipsen, det kommer att bli en del tårt bak framöver, ska bara hitta någon som vill äta dem också. :0)
    Jag brukar testa alla nya grejor på mina arbetskompisar Flört
  • Chicita

    Jag och svägerskan gjorde en jultårta på kvällen innan julafton.
    Vi hade inga direkta planer på hur den skulle bli, men så här blev den i alla fall Glad


  • Chicita

    Hur går det med bakandet?

    I går gjorde jag en chokladkaka med chokladglasyr.
    Hade massor med ägg hemma + mörk choklad som höll på att gå ut i datum, så jag behövde göra något med det.
    Det blev inget speciellt utseendemässigt, och jag kanske skulle plockat ut den lite tidigare än jag brukar göra med sockerkaka för att få den lite så där halvkladdig. Men jag glömde bort att ändra tiden på klockan när jag ställde in den.
    Den är god med grädde i alla fall Oskyldig

Svar på tråden Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm