Inlägg från: Mustikka |Visa alla inlägg
  • Mustikka

    Orientaliskt bröllop

    Pagnie ditt hår är jätte fint. Du kommer bli en sån vacker brud och jag måste säga att jag längtar efter att få se dina bilder sen, för någon bild får vi väl se :P Det känns faktiskt konstigt att du ska iväg och jag ser framemot den dagen du kommer tillbaka från Japan som fru.

    Vi måste lova att skriva här även när vi alla är brudar. 
    Vi kommer stöta på ett eller annat som vi kommer behöva varandras hjälp med =)

     

  • Mustikka

    Pagnie Wow jag fick på riktigt gåshud ni är så vackra och bilderna är ljuvliga. Nu är du fru, helt otroligt vilken känsla och nu kan ni bilda en ny framtid och öppna ett helt nytt kapitel i livet. Önskar er massa lycka och framgång. Hoppas ni får en underbar resa som är över förväntningarna.

    Har inte varit inne på ett tag men har följt er. Var själv på ett bröllop då pagnie vigdes, måste säga att jag haft fullt upp har inte ens haft tid att ta en kopp kaffe och det var inte pga mitt bröllopsplanerande utan vi har haft gäster från tyskland och holland och örebro. Min moster gifte sig samma datum som pagnie.
    MEN hon hade sin bröllopsfest veckan innan men kallade den för möhippan, hennes man var inte där :/, det var både män och kvinnor en bröllopsfest med allt som en sådan fest ska innehålla. Jag tyckte den var en aning onödig och konstig utan sin man men det var skoj. 

    Efter det hade jag min möhippa, blev kidnappad på morgonen och dem tog mig in till stockholm där jag fick göra en massa pinsamma saker för att tjäna slantar, efter det gick vi på poledancing. DET VAR SUUUPER ROLIGT! Sen hade vi min "heno" orientaliska möhippan där blev jag också överraskad av alla släktingar =) 
    Min fästman är här nu så det jobbiga blir lite bättre, vi har gift oss borgerligt nu också och vi åkte på "minismekmånad" till örebro. Har bokstavligen haft bröllop, vigsel,förlovningfest, möhippa, och då kände jag att jag var tvungen att åka bort för en paus. Mitt bröllopsplanerande är nästan färdigt, bordsplaceringen är kvar och små saker som inhandlande av grejer till toaletterna osv. Men de som har tagit upp all min tid är irriterande människor som ska fråga om ALLT, har en tjej som tror att hon är tärna när jag sagt att Jag redan har en tärna som är min syster! Människor stressar mer än mig :S

    Händer samma sak hos er också? att folk stressar helt i onödan för ingenting. 

     

  • Mustikka
    kitkät skrev 2013-07-18 01:07:30 följande:

    Mustikka, jag undrar också vart du håller hus? Det är snart dags för er - om 9 dagar! När ni gifter er så är det exakt två månader kvar till vårt bröllop. Det är en bra milstolpe, haha.


     


    JAG VET en vecka kvar det är helt otroligt. So mjag skrev innan så har jag verkligen haft det hektiskt men släkten. Det stoppade all tid jag haft som jag ska planera in. Ni vet hur släkten kan vara och min förstår inte att man faktiskt vill vara själv ibland. 

    Måste visa bilder på min möhippa btw, var så jäkla ful, blev fastklistrad i en stolpe, folk kom fram och undrade vad som hade hänt hahah!


    Antar att han är min man nu :D Men känns inte helt sådär på riktigt, vigseln tog 3 min. Kyrkan känns för mig mer som att vi då är gifta! Det här kändes så opersonligt, men en fin bakrund fick vi. Känner mig dock lite töntig när jag tog bort en bit av ögonen, hade kunnat visa er men känns fel när det är ett öppet forum. 
    Haha vi borde ha ett eget forum där vi kan lägga upp bilder utan problem =D


     
  • Mustikka

    Goli inboxa mig adressen också :D  Vill se hur hon har det. Hur har du det i din nya bostad? är allt fixat nu med inredning osv?

    Kitkät
    Tårtlåten var en plåga, det är så svårt men vi valde en hindi låt. Ett tipps är att om du inte vill ha sån så sök på insterumental music. 

    Lavelli 
    Angående sprit från estland så är det mycket smidigare om du bor nästa stockholm. Vi köpte det därifrån och köpte sprit för 300 personer för ca 13.000 och då hade vi rött/vitt vin, Vodka, whisky och cider.
    www.viinarannasta.ee/ där kan du se priser och det finns även på svenska. Du beställer allt och hämtar upp den, om man betsäller för mer än 3000 kr så kör dem spriten till dig, men då är du i tallin och antar att de kommer då till båten. Jätte enkelt super billigt och mer smidigt eftersom de närmare än tyskland! Ni sparar både tid och pengar =) 

     

  • Mustikka

    Goli 
    Jaaa det var så himla roligt du måste prova det, man fick nog träningsvärk from hell efteråt och några blåmärken men det var det värt. 
    Vad skönt att ni är klara med det mesta och jag har också tänkt lite i samma banor angående dekoration osv. Vill vänta lite tills vi sparat ihop lite efter smekmånaden. Båda studerar fortfarande men känner att vi vill prägla bostaden lite iaf och fräsha upp den, vi ska ju bo där i 3 år till men man behöver inte göra allt på en gång =)

    Lavelli ring en vigselförättare och fråga om dem kan komma till kyrkan och viga er innan eller direkt efter vigseln på plats. Tar bokstavligen 3 min att  vigas borgerligt, vi valde att viga oss före pga att vi kände vigselförettaren och han ska på semester om några dagar annars hade vi valt samma dag. Det känns ju lite konstigt att säga att han faktiskt är min man nu, så jag hade valt efteråt om jag kunde. 

    Lavelli din situation är knivig faktiskt men jag är så ärlig att jag skulle sitta ner med min chef och tagit en kaffepaus. Du visar att du trivs och är ärlig och sånt uppskattas. Nu vet jag inte hur chefen är men ärlighet varar längst och visar du ditt intresse för jobbet samtidigt som du känner att du vill ha barn så kanske ni kan komma fram till något som passar er båda. Kör hårt vännen och var ärlig med henne tror hon kommer förstå, sen som sagt så kommer det inte som en newsflash du är nygift och har nya framtidsplaner. 

    Måste vara ärlig och säga att jag själv vill ha barn är 27 år och har endå lite kvar att studera men känner att det endå är dags, så om ca ett år ska vi börja baby planera :D V

    Vad sägs tjejer ska vi ha ett orientalisk baby forum? vi fortsätter där och hjälper varanda med alla babyfrågor :P 

  • Mustikka
    Asal skrev 2013-07-21 23:41:41 följande:
    Hejsan tjejer!

    Jag var inne här en snabb sväng för flera månader sen men sen dog det för mig men jag ser att ni håller ju igång tråden som bara den.

    Hoppas allt går bra för er allihopa och att ni är i god fas med all planering.

    Jag har en fråga, och ni verkar ju vara experter så jag tänkte testa och se vad ni kan ge för tips.

    Har ni någon specifik planeringslista som ni följer? Jag är lite smått orolig att glömma något viktigt.
    Så om ni har någon lista så skulle jag verkligen uppskatta att få ta del av den.

    Tack tack
    Hej Asal  välkommen tillbaka =)
    Här sitter jag med ett bröllop som är på lördag och måste vara ärlig att jag har ingen lista har bara kört på. Stressa inte i onödan utan skriv ner det du har att göra sen när du ser på listan så kommer det mesta fram. 

    Hittade den här på nätet som jag kikar på då och då. Men mycket mer kommer fram.
    Tänk på vad ni ska ha för musik speciellt sånt som man oftast inte tänker på, så som tårtmusik eller som ska ni ha en lugn bakrundsmusik när ni äter? Prata med sångare eller dj om ett schema om när musik ska spelas och vilken tid för speciella stunder så som tårta eller när du ska slänga buketten, vad ska du ha för musik vid de olika tillfällena. Tänk på vilken tid ni ska fotografera er så du kan boka in frisören och sminkösen i tid så att ni inte blir sena, blir fotograferingen sen så blir allt annat sent.
    Försök att inte stressa i onödan, det gjorde jag väldigt mycket i början och det är så dumt för det är då man glömmer det mesta. Gifter mig nu på lördag och har en del att göra men gör även annat för att inte slita ut en så mycket. Glöm inte att äta och dricka ordentligt, vet att man ibland glömmer eller inte hinner äta pga allt och det är super dumt. Man vill inte ha en för stor klänning eller en brud som svimmar vid altaret. Hände faktiskt en tärna för någon vecka sedan, hon var så stressad med bruden och åt dåligt samt drack lite dagarna innan, och helt plötsligt svimmade hon av mitt under vigseln, sånt händer ju även brudar. Det är mitt tipps till er alla. ÄT OCH DRICK ORDENTLIGT :D och om ni kan så unna er en dag i något spa en vecka innan.

    Bröllopsdagen


    Ordna hårupsättning och make-up. Hämta brudbukett. Hämta bröllopstårta (om detta inte görs på plats eller levereras). Fotografering.

    Dagen innan


    Ta med ett nödkit med smink, nål och tråd. Se till att era bröllopskläder finns på plats där ni ska byta om. Slappna av och ta det lugnt.

    Mindre än 1 månad innan


    Gå igenom bröllopet med präst eller vigselförrättare. Ska ni på bröllopsresa direkt efter bröllopet är det bra att packa väskorna. Dubbelkolla så att allt är i sin ordning. Gå in bröllopsskorna.

    1 månad innan


    Prova bröllopskläderna så de sitter som de ska. Boka annonser i media som ni vill annonsera i. Hämta vigselringar om ni inte gjort det tidigare.

    2 månader innan


    Prata med toastmaster och/eller toastmadamme och gå igenom bröllopsprogrammet. Kontakta festarrangören eller cateringfirman och berätta hur många ni blir.

    3 månader innan


    Beställ brudbukett Beställ och skicka in blanketter för hindersprövning och namnbyte till Skatteverket. Skicka ut inbjudningskort (om ni inte gjort detta tidigare). Boka eventuella transporter. Provsmaka bröllopsmenyn.

    5 månader innan


    Boka en lämplig fotograf. Beställ inbjudningskort och andra trycksaker. Skicka ut inbjudningskort. Detta går att göra senare men det gör inget att vara ute i god tid, speciellt om bröllopet sker under sommarmånaderna när det är semester. Sätt ihop bröllopsprogram, menyer och bordsplacering. Boka tid för håruppsättning och smink. Var ute i god tid om du vill kunna välja fritt.

    Mer än 5 månader innan


    Gör en ordentlig budget. Bestäm brudnäbb och marskalk eller bestman. Välj ut vigselringar och beställ dessa. Boka kyrka och präst, om det är ett kyrkligt bröllop, eller vigselförrättare om det är en borgerlig vigsel. Boka festlokal och hotellrum för er själva. Fundera på vilka gäster ni vill bjuda. Prova ut bröllopskläder och boka eller köp dessa.
  • Mustikka

    Kitkät
    Jo det var synd det blev lite så. vi hade tänkt ta det efter bröllopet men alla tider för juli var bokade, blev en aning chockad faktiskt över hur många det är som gifter sig, så vi ringde en vigselförättare vi kände och han skulle på semester innan bröllopet.
    Trode faktiskt inte det skulle vara så konstigt men det är det, ser inte honom som min man nu.
    Vi hade det jätte mysigt endå faktiskt, hade kaffe och fika på torekällberget bland kycklingarna hahah.
    Fast min man är han inte ännu och det känns ju lite bra att veta att det tar ca två veckor tills vi blir skrivna som man och fru hehe. Rekomenderar iaf att alla väntar till samma dag eller efter bröllopet. Och BOKA BOKA folk gifter sig varje dag tydligen. 

    Jo så här var det, har ju haft fullt upp med en massa uppbokade helger pga släkten. Min moster skulle gifta sig samma månad som jag men med någon vecka emellan, släkt och vänner kom från tyskland och holland osv. Tydligen ville hon och hennes man bara ha vigsel (eftersom han inte tycker om att vara bland folk antar jag). Och då blev ju släkten irriterade över att hon bara skulle vigas, de kom från långa sträckor och ville ha en fest, pga det så gjorde hon en "möhippa" hon hade en bröllopsfest precis samma som vi ska ha. Med mat sångare honörsbord dans över 100 personer filmteam och tårta som hon fick skära själv. Det var super mysko och lite sorligt faktiskt för hon var så fin och såg ut som en brud fast med en champagne färgad klänning. Hennes vigsel var veckan efter sin möhippa. Då fick man klä upp sig igen och gå till kyrkan, efter det så åkte dem brudparet hem till sig, ingen kaffe eller fika utan alla gäster åkte sen hem. 

    Hoppas verkligen inte den här nya möhippa festen blir någon som andra nyblivna brudar ska göra, för det såg så himla konstigt ut. Alla var på plats utan självaste brudgummen eller hans anhöriga. Så för er som planerar en stor "heno" eller möhippa på en stor lokal utan era män. GÖR DET INTE, ser bara sorligt ut.

    Angående mitt bröllop så är det självklart lite nevöst, har fjärilar i magen och är väldigt lycklig samtidigt. Vi har en del fortfarande att göra men småsaker som mest håller oss igång för att inte bli allt för nervösa. Tror min fästman kommer bli extra nervös dagarna innan för han har varit så otroligt lugn. 

    Spriten från tallin:
    45 liter vin rött och vitt. Hette la conda merlot och Monte cobra
    30 flaskor Whiskey tror den heter claymore, läste om den och den fick bra betyg på nätet och var riktigt billig
    30 flaskor Koskenkorva (Finsk vodka)
    15 backar karjala (Finskt öl)
    15 backar cider
    2 flaskor Champagne 

    Tycker ni gör bra med att åka dit. Eftersom ni handlar för säkert mer än 3000 kr så kör dem varorna till er i tallin. Ni bestämmer tiden och betalar på plats. Betalade till och med med kort. Servicen är verkligen inte dålig :D
    Tycker att när ni väl är på plats så ska ni på varsin spa behandling, det är väldigt billigt och dem är duktiga. Maten där är också väldigt billigt, passa på när ni endå är på en så kallad mini semester =)
     

  • Mustikka

    Oh ett hett tipps till er som funderar på bordsnummer! (O) kom på en riktig fiffig idé idag om man inte vill köpa kort.
    Vi tänkte limma nummerlappar på flaskorna, På vodkaflaskans baksida så ska det stå ett nummer. Det är tillräckligt stort och tydligt. Vi tänkte ha spriten på borden så varför inte passa på att numrera en av flaskorna? =)
    Vår lokal hade inte heller placeringskort eller hållare och därför fick vi komma på något asap!
    Man ska inte ta för givet att de har sånt fast jag tycker nog att dem borde!

  • Mustikka

    De flesta tyckte precis som jag och du att det var super konstigt. Vi förväntade oss att han åtminstone skulle komma vid tårtskärandet för hon sa att han skulle närvara sista timmarna. Men icke sa nicke det var bara hon. 

    Hon ville väl känna att hon hade sin bröllopsfest antar jag, Vid honörsbordet satt hon hennes tärna och bestman som då var hennes systers son, hon hade samma best man och tärna vid vigseln också.
    Förstår fortfarande inte varför han inte hade en egen bestman, han är lite underlig men tror faktiskt han har någon form av socialfobi. Det är det enda som för mig förklarar denna märkliga fest haha, festen hölls i en liten mindre lokal i södertälje glömt namnet men ligger nära panorama. 

    Vi körde också på boxar, det är mycket smidigare . Tycker dessutom det ser finare ut när dem är i karaffer faktiskt och som du skrev ovan, man slipper ha massa flaskor på bordet. 

    OSA var jätte jobbigt, tror verkligen att folk inte läser korten. Av alla familjer så var det 5 som hörde av sig. Vi fick ringa runt varje dag och fråga alla. Vissa tyckte det var till och med konstigt.
    Har fortfarande inte fått svar av 3 familjer och vi har inte kunnat nå dem. Hade jag varit du så skulle jag ringa en månad innan OSA och påminna, folk glömmer bort, många läser inte ens kortet utan ser på datumet och tiden och sedan slänger bort kortet. Självklart räknade jag inte heller med de närmaste för dem var redan en självklarhet.
    Men alla resterande var super tröga, vissa tror att man bara ska ringa om man inte kommer och en del säger vi vet inte hur många vi blir men vi kommer! Hoppas du inte har lika sega gäster haha, det tycker jag var värst av all planering,  att ringa alla gäster som inte hört av sig!

  • Mustikka

    TJEJER JAG ÄR EN FRU <3<3<3<3<3<3

    Har haft så otroligt mycket att göra denna vecka men den gick så snabbt, jag kan inte förstå det att jag är nu en fru. Vår dag var fantastisk och varken jag eller min MAN (haha love the sound of it) stod still under bröllopet.
    Det blev många fel och mycket man glömt men man tänkte inte alls på det den dagen. Man är så lycklig och gladr att även det negativa var bra. Måste säga att jag var otroligt nervös och stressad innan vigseln, mitt hår ramla av under fotograferingen och min sko gick lite sönder, hade dem under vigseln men sen åkte dem av. Brydde mig inte mera om varken utseende eller skor, man flög på ljusa moln hela kvällen lång. 

    Mitt tipps är dock ÄT ordentigt den dagen och drick mycket vatten, även om man är stressad och inte känner matlust, jag blev så trött i kyrkan att jag mott slutet kände darrningar i benen. Men all gick bra tillslut.
    Viktigt är också att ge dirigering till alla som kan hjälpa till, t.ex. Någon fixar extra skor och tar med, någon fixar toalett artiklar, Vem tar med smink? Kläder till bruden och brudgummen efter deras hotellnatt osv. För sånt glömmer ni den dagen, man kommer vara så nervös att man inte riktigt hinner få med allt man fixat dagen innan.

    Sist och slutligen så kommer man känna sig som den lyckligaste personen i världen. Känslan är obeskrivlig och snart får ni uppleva samma rena lycka som jag och min älskade man gjorde haha :D 

    Snart är det din tur Goli :D Hur känns det???

     

Svar på tråden Orientaliskt bröllop