Inlägg från: Pagnie |Visa alla inlägg
  • Pagnie

    Orientaliskt bröllop

    är det blått Goli? ;) haha. det tycker jag verkligen att du ska leta fram. Jag försöker fundera ut vad jag ska ge min man i morgongåva jag. först tänkte jag en klocka men sen vet jag att han vill ha ett Ps3 men kan man verkligen ge det som morgongåva? ska det inte vara smycken?

    sen har jag ett problem. klänningarna till tärnorna och slipsarna till marskalkerna är båda marinblå men inte exakt samma marinblå. går det ändå tror ni? nu börjar jag fatta vad dom menar med att servetterna ska inte vara vita utan endera elfenben eller ivory för det är fan skillnad. men vad heter de alla olika till marinblå då? ;)

  • Pagnie
    goli skrev 2013-02-01 14:35:41 följande:
    hahaha, ja det är det Pagnie! Kom på att det borde finnas på bilden jag la upp tidigare på våra ringar? Men kan lägga upp det igen. Armbandet ser väldigt ljust ut på bilden men det finns mörkblåa kristaller också, tillsammans med andra nyanser av blått. Jag älskar det här armbandet, alltså! En av mina käraste ägodelar. När jag såg den blev jag helt stum men vågade inte säga ngt till fästmannen (vi skulle själva välja ut vad vi ville ha i förlovningspresent av varandra) för det var så dyrt. Men så överraskade han mig o gick o köpte den ändå o fick mig att börja gråta mitt framför en massa människor i ett stort köpcentrum. Hahaha! Fast det var här i Polen, har tyvärr inte varit i butiken i Sthlm!


    haha men gud vad gulligt. vilken romantisk man du har. hoppas jag hittar något sådant fint också som jag kan ha när jag gifter mig. men jag letar på. än är det ju inte bråttom så jag får leta på. åker ju till stockholm nästa helg så då får jag nog kolla lite. :D
  • Pagnie
    kitkät skrev 2013-02-01 22:08:45 följande:
    Pagnie & goli,
    Tack för att ni hjälper mig att välja smaker... Och ja, man kan få alla glasyrsmaker i färgen aprikos, förutom choklad i princip, av naturliga skäl!
    Jag vet precis vad du menar med dekorationer på cupcakes, Pagnie. Vi får välja vad för dekorationer vi vill ha, t ex marsipanblommor, strössel, pärlor etc. Men när vi var och provsmakade på cupcakes hos Camelia, så hade hon dekorerat en cupcakes med "färgat" socker som såg ut som hackad is... Svårt att förklara, men det var riktigt fint och enkelt. Det glittrade i ljuset. Det är alltså socker som man färgat i valfri färg, t ex aprikos. Så vi kommer nog köra på det.
    Men annars är det fint som du nämnde, att ha t ex marsipanblommor som matchar färgtemat! Jag har också sett fler bilder när jag googlat på cupcakes. 

    Jag har inte gjort någon lista på butiker jag ska till, men jag har googlat och sökt på brudbutiker via bröllopsguiden, så jag vet ungefär vilka butiker jag vill till! Men jag kommer nog göra en lista när det är dags! 

    Och vad gäller nyans av marinblå, så tror jag faktiskt inte att någon tänker på om era bestmans har en annan nyans på sina slipsar än brudtärnornas klänningar... Det är bara bridezillan i dig som tänker på det! Men om du stör dig på det, så försök hitta slipsar med exakt samma nyans. 

    Och ja, om du tror att din fästman blir glad av att få ett PS3 i morgongåva, så självklart kan du ge han det då! Huvudsaken är väl att han blir glad av det han får. Om du ska tänka på vad eller hur det egentligen BORDE vara, så ska inte mannen få morgongåva alls. Morgongåva är en gammal tradition som innebar att mannen gav kvinnan en gåva som en "försäkring". Så kör på det du vill och tänk inte så mycket på vad du borde ge eller inte! 

     
    oh jag tror jag såg en bild på det där med sockret med och det var jättefint så kör på det. det tycker jag verkligen. kommer bli hur snyggt som helst.

    hah okej det är bara bridezillan i mig som håller på. jag vet ju att du har rätt. man kan ju blanda massa nyanser av blått också. det gör ju liksom ingenting.

    haha okej för annars tänkte jag att han skulle få en klocka. men ett ps3 vill han ju verkligen ha. :D då får det bli de.

    ja men vilka butiker ligger högst på listan då?
  • Pagnie
    goli skrev 2013-02-01 22:25:27 följande:
    Pagnie, håller med Kitkät. Det kommer nog inte vara någon som lägger märke till om det är olika nyanser av blått, tvärtom så kanske de tror att det är ett medvetet val! Sen när det gäller PS3 så tycker jag att det låter mycket roligare än en klocka. Om det är ett PS3 han vill ha så kör på det, strunt samma vad man "bör" köpa. Huvudsaken är ju att han tycker om presenten. Vad har du önskat dig i morgongåva?

    Ja, han är riktigt romantisk. Jag har verkligen haft tur! Skrattande
    haha jag har inte önskat mig något men jag vill ha något som jag kan använda och har kvar. typ ett armband eller ett halsband :D
  • Pagnie
    kitkät skrev 2013-02-01 22:36:01 följande:
    Pagnie,
    Jag kan inte namnen på alla butiker, får söka upp dom igen på bröllopsguiden. Kan berätta sen när det är aktuellt! :)

    Hur går det med "vår" lista? Har du skrivit klart? Jag har inte ens börjat... Kanske kan göra det nu i helgen. Imorgon ska vi på bröllop igen, mitt första svenska bröllop. Förra helgen var vi ju på ett syrianskt bröllop i Sthlm. 
    haha okejdå. Jodå jag har börjat med den. har laddat ner en app som heter Astrid och där kan man lägga in listor och dela dom. så bröllopslistan har jag delat med min sambo och fyller på den hela tiden.
  • Pagnie
    kitkät skrev 2013-02-01 23:21:21 följande:
    Pagnie,
    Jaha... Vad smidigt. Den ska jag också ladda ner. Har du fått boken "Allt om bröllop" ännu? Visst var det den du vann? Jag funderar på att köpa den, såg en tråd här på BT om att den tydligen ska vara jättebra!  
    nej jag har inte fått boken än men jag återkommer om det nräar jag fått den så du får veta om den är värd att köpa.
  • Pagnie
    goli skrev 2013-02-02 00:22:02 följande:
    Kitkät, jo vi måste ha buffé... Glad det kommer vara alldeles för många rätter plus att det blir svårt och dyrt att ha ett helt lamm på varje bord, hahaha. Skulle nog ta upp plats på hela bordet eller behöva en egen stol. Men det är faktiskt ok, iom att det e ett persiskt bröllop så kommer det att funka jättebra. Måste bara komma på ett sätt att fixa "kösystemet", ska prata med Danny om det o hoppas han har en bra lösning på detta!
    kommer du på något angående det där kösystenet goli så får du jättegärna dela med dig tycker jag. det är något jag funderar på också.
  • Pagnie
    goli skrev 2013-02-02 10:58:00 följande:
    Hahaha! Ja, eller hur? Om många av gästerna inte kan komma så kan vi bara fylla ut platserna med lamm... Skrattande

    I den persiska matkulturen så finns det inga förrätter, varmrätter mm. Det finns mat Skrattande. och sallad! Sen brukar vi ha små "kallrätter" till, t ex inlagda grönsaker t ex pickles och annat, brukar finnas yoghurt (ung som tzatziki) och även sabzi (som vi pratade om innan, det man har tillsammans med bröd och getost på sofreh aghd). Så allt kommer att serveras samtidigt. Vi kommer få välja ut 20 rätter totalt så det kommer bli olika typer av kebab, olika risrätter, kyckling, lamm, olika persiska stuvningar mm. Allt kommer finnas i stora stora fat på ett långbord, så får gästerna bara plocka åt sig av vad de vill. Tydligen är kocken väldigt snabb med att fylla på så fort ett fat börjar se lite tomt ut o han ser till att maten är varm hela tiden.

    Vi hade tänkt att det skulle bli 140 gäster men på vår nuvarande gästlista finns det 165. Men vi räknar med att en del inte kan komma, t ex ett gäng från Iran om det blir problem med visum mm. Först räknade vi med stora runda bord för 10-12 pers. Vi får se hur det blir med det. Vi har satt OSA-datumet till 3e juni, så då vet vi mer specifikt hur många bord det blir.

    Hur många gäster har ni på er gästlista? Har det varit svårt med vilka ni ska bjuda eller inte?
    ja eftersom jag har varit och jobbat så har jag hamnat efter i diskussionerna men jag lägger mig i ändå efter som ni har diskuterat så intressanta saker nu känner jag.
    Och kitkät eftersom ni skrivit så mycket så blir det många inlägg. hoppas du gillar läget. ;)

    Goli det finns ju torshi, det är såååååå gott. helt galet.
    fatta hur mycket mat det kommer finnas. jag kommer ju bli tjock på riktigt.

    vi har valt att ha runda bord med 10 personer vid varje bord så vi kommer ha ca 14 bord. Det blir nog lite trixigt att få ihop allt men det kommer nog gå bra tror jag. haha
    usch jag börjar bli lite stressad med inbjudningarna. har ni skickat ut dom än? jag har kort minne vet inte om ni sagt det, men många i andra trådar som gifter sig till och med innan oss har ju redan skickat ut. PANIK!!!!
  • Pagnie

    Måste bara få berätta flickor att min kära man har fått tummen  ur och har ÄNTLIGEN ringt så nu har vi dawoul zurna bokat till den 13:juli. fan nu börjar alla bitar falla på plats.
    har bestämt vart vi ska träffas med frisören och allt. nu är det inte mycket kvar. Ska ringa kyrkan på måndag också så får vi se om vi får komma och prata med dom också. ska boka hotell snart också tänkte jag :D

  • Pagnie
    goli skrev 2013-02-02 16:16:50 följande:
    hahaha! torshi, ja. det e riktigt gott, det ska vi absolut ha med. Mamma brukar göra torshi själv så det ska vi nog fixa. ska ni oxå ha torshi? ska säga till om vi kommer på ett bra system så det inte blir så mkt kö! ja, det e nog mat-biten min fästman ser fram emot mest, hahaha. jag oxå, lite, måste jag erkänna!

    vi har delat ut kort till folk här o ska väl skicka till dem i Iran snart oxå så de har gott om tid att ansöka om visum. Resten kommer vi völ dela ut så småningom, tror jag. det skadar väl inte att skicka ut tidigare? jag bara tänkte att jag vill meddela folk eftersom bröllopet är under semestertider, så folk hinner planera o sånt.
    ja jag vill då ha torshi om det går att fixa. det är ju sååå gott. helt underbart. ja det får du allt göra om ni får en snilleblixt. klart männen ser fram emot maten. min ser fram emot ölen också. haha

    okej. ja vi har börjat ansöka om visumen faktiskt. får se hur det går. måste skicka ut inbjudningarna till dom också. men det ska nog gå bra.
Svar på tråden Orientaliskt bröllop