Inlägg från: Pagnie |Visa alla inlägg
  • Pagnie

    Orientaliskt bröllop

    goli skrev 2013-02-02 19:46:40 följande:
    vad roligt att ni har bokat dawoul zurna också! Är det något kvar att göra? och hur gick det med den sista brudtärneklänningen, hittade du någon?

    e inte så insatt i hela kyrkogrejen men du får gärna berätta lite. vad är det ni ska prata om där? själva programmet?
    haha nej inte så mycket. mest smågrejer faktiskt. ska beställa lite grejer från ebay och lite grejer från calligrafen. sen sambons kläder då och mina underkläder. mitt största problem är vilka trosor man ska ha som är sköna en hel dag. det är ett i-landsproblem så det skriker om det.

    Ja min brudtärna som bor i england har varit runt och kollat. hon skickade massa bilder och hade hittat massa bra. så det är på g. hon får ju välja rätt mycket själv. men tycker du att hon ska ha samma material som de andra eller räcker det med färg? jag känner att det kan räcka med färg men material skulle ju vara bra också. svårt det där.

    vi ska prata med prästen om själva vigseln och om jag får gå in med mig pappa och hur det fungerar med alla tärnor. sen ska vi prata med kantorn om vilka psalmer vi ska ha och om musiken.
    Sen ska vi prata med kyrkoherden om det här med när vi kan komma dit och hur det är med ris och grejer och hur det fungerar. Blir ju rätt skitigt. haha

    ja det är väl lite så. ;) tänkte åka förbi och kolla på hotellet på lördag när vi ändå ska till stockholm igen och även kanske kolla på kyrkan om det går en lördag. :D
    hur går det för er då? hänt något nytt?
  • Pagnie
    goli skrev 2013-02-02 21:07:02 följande:
    hahaha, ja men det e ett viktigt i-landsproblem. kan ju inte ha trosor som skaver, hallå! Skrattande

    lite svårt det där med klänningarna. kan ju räcka med färg om inte materialet skiljer sig åt för mycket. Jag menar, det kanske blir väldigt stor kontrast mellan en sidenklänning och en i "vanligt" tyg t ex. men det beror helt o hållet på vad det är för klänningar, som sagt. du får gärna lägga upp några bilder, om du vill. älskar bilder, haha!

    vadå, är det ett problem om du vill gå med din pappa? trodde att det var vanligt att man gör så? vad har ni bestämt för musik, då? och skulle ni inte ha såpbubblor? just det, det måste jag fixa ju, haha!

    detta har jag säkert frågat flera ggr o du får förlåta men minnet är kort! vilket hotell blir det?

    händer inte så mkt för vår del. hade tänkt träffa Danny den 14e o bestämma blommor, meny och tårta men vi har fått tid för AT-intervju och underläkarvik (yay!!!) den 15e kl 8 o då måste vi åka dagen innan. o det ligger lååångt upp i norr så vi får se hur det blir. Men ska försöka hinna kolla med frisören Karam och kolla in Hannas salong i Tensta. åker hem imorgon, ska bli skönt. fästmannen åkte igår o det e ganska tomt i korridoren nu, de flesta har åkt hem över lovet. Saknar min hubby! Gråter
    nej det är ju så sant. måste fundera på det problemet.

    ja jag vet, hon har som sagt hittat några klänningar och en utav dom är i "vanligt" tyg så att säga och då blir det ju kanske fel. en hon hittade däremot var i samma tyg så det kanske ska bli den då. den verkade bra tycker jag.
    ja vissa präster är emot det där med att gå med sin pappa eftersom det är en gammal tradition som visade på att pappan ägde sin dotter och gav bort henne till sin blivande man. nu vill dom att man ska gå in tillsammans för att visa att man går in i äktenskapet på lika vilkor och av fri vilja.

    vet inte helt hundra. men antagligen scandic i sollentuna. det är väldigt fint innuti men ska åka och kolla på lördag som sagt.
    oj är det redan dags för att bestämma sådant? det ska inte vi göra förän i sommar. Hur kommer det sig att ni ska göra det redan nu?
    usch ja jag förstår det. jobbigt du.
  • Pagnie
    goli skrev 2013-02-02 21:58:53 följande:
    ja, för vi vet inte riktigt när vi båda kommer vara i sthlm samtidigt igen. hade tänkt över påsklovet men då kanske det blir fler AT-intervjuer. så vi får se om det ens blir ngt av det nu.

    hahaha, scandic hotell i sollentuna centrum? det stället kollade vi in för att eventuellt ha bröllopet där! ja, det är väldigt fint. har de bra priser?
    vart är det ni fått intervju då?

    Jaså gjorde ni det? så det är ett bra hotell då? jag vill vara där på grund av att det verkar vara så fint inomhus så då kan man ju fota där om det regnar ute. vad tror du om det?
  • Pagnie
    kitkät skrev 2013-02-03 12:53:58 följande:
    Pagnie & goli,
    Vad ni tjatar på här utan mig. Jag var ju faktiskt på bröllop igår, ni borde ha tagit hänsyn till det tycker jag och pausat all aktivitet på tråden! Tungan ute 

    Jag har läst igenom era inlägg... Pagnie, nej vi har inte heller skickat ut inbjudningar ännu. Men det är ingen panik för vår del, det är ändå nästan 8 månader kvar till bröllopet och dom närmsta gästerna vet redan om datumet!

    Nu kan jag bocka av tårtan på checklistan, så det känns skönt. Vi har bekräftat vår bokning idag. Vi kommer nog välja glasyrsmakerna vanilj, choklad och hallon! Men vi behövde inte bestämma detta ännu. 

    Vad gäller ditt klänningsdilemma Pagnie, så tror jag inte att det gör mycket om brudtärnorna har olika material på sina klänningar. Tvärtom, det kan bli en snygg kontrast! Ska två av dina brudtärnor ha likadana klänningar, den klänningen som du visade upp här förut? Och så ska din maid of honor ha en annan modell? Jag tror det kan bli snyggt om det råkar bli så att dom har olika material/modell. Men om alla tre ska ha olika modeller och material, då kanske det blir för rörigt.. Jag vet inte, det är svårt att föreställa sig utan att ha sett dom. Men om två brudtärnor ska ha likadana modeller och material, och maid of honor ska ha annan modell och material, så kan det som sagt bli snyggt! Då utmärker hon sig ännu mer. 

    Pagnie, jag kunde inte tygla mig.. Så jag har beställt boken "Allt om bröllop" redan + två bröllopstidningar :) Min fästman blir galen på mig haha, han tycker jag slösar alla våra bröllopspengar på bröllopstidningar istället för att köpa något vettigt till bröllopet! Snart har jag en hel hög med bröllopstidningar. 
    haha ni tjatade på utan mig först så nu är det jämt ;) haha. hade du roligt på bröllopet då? fick du någon inspiration?

    ja men ni har ju inte under semestertid så det är ju jättebra :D då är det ju inte lika många som åker bort och så. men nej jag stressar inte än men lite smått börjar man ju bli. men vi ska försöka fixa det nu snart.

    oj vad långt ni kommit då. tårta är inte ens något jag tänkt på än. det fixar ju olles så det ordnar sig nog sen. det kommer vi bestämma längre fram.
    men vi har i alla fall en uppfattning om vad vi vill ha så det känns rätt lugnt.

    ja men jag har tänkte lite så också vad det gäller klänning. för som sagt dom andra två ska ha samma och sen ska maid of honor ha en annan. så det blir nog bra. hon hittade hur som helst många olika i england.

    haha ja jag hade min period förra året när jag köpte tidningarna. har nog närmare 50 stycken eller något. fick ju min systers som hon hade samlat på sig också. så högen växte ganska snabbt. vi har ju så sjukt mycket tidningar överallt. bröllopstidningar och hundtidningar. haha

    ja får se när boken kommer. borde komma någon gång nästa vecka. :D
  • Pagnie
    kitkät skrev 2013-02-03 23:30:32 följande:
    Pagnie,
    Bröllopet var trevligt... Vigseln ägde rum i Karslund Herrgård i Örebro. Därefter var det tipspromenad med frågor om brudparet och sedan åt vi trerättersmiddag på herrgården. 
    Väldigt svenskt bröllop om man säger så.  

    Ja, men tårta behöver du ju inte tänka på ännu, med tanke på att ni har valt att beställa den via Olles krog. Men för vår del ville vi vara ute i god tid eftersom vi vill ha en speciell tårta och det finns inte många konditorier i Sthlm som bakar cupcakes. Visst har du sagt att ni också vill ha cupcakes på bröllopet, till sötsaksbuffén? Vart har ni tänkt beställa cupcakes ifrån? 

     Jag jobbar nu inatt, så då tänkte jag faktiskt försöka ge mig på listan som vi pratat om i över en vecka typ. 
    typiskt svenskt ja. haha. sambon vägrar lekar och sånt ;)

    ja vi får se hur det blir med det. kommer ha så mycket på den där buffén ändå känns det som. först är det de persiska kakorna som är det viktiga och allt godis. måste nog sålla lite så att det inte blir för mycket.
    ja jag har ju en lista i min mobil så jag kanske ska lägga in den snart. ;)
  • Pagnie
    goli skrev 2013-02-04 11:41:33 följande:
    hahaha! vad roligt att du tänker så. igår satt jag o diskuterade med min mamma vad vi ska göra under fotograferingen om det skulle börja regna och hon sa precis som du gjorde, att vi skulle fota inne på hotellet!

    minns inte alla detaljer tyvärr, men jag har för mig att det är väldigt fint därinne. Vet att de har en fin restaurang där och vi tyckte det var väldigt tjusigt. Men tror du man får fota därinne då? om man pratar med dem innan, kanske? Vi funderade på att tillbringa bröllopsnatten där, iom att det är så nära till allt och om vi vill umgås med släkt o vänner dagen efter så behöver vi inte åka så långt!
    ja varför skulle man inte få fotografera på ett hotell? det tycker jag bara låter konstigt. ;)
    ja det blir nog det för oss. vi ska åka dit på lördag och kolla som sagt. så får vi se men det blir nog bra. pratade med kyrkan idag också. la in önskan om präst så får vi se om vi får denna.
    Har även laddat ner blanketterna för namnbyte och hindersprövning. det är ju dags för det snart. okej inte snart i mars men ändå ;) haha
    Känns lite läskigt. snart kommer jag inte ha mitt efternamn längre utan då blir det hans. läskigt.
  • Pagnie
    goli skrev 2013-02-04 11:44:04 följande:
    Kitkät, låter som tre väldigt goda smaker ni har kommit fram till. skönt att ha det avklarat! och nu har du pratat om den där listan så länge att jag e jättenyfiken, se så dela med dig nu! Skrattande

    förresten, tjejer. kom på att jag har ytterligare en grej på min att göra-lista: fixa en fin vit sommarklänning till den borgerliga vigseln! Några tips?
    svårt det där. men om inte annat så brukar det ju komma en massa vita klänningar lagom till studenten om du ska ha en vanlig sommarklännning ;)
  • Pagnie

    det var väl dags för ett försök till den där listan nu då. ska försöka så gott jag kan, har skrivit en del i min app men ska se om jag kommer på mer medan jag skriver. haha.

    Kvar att göra lista:


    Favourboxes Sidenband Personliga klistermärken Placeringskort Inbjudningskort Kostym till R Underkläder till mig Underkläder till R Armband till mig Hårsmycke till mig Sovkläder Morgongåva till R Hemsida Paraply Sista tärnklänningen Kolla med Olles om blommor Kolla med Olles om tårta Ringa fotografen Skissa en bild på Sofreh aghd Vaser till sofreh Tyger till Sofreh Ljusslinga till Sofreh Diamanter till Sofreh Bokställ Koran Glas till honungen Spegel Kandelabrar Strumpor till männen näsdukar att ha i fickan till brudföljet Toalettkorgen Festhäften Gästbok Dekorationer till borden Prata med Olles om projektor Fixa till bildspelet Strumpeband Gå in skorna träffa prästen, kantorn och kyrkoherden Träffa frisören för konsultation Burkar till godisbuffén Bestämma godis till godisbuffén Bordsnummers lappar Såpbubblor Korgar Tårtdekoration Toastmasterklocka Fråga toastmaster Löpare Kolla upp khom loy Organzapåsar Skor till R Boka hotell Prata med solisten Bestämma låtar till kyrkan Skicka in hindersprövning Skicka in om namnbyte Beställa champagneglas med gravyr Sockerbetor Flytljus Vanliga Ljus

    Okej detta var lite men nu har jag säkert glömt något. haha. hoppas ni fick lite inspiration.

  • Pagnie
    goli skrev 2013-02-04 17:27:05 följande:
    Hahaha! Pagnie, diggar din punkt "gå in skorna"!!! Skrattande Tack för listan, blev lite inspirerad där. Synd att jag måste tentaplugga till den 26e februari, men efter det ska jag ta tag i allt o bli lite mer seriös. Det roliga är att tentan vi ska ha är i gynekologi och obstetrik och har bestämt mig för att bli expert inom obstetriken iaf. Så att jag vet ALLT när det e dags. Pagnie, glöm inte att du ska helst undersöka dig hos barnmorskan/gynekologen innan ni börjar försöka så ni kan ta en massa tester mm. Och vet inte hur det e i Sverige men i andra länder rekommenderas folat 3 månader innan man blir gravid för att undvika neuralrörs defekter. Så tänk på det!

    Kitkät, gillar verkligen rosorna, undrar om man kan köra sånt på en "vanlig" tårta också? Vill också ha! Skäms Tycker det e jättefint!

    Tack för tipset, tjejer! ja, jag började kolla lite men hittade inte så mycket, tänkte oxå att det kommer fler klänningar iaf till våren. Men om ni skulle se en fin klänning så får ni gärna tipsa!
    haha inga problem. gjorde ett vaginalt ultraljud i i september och ett i november, inga fel där. gjorde klamydiatest och gjorde även mitt cellprov. allt u.a. började med mina folsyratabletter förra veckan. så jag är all set. är det något med doktor goli rekommenderar att jag gör? ;)

    bra att jag kunde ge dig lite inspiration i alla fall. ja du det där med att gå in skorna är sjukt viktigt. haha.
  • Pagnie

    haha ja jag kollade faktiskt sidan som du tipsade om. glömde svara bara. tycker dock det här med underkläder är jätte svårt faktiskt. hittar verkligen inget bra.

Svar på tråden Orientaliskt bröllop