• Sommarbrud 2005

    Vi från Sthlm som gifter oss i aug 2005

    Startar en ny tråd här för oss som bor i Sthlm å som ska gifta sig i aug nästa år..
    Vore kul att ha kontakt med några andra om det finns nåra?

  • Svar på tråden Vi från Sthlm som gifter oss i aug 2005
  • Midvintertös

    Jeppson: Vilken tur att den fanns här med. Den är verkligen jätte fin.
    Jag är rädd för att klänningen mest finns i huvudet. Vi var och provad ut modeller och tygerna som är otroligt vakra. Jag lovar att så fort den börjar att ta form så ska kameran fram.
    Torselett, är det någon form av korsett?

  • § Cicki §

    Hej!
    Här kommer ytterligare en augustibrud, jag hoppas att det är ok att jag hoppar in så sent på er tråd Jag hängde på någon av trådarna tidigare (fast som "flisan"), fast nu när jag är tillbaka från semestern igen tänkte jag återuppta bröllopsplanneringen.

    Vi gifter oss 20 aug 05 på Ängby, jag såg att Lillsmurf gifter sig dagen innan! Kul!
    Vi (jag ) har inte kommit så långt ännu i planneringen, jag har kollat en massa på klänningar men inte provat nåt. Budget är något ansträngd också så det gäller ju att "vända lite på slantarna"

    Jag kastar in en fråga på en gång!
    Lillsmurf: Har ni börjat titta på catering ännu till Änby?!

  • § Cicki §

    Den där gubben efter flisan skulle inte va där...

  • lillsmurf

    § Cicki §

    Som tur är har min m2b restaurang så vi fixar all mat själva med hjälp av kompisar som skall kocka åt oss. Vad har ni för planer?

  • § Cicki §

    Hej lillsmurf;

    Ingen aning ännu, det lutar åt att ha buffé och då ta catering. Vet ännu inte från vilka dock... Kommer era vänner att laga maten på Ängby? Vi har bara varit där en gång och tittat och då fick vi inte se köket, så jag vet inte riktigt hur det ser ut?!

  • lillsmurf

    § Cicki §

    All mat förbereds någon annanstans, det sista fixas på ängby slott, vi har varit där och kollat, där fanns kyl, frys, spis, ugn, ismaskin, m.m. Men det är ju inget restaurangkök, så maten bör nog tillagas någon annanstans. Men det funkar alldeles utmärkt till att fixa det som inte går att förbereda dagen innan så att säga. Det är verkligen en otroligt fin lokal Ängby Slott. Gillar stentrappan upp och Stora salen, samt de andra små rummen runt omkring.

    Gifter ni er ute på Ängby Slott? Eller skall ni bara ha festen där ute, vi gifter oss i stan i kyrkan.

  • § Cicki §

    Lillsmurf:

    Jag håller med! Lokalen är verkligen supermysig och personlig!
    Tack för tipset om matlagningen och kök och så, vi får fortsätta klura lite på det...

    Jag såg att ni plannerar att åka båt till Ängby, det låter verkligen härligt!!! Jag vill också

    Vi har tänkt att även gifta oss på Änby Slott, vi vill båda gifta oss borgerligt och tycker det är praktiskt att kunna vara inne om det blir dåligt väder (fast det får det inte bli Vi var inne ett tag på Statshuset, men vi vill att cermonin ska vara längre än de minutrar man får där!

    Vi tänkte ge oss ut till Ängby igen till hösten och titta lite mer noga på lokalerna så att man kan börja fundera på dekorationer och annat kul pussel.

    Hur långt har ni kommit i planneringen?

  • Jeppson

    Midvintertös:
    Ja, det kan man säga, fast det är liksom en "kort" korsett, eller kanske snarare en "lång" BH. :D Och den brukar nog inte gå att snöra åt. Korsett går nog precis lika bra. :)

  • lillsmurf

    § Cicki §

    Idag blev vi klara med en "test" bordsplaceringen, blev riktigt bra faktiskt, (medveten om att den kommer att ändras ett antal gånger ) Jag har skrivit i tråden tidigare lite om våra planer, kolla några sidor bakåt. Vi har i alla fall bokat kyrka, lokal, utsett tärnor, marskalkar och brudnäbbar, vi vet vilket färgtema, maten har vi också klar, sen har vi inte kommit så mycket längre, men jag måste erkänna att det är så otroligt kul att planera. Jag är lite orolig bara för när jag sitter och lyssnar på eventuella sololåtar till kyrkan så bölar jag, hemma i soffan, undrar hur jag hanterar det i kyrkan, kommer antagligen att se ut som en svullen gris i ansikten när allt är över, vilket har fått mig att inse att korten antagligen måste tas innan vigseln. Håll oss underrättade med hur det går i er planering.

    Själv är jag så otroligt glad då min m2b är jätte engagerad, det är faktiskt han som har fixat med kyrka, festlokal, båt, meny m.m. Jag sitter bara här och sprudlar med ideér medans han verkställer!!

  • § Cicki §

    Lillsmurf:

    hi hi! Jag gillade idén med att ta korten innan, du har ju helt rätt i att både jag och min blivande antagligen kommer att se lite mosiga ut efter... Vi har funderat på att åka iväg och fota oss före hos en fotograf och sedan låta en fotointresserad vän ta kort under själva vigseln. Vi funderar på att anlita Joe Sundelin, han har fått goda recensioner här...

    Självklart håller jag er underrättade!
    Kul att höra att ni ändå kommit en sån bra bit på väg. Blir så nyfiken att jag måste fråga: har ni frågat tärnorna/marskalkarna också? Vi har utsett en massa folk till detta som ännu inte vet nåt

    Det ska bli så otroligt roligt att prova klänningar! Min plan är att ge mig ut i höst på rean på jakt, jag kommer antagligen att hitta en massa klänningar som inte är rea, men ändå...

    Hur många kommer ni att bli? Vi har räknat på runt 45-50 pers.

Svar på tråden Vi från Sthlm som gifter oss i aug 2005