• Sommarbrud 2005

    Vi från Sthlm som gifter oss i aug 2005

    Startar en ny tråd här för oss som bor i Sthlm å som ska gifta sig i aug nästa år..
    Vore kul att ha kontakt med några andra om det finns nåra?

  • Svar på tråden Vi från Sthlm som gifter oss i aug 2005
  • Chopper

    Lillsmurf:
    Nej inte än, tänkte ta det i augusti/september i år, det är ju så himla långt innan och jag vill gärna veta lite mer hur vi vill ha det. Men vad jag har hört är Margareta helt toppenbra så det känns bra! Vill gärna höra hur det var när ni träffade henne om ni gör det innan!

  • lillsmurf

    Chopper: Vi skall antagligen träffa henne på måndag eller tisdag nästa vecka. Jag återkommer med rapport Jag har också bara hört bra om henne. Det är min blivande som har haft telefonkontakt med henne, å han säger att hon verkar jättetrevlig..

  • Maya K

    Paulaa:

    Ok.. tack för tipset,,, ska ta och prata om det med min kille nu när han kommer hem!!!! Han är såååååå jobbig... har svårt att börja planera!!

  • Chopper

    Lillsmurf:
    Ja! Gärna en rapport!!

  • Paulaa

    lillsmurf vi har inte bestämt kyrka ännu.. hoppas det går att boka till samma dag som lokalen bara ;)
    maya, vilet datum vill ni gifta er?

  • Jeppson

    Halloj tjejer! Är det här ni är? :)

    Paulaa: Kul att du spikat Tyresö!!! Har du varit där och tittat? Lät ju på AALF som att det är kalasfint!

    lillsmurf: Ängby Slott är fint! Hur många gäster har ni?

    chopper: Ska ni vara på Ängby eller Ulriksdal...? Fattade inte riktigt det där med båt. Funkar ju inte om man ska vara på Ängby. :) Fast jag har inte läst alla inlägg heller.

  • lillsmurf

    Jeppson, vi blir ca 55-60 personer, det där med båt kom nog från mig, pratade med chopper om det örutf, vi ska åka båt till ängbybadet, där en buss hämtar upp och kör en kilometer eller två, så slipper de åka buss ända från stan, så kan vi bjuda på skumpa under båtfärden!

  • Jeppson

    Låter jättemysigt! Vi ska vara på Skärholmens Gård den 13/8 och ska transportera våra gäster från Nybrokajen till bryggan, och även vi ha bubbel i båten. Allt för att få upp stämningen på topp! :D
    Har du nåt mer spikat? *nyfiken* :)

  • lillsmurf

    Inte mer än Ängby Slott, kyrkan Hedvig Eleonora östermalmstorg, båt till Ängbybadet den 19 augusti 2005! Spånar lite på färgtema, mat och dryck och sånt, tycker att det är jättesvårt att hitta något i klänning-väg som jag verkligen gillar, eller som jag vet skulle sitta bra på mig. Vad har du för planer?

  • Jeppson

    Oj, vart ska jag börja??
    Ja, vi har ju spikat lokalen. Vi ska vigas (troligen borgerligt) ute på tomten mot vattnet på en liten buskomgärdad grusrundel om vädret tillåter. Även middagen (buffé med helgrillat vildsvin över öppen eld) tar plats utomhus kring runda bord. Vid regn flyttar vi in allt i herrgården. Vi vill hålla allt ganska enkelt, då det passar oss, hela tjocka släkten och alla vänner bäst. :D

    Klänningen är väldigt lik denna: wedding.weddingchannel.com/fashion/popup.asp fast den är inte 'randig' i organzan utan 'hel' (men uppfäst som denna) och utan blomma (fast jag kanske sätter dit en) :), och livet är mycket vackrare. Jag hittade den uppe i Piteå och har kollat med Bröllopskällan hemma i Sthlm att de kan beställa hem den åt mig (jippi! Har provat massor innan, men ingen har passat mig!). :D

    M2b ska ha mörk kostym med väst och slips/plastrong.

    Vårt färgtema är vitt, silver och lavendelblå-lila.

    Bukett blir antingen något med långa, lila-blå Afrikas Lilja, eller långa kallor som denna som är lite favorit: f2.pg.photos.yahoo.com/ph/erajest/detail&.dnm=f440.jpg . Kanske med lilablå band istället för vitt.

    Våra tärnor (mina 2 systrar) vill ha denna klänning: a6.dessy.com/index.cfm/fuseaction/collection/line/4/stylechoice/560.htm i färgen 'lavender'.

    Min morbror ska spela ingångsmusiken på gitarr, och vi har utsett bandet som ska spela på kvällen. Hoppas de är lediga!

    Har kontaktat den fotograf jag vill ha (vän till mamma) och väntar på offert.

    Inbjudningskorten har jag väl någotsånär klart för mig. 3-4 st 4:e-dels A4 i benvitt som sys ihop (på maskin) så att en bit (1/2cm) av alla pappren syns. Stygnen går genom ett lilablått band på ena långsidan så det blir som en bok. Däri finns information om tid, plats, ev. presentförfarande, kartor osv. :)

    Gu' vad jag går på! Ja, jag är helt klart skvatt galen som planerar så tidigt. Men det är ju så kul! :D

    Förresten; min m2b vill inte ha någon bestman, vilket jag tycker är supertrist. Kan då jag istället lägga till en marskalk till mina två tärnor (min bror)...? Hmmm....

    Har du provat nån klänning än? Kan rekommendera Bröllopskällan; där får man prova hur mycket man vill utan att känna att man måste handla. Jag hittade heller inget, trots att jag provat ett 15-tal klänningar. Men så sprang jag på den här som var helt klockren för mig!

Svar på tråden Vi från Sthlm som gifter oss i aug 2005