• StinaGerman

    Helsingborgsträff

    Hej alla lyckliga och blivande helsingborgsbrudar!
    Mitt bröllop är nu bokat till den 13 augusti i Nyköping. Men vi bor i Hbg och jag vill jättegärna fixa ihop en träff med er andra! Jag är i behov att utbyta ideer och erfarenheter med någon annan i samma situation, dessutom skulle det vara trevligt att få fler bekanta i denna underbara stad!
    Kram Stina

  • Svar på tråden Helsingborgsträff
  • Ms. August

    Va kul!! Det vore jätte roligt att ha några att utbyta tankar och ideer med!
    Vi kommer att gifta oss den 6:e augusti så vi har ju nästan lika "lång" tid på oss att planera Jag är faktiskt inte heller Helsingborgs-bo, vi ska gifta oss i Ludvika. Hur långt har ni hunnit med planeringen då??
    Vi håller på med inbjudningskorten för fullt.. *pust*

  • StinaGerman

    Ms August, ok vi bestämmer ett datum när några fler nappat och så ses vi! Det var bra jobbat att börja med inbjudningskorten! Jag har precis bokat kyrka, festlokal och... inte så mkt mer. Ska göra egna inbjudningskort, Panduro är alltid bra..

  • bröllopsdags

    Hej!
    Vi gifter oss den 4 juni så vi har kommit lite längre, gästerna får sina inbjudningar med posten idag..! Vi gifter oss i norra bohuslän och gästerna har en bit att åka, därför är vi ute i så god tid.
    Ett tips med papper, Pio-forma på bollbrogatan har otroligt mycket fint papper och dom är mycket billigare än panduro. Vi har köpt allt papper där. Tex, kuverten vi köpte kostade 4 kronor på pio-forma, 11,50 på Panduro. Sen har de ett mycket större utbud!

    I helgen ska vi upp och proväta tårta, trevliga bekymmer att ha..!

  • Laguna

    bröllopsdags:
    Heter affären Pio-forma? Ska kolla där...
    Tänkte också göra inbjudningarna själv. Om det inte är FÖR mycket jobb och om det inte blir dyrare än om man köpt färdiga...Man vet ju aldrig

  • bröllopsdags

    Ja, men dom ska flytta nu, till den gamla bokaffären på hörnan vid biblioteket. På det senaste kvittot stod det "Papper i allt" istället så det kan hända att dom byter nemn samtidigt med flytten.
    Kolla in www . pio-forma . se (ta bort mellanslagen)
    OOH det är klart att du ska göra egna! Jag har inte alls varit "papperspyssel" intresserad men nu när inbjudningarna är klara saknar jag det lite, det är jättekul! Akta dig bara att du inte drar iväg.., mina blev lite dyra.. Pappret var så tungt att bara portot gick på 11 kronor, det blir en hel del med ett antal inbjudningar.

  • Ms. August

    -bröllopsdags:
    Visste inte att det fanns en sådan pappershandel Vi var på panduro och inhandlade "papper" och dylikt.. 800 för lite papper.. Min m2b höll på att få slag hehehe...
    Måste nog kolla upp det med Pio-Forma.

    -StinaGerman:
    Det låter som om du har fått en bra start ändå med planeringen.
    Jag bokade fotograf häromdagen, lite dyrt tyckte jag men men.. Man får väl stå ut den dagen

  • majhumlan

    BT träff, vad trevligt! Jag ska iof gifta mig i maj men man kan alltid byta lite idéer. Vi håller också på med våra inbjudningakort. Vi kommer att ha crémefärgat papper och brun text, ska se lite gammeldags ut.

  • StinaGerman

    Hej!
    Ms August, detta med fotograf, ska ni fotas innan vigseln i kyrkan? Det gjorde min syster, så då får ju brudparet träffas tyvärr... : Jag vill i a f inte att gästerna ska behöva vänta vid festen efteråt.
    Har ni valt ett paketpris, o vad går det på? Vi ska nog inte ta så mkt kort, med tanke på vår budget..
    Tack för tipset Bröllopsdags, ska absolut kolla in pio-forma! Tänkte skicka ut inbjudningarna i mars. Osa i början av juni kanske. Några av våra gäster (vänner o släkt) kommer fr Italien. Tjinge-ling!

  • Laguna

    bröllopsdags :

    . Det låter mysigt att göra sina egna kort.... Jag är inte så pysslig av mig heller men sånt tycker jag i och för sig e rätt roligt. Och speciellt inbjudan till bröllop!! .
    Men då vet jag att dom flyttat och var dom ligger!

    /Hanna

  • Ms. August

    -StinaGerman;
    När det gäller fotograferingen så räknar vi iskallt med att det blir superfint väder, för vi har endast planerat utomhusbilder (håller tummarna och ber till vädergudarna)
    Vi vill inte ha "vanliga" porträttbilder utan lite mer "spontana" bilder.
    Vi kommer att ha brudnäbbar varav den yngste är ca 3 år, fotografen rekommenderade då att vi tar korten innan (tyvärr) esom näbbarna kommer att vara alldeles för trötta efter vigseln (han sade att han visste detta av erfarenhet.
    Vet inte riktigt hur vi ska lösa det vår vigsel är kl 15 och han vill fota oss kl 13, vilket betyder att vi måste åka hemifrån vid 12... När ska jag hinna till frissan osv (lite smått panikslagen).
    Måste nog fundera lite över det där med tiden, och se om det finns ngn annan lösning.
    Priset som jag fått av honom är 1500 i grundpris sedan kostar det 100 kr/bild. Dessutom tar han 500 sek för att köra till kyrkan. Album kostar sedan från 350 - 5000 tydligen (vi kommer då INTE att ha ett album för 5000 )
    Jag sade även att jag ville ha svart/vita kort men enligt fotgrafen är det förmodligen brun/vita kort jag vill ha (och det är det ju).
    Riktiga svart/vita kort måste tydligen framkallas manuellt och kostar därför dubbelt så mkt.

    När jag har kollat trådarna så verkar det som om det finns billigare fotografer än den vi har valt, men när man gifter sig på ett "litet ställe" så har man inte så mkt val + att han är jätte duktig (återstår kanske att se hehehe..)

    Men sedan har jag en av mina farbröder som är väldigt duktig på att ta kort och vi tänkte be honom att fota utanför festlokalen och så...

    Lycka till!

Svar på tråden Helsingborgsträff