• Veronika

    BT-Träff-Stockholm, Ny tråd igen!!

    Hoppas alla hittar hit!

    Vår tråd blev avstängd nu så jag öppnar upp en ny.

  • Svar på tråden BT-Träff-Stockholm, Ny tråd igen!!
  • skratt-maja

    Emilia, såg att du funderade på smycken och jag kommer att ha ett par örhängne med matchande hänge som jag har fått utav min älskling så det känns verkligen bra att ha det, rött guld med småstenar som enadst glimmar lite! Jag ska ju endast ha lommor i håret så jag behöve rinte tänka på att det ska stämma till en ev tiara!

  • Emilia

    skratt-maja - Hoppas man senare får se bild på slutresultatet. Spänannde.

    Provade min klänning med rätt underkläder under för en vecka sedan... så skönt när alla bitar börjar falla på plats.

    I veckan som kommer ska jag boka smink och förhoppningsvis även ordna med ringar. Vi har inte riktigt bestämt om vi ska gå till en guldsmed eller om det blir färdiga ringar... ska kolla priser lite.

    //Emilia

  • karenina72

    Nån som har någon aning om vad sizoflor kostar i Sverige? Jag tänkte använda det som tabletter under tallrikarna.

    Kollade runt lite på internet, någon i Storbritannien vill ha 1.50 pund för 50x60 cm. Räknar med att man får ut 4 A4-ark av det.För 60 gäster blir det ca 360 kr om jag räknat rätt. Frakt tillkommer (vet ej summa).

    Någon annan i Tyskland vill ha 1.40 euro per löpmeter, då är rullen 25 cm bred. Om man räknar 3 tabletter per rulle så behövs det ca 20 meter. Ca 13 kr per löpmeter, och så tillkommer frakt.

  • Emlu

    Karenina- jag har oxå tänkt att köpa sizoflor till dukningen det ger en romantiskt och ombonad känsla. Det låter billigt det du lyckats hitta, i så fall kan vi beställa samtidigt och dela på frakten. Jag antar att du har valt en rosa färg, jag har tänkt mej vinrött. Hör av dej.

    Emilia- det här med smycken har jag oxå funderat på en tid. För min del blir det ett klassiskt pärlhalsband, hängande öronhänge med pärla, ett smalt diadem med stenar och pärlor. Jag tror det räcker med det. Hoppar nog över armband.

  • Hetta

    Ska vi ha någon ny träff snart? Tänkte mer fikaaktigt. Jag är ju delvis arbetslös just nu så vissa dagar (måndag, onsdag o fredag) kan jag träffas mitt på dagen om nån vill det.

  • Emilia

    Popcorn - Funderar både över allmänt och detaljer. ;) Men kan ju börja med allmänt i alla fall så får jag fundera lite till först.

    Vad ska man tänka på vid köp av stora bergskristaller. Olika finhet? Har du någon aning om priser?

    Tiaran jag kommer ha är ju av silver och en stor bergskristall... nu börjat fundera om priset är högt (andra har påpekat det, medan jag tycker den är billig)....

    Om man har en tiara med bergskristall och silver bör ju även halsband och örhängen vara i dessa material tycker jag. Vore även super om tärna och brudnäbb kunde bära liknande halsband i silver+bergskristall (som jag tänkte köpa som tack-present och minne till dem).

    Till min Sincerityklänning... vad borde man ha för halsband då... funderar på ett enklare med ett litet hänge. Har ett jättestort bergskristallhalsabnd i tre rader med olika stora stenar - men det känns som alldeles för mycket till klänningen. Vill ha ett enkelt, men iögonfallande.

    Hmmm.... "pratar bara högt"... ganska lugnt här på jobbet i natt så skriver ner mina funderingar. Kommentera gärna.

    Vad för örhängen har ni tänkt er att ha... ska ju ha heluppsatta hår och funderar på halvlånga hängande örhängen. Men vet ej ännu hur jag vill att det ser ut.

    //Emilia

  • Popcorn

    Emilia: Priser på bergskristall? Tja, priset beror ju både på själva stenens kvalité och slipningen/formen. Jag vet inte varifrån du får din sten men det finns här i centrala Stockholm åtminstone tre ställer som säljer lösa stenar - GeoCity på Kungsgatan, GeoArt på Hornsgatan och Kristallrummet på Hökens gata (en tvärgata till Götgatsbacken). Vill du ha prisjämförelser så kan du ju alltid kolla med dom. Själv har jag inte så mycket koll på den typen av sten du ska ha i tiaran eftersom jag mest jobbar med stenar med hål i och inte sådana för infattningar. De enda stenar jag har infattat själv i silversmycken är cubik cirkoner. Vilket pris det borde vara på din tiarasten har jag därför inte så mycket koll på utan att själv behöva kolla upp det.

    När det gäller halsband till dig så skulle jag kunna tänka mig ett "normallångt" (vad nu det betyder ?) halsband (runt 40 cm) med ett lite längre hänge som lite grann drar blickarna till decolltaget. På det sättet drar man fördel av klänningens fina ringning. Om man vill ha en kraftigare silverkedja eller ett trätt kristall/silverhalsband är en smaksak, men jag tror att både och kan bli snyggt. Själva hänget tror jag skulle vara snyggt om det görs av helt rundslipad krackelerad bergskristall (som glittrar lite extra) och silverdelar. Det finns också fykkantiga kristaller. Om hänget är styvt (på en tunn silverstav) eller böjligt (på pärlsilke) är också en smaksak och beror lite på hur långt man vill att det ska vara.

    Örhängena tycker jag ska vara lite beroende på hur mycket krut man lägger på halsbandet. Låter man hela halsbandet bestå av trädda kristaller tror jag att det blir bäst med ganska små örhängen, men väljer man en silverkedja med ett kristallhänge tycker jag att din idé med hängande örhängen låter jättefint. Det får inte bli för mycket bara i och med att de tre smyckena (tiara, halsband och örhängen) inte ska behöva slåss om uppmärksamheten.

    Om du vill se lite exempel på smyckesdelar i bergskristall så är det bara att säga till - jag har en hel del hemma, både rund och fyrkantig.

  • Skrutthumlan

    Sep brud

    Tack för inlägget
    Vivaldi fanns som valbart typsnitt i photoshop och word från början. Jag har xp versionen.
    Från dafont har vi använt ett typsnitt som heter Lainey eller nåt sånt.
    Jättefint!

    /Skrutt

  • Skrutthumlan

    Glömde berätta att vi bokat fotograf nu!
    Vi hittade en jätteduktig amatörfotograf i Jönköping, Sara Landstedt, som ska fota oss digitalt vid vigsel, utanför kyrkan med familjen och sen den sedvanliga porträff fotograferingen.

    Sen får vi alla bilder på en cd skiva, toppen bra tycker jag, då kan man sitta i lugn och ro och titta för att sen bestämma vilka man ska framkalla.

    För detta betalar vi 2500 kr.

    Kanoners!

    /Skrutt

  • Popcorn

    Skrutthumlan: Hon är verkligen duktig. Jag känner igen hennes från fotosidan.se där hon har lagt ut både en del bilder och länken till hennes hemsida. Att kalla henne amatör tycker jag dock nästan är en underdrift - hon har ju trots allt gått/går fotoutbildning och på fotosidan har hon själv angett att hon är frilansfotograf (hon har flera användarnamn och det står på två av dom). Så det är bara att säga att ni ha hittat en duktig fotograf !

Svar på tråden BT-Träff-Stockholm, Ny tråd igen!!