• Anja 19 juli 2008

    Fruar i Lund - del 1

    Denna tråd tar vid där Brudar i Lund - sommaren 2008 del 5, slutade

    Hej allihop

    Nu när alla sommarbrudar har blivit fruar så måste vi ju ha en ny tråd. (Vi har några blivande fruar kvar men alla sommarbrudar är gifta så ett nytt namn på tråden är på sin plats)

    Det har varit så underbart roligt, spännande och givande att dela varandras planering, stötta, få stöttning, idéer, åsikter och bara prata skit rent allmänt, i denna tråd. De flesta av oss har ju även träffats IRL och kommer fortsätta göra det hoppas jag.

    Här kan vi brudar från Lund med omnejd älta bekymmer och glädjeämnen och dela med oss av allt mellan himmel och jord.

    Hoppas att ni hittar den nya tråden! :)

  • Svar på tråden Fruar i Lund - del 1
  • Fröken Planera

    Anja! Vad synd.. Jag hade ju en Volvo V40 -02 till salu för exakt ett år sen. Det var den bästa bil jag någonsin haft!!! Vi valde ju mellan att sälja volvon eller Alfan, av någon märklig anledning sålde vi min Volvo. Jag kan ju säga att vi flera gånger sagt att vi sålde fel bil.

    så jag röstar helt klart på VOLVO V40!!! Så pålitlig och ganska billig i drift. Ni kan ju inte ta hänsyn till att era barns kompisar ska få plats, även om jag förstår hur ni tänker. Med tanke på att ni inte haft en bil på ett tag så är det ett tillräckligt stort steg att köpa en där er familj får plats i första hand!!!

    Och LYCKA TILL med körkortet!

  • Anettan73

    HAr själv bara haft volvobilar. Förutom en Ranault Senic i 6 månader som vi reklamerade till sist då den rasade. En sprillans ny var det dessutom...
    Volvo v40 hade vi innan vår v70 som vi har nu. V40 är en bra bil. Älskade vår förutob växlen fast den var sliten iofs..
    Sen tycker jag att den är fin i modellen med. Violvo är en tråkig bil men himla bra och säker att köra...

  • ingenjörsbruden

    Anja: Om ni ändå ska köpa bil så köp en riktig kombi....det är så smidigt att kunna slänga in hur mkt som helst (nästan). Så V70 framför V40 röstar jag för

    Sen kan jag tyvärr inte med samvetet i behåll råda dig att köpa en volvo.... .....Köp en saab 95 istället så får du dessutom en snygg bil!!

    Klart du ska ta körkort om ni funderar på att skaffa bil!
    Det är väldigt mkt frihet att kunna ta sig vart man vill!!

    Om man passar på att övningsköra mkt hemma (hur det är med reglerna där kan jag inte) så att man får upp vanan att köra gasa/bromsa/växla/blinka så får du ut mkt mer av körlektionerna...dvs bara går igenom regler o procedurer osv på körlektionen.
    Lycka till!!

  • Anettan73
    AnneiLund skrev 2008-10-05 21:01:27 följande:
    Alltså....jag vet inte riktigt när jag hade ägglossning...men min sista mens första dag var den 29 aug och den 10 sept blev mitt sekret (härligt ord va? ) så där glasklart och segt som attans, då sa jag till Anders att nu jäklar måste vi ha sex (han åkte till stockholm dagen efter) fast jag tror att vi även hade sex den 8:e och 9:e så jag vette fan....Vi fick också höra "vänta nu till ägglossning och ha bara sex just den dagen så är det större chans till pojke.....men det fick vi höra för några veckor sen...så dax då va? Men jag lovar, det är verkligen ingen som blir ledsen över en flicka, det hoppas jag att ingen tror, men eftersom jag har 2 härliga tjejer så vore det mysigt med en kille också.... Ja du fattar va?Jag var verkligen en ung och ganska osäker mamma, även om jag säkert just då tyckte att jag var kung på ämnet.Jag kan knappt fatta att jag ska få en liten bebis, precis som du skrev Anja...doften, känslorna och upplevelsen.Det skulle vara så fantastiskt att få vara en vuxen mamma, sen är jag så hjärtligt trött på min nuvarande karriärhets....fy fan vad skönt att få vara hemma och vara mamma....även om jag minns att det inte var ngn semester direkt.. ja Anja, du lever nog fortfarande mitt upp i det hela fortfarande...men mina frön är ju så stora nu så hela jag längtar, varje liten fiber i mig vill så gärna, jag nyper mig i armen, tittar i mina trosor varje gång jag ska kissa så¨det inte har kommit något blod. Jag är så glad men vågar fortfarande inte riktigt glädjas...
    JÄTTE GRATTIS ANNE!!!!!
  • a wife to be

    Anja

    Vi säger kl 4 i morgon.

    Jag säger som ingengörsbruden hellre en V70 i såfall, vi har en sådan och får in hur mkt som helst, tycker oxå att den är snygg. HADE jag haft så många barn så hade jag faktiskt satsat på en större bil, med tex 7 säten.

    Anja 19 juli 2008 skrev 2008-10-13 10:50:21 följande:


    Måste ha era tips...Vi har bestämt oss för att köpa bil. Vi har ju inte haft någon på flera år och det är så himla tråkigt att ALDRIG kunna sticka iväg nånstans m barnen.Så vi har bestämt att vi slutar kolla runt efter hus och större boende och gör istället iordning här, fixar och donar och bestämmer oss för att nu BOR vi HÄR och så köper vi bil istället (vilket barnen tjatar om typ DAGLIGEN).Vi har kollat på Volvo v40 och Mitsubishi spacewagon. Blir typ en 01:a eller så.Vad hade ni valt?Jag är så sugen på spacewagon främst för att den är 7-sitsig och barnen kan ta med kompisar osv. (vi fyller ju en femsitsig bil) men volvo blir billigare med service osv. Suck...Ja jag vet inte vad jag ska tänka och tycka. Tanken är att vi även i billånet ska ta en liten summa extra och köpa mig ett paket på körskola så att jag iallfall har 10 lektioner där + teori och halka osv, sedan har jag ju min väninna Jenny som gått den där kursen med mig. Det är lixom dags nu. Måste ha körkort känner jag. Dels för att det krävs i jobbet (och typ alla andra jobb jag skulle kunna söka) men även för att jag känner att jag verkligen vill ha friheten att kunna slänga ungarna i bilen och sticka iväg och GÖRA saker med dem. Åka t skånes djurpark, till stranden på sommaren osv.Har inte känt behovet innan men jag gör verkligen det nu och jag VILL såååå gärna ha körkort. Men har jag körkort så vill jag ju ha bil.hahaSå vad hade ni valt? Space eller volvo?
  • Jen82

    Hmm inom 2 månader de hann vi inte.
    De var 3 månaders jublieum igår ju hahahaha.

    Jag ska försöka printa ut dem i helgen o skicka ut på måndag.

    Kramar på er

  • Anja 19 juli 2008

    V70 vill vi inte ha (läs har vi inte råd med + att jag tycker den är för stor o klumpig). Min mamma har v70 och vi är inte så jätteförtjusta i den.

    det står mellan de två jag skrev om. En saab hade jag inte velat ha om man så prackade den på mig. Fniss... har aldrig gillat saab.

    Ingenjörsbruden

    tack för tipsen om körkortstagandet. Alltid bra med andras tips och erfarenheter. Jag har lite panik men jag har ju gått kursen med en väninna så jag ska köra m henne så mkt som det går

    Fröken planera

    fasen vad typiskt... Den kunde vi ju köpt ju! Låter bra att du gillade den så mkt. Tror det lutar åt en sådan faktiskt.

  • Anja 19 juli 2008

    Annelie, nu känner jag mig helt hopplös, men jag kommer inte att vara hemma imorgon eftermiddag. Vi blev hastigt olustigt bortbjudna på middag imorgon så jag sticker direkt hem till en väninna imorgon när jag hämtat barnen. Men om du ORKAR så får du jättegärna lämna av dem vid dörren. Ställ bara kassen i hörnet. Om du ORKAR alltså, annars tar vi det en annan dag

    (man tackar ju inte nej till en god middag mitt i veckan så att man själv slipper laga mat, hehe)

    nä nu ska jag snart åka hem (är på jobb). Måste bara jobba undan det jag har kvar att göra här.

    hej så länge

  • Flamora

    Ojdå, två månader missade vi. Men det är ju inte vårt fel, eller hur? Vi väntar ju på svägerskan

    Vi har satt in annons på family.se. Inte för att så många läser där, men vi ville inte betala över 1000 kr för att få vår bild i sydsvenskan.

  • labbråttan83

    Tjoohoo, idag har vi varit gifta i 1/3 år (= 4 mån)! Jisses, vad tiden går fort!!! Har ni några bra tips på hur man ska fira detta (läs: som inte kostar pengar)?

Svar på tråden Fruar i Lund - del 1