• fru AM

    Livets stora och små frågor

    En åsikt: Jag fick precis räkningen för mina två dagar på Danderyds Sjukhus i o m förlossningen. 160kr allt som allt (inklusive tre måltider och två fikor per dag). Maken som sov bredvid mig och bistod med allt jag behövde hjälp med ska däremot betala separat ... 500kr - och då fick han inga måltider. Tycker det är helt galet. Nu betalar vi ju från samma konto i o m att vi har gemensam ekonomi men jag tycker det hade varit vettigare att JAG som verkligen kostade pengar betalade mer (faktiskt mer än 500 kr till och med) och maken den mindre posten, eller bodde gratis med tanke på att hans närvaro avlastade personalen. Hade han INTE varit med hade jag ju behövt hjälp hela tiden. Dessutom borde det väl kunna gå att inkludera måltider även till papporna på BB ... Istället för att de ska springa iväg till olika tråkställe och köpa egen mat.

    SÅ. Nu har jag skrivit av mig.

    Fick dessutom Hektors personnummer med posten idag. Helkrångligt. Med sistasiffror som vi kommer blanda ihop med de andra barnens. Kan man ansöka om personnummersbyte - eller ska vi kanske skriva upp siffrorna någonstans?
    /svar till "siffervill"

  • fru AM

    Koko: omlottbodysar finns ju numera på HM! Och Lindex. Och från Petit Bateau om man har med sig stora plånboken (billigare att beställa från La Redoute)

    BS & Frejis: En vecka innan snittet köpte jag raka, ganska vida träningsbyxor i stor storlek på Åhléns (fanns i svart och gråmelerat). Funkade finfint till gravidmage och även nu efter snittet - men svart känns sådär kul just nu ...

  • fru AM
    Lapinette skrev 2009-05-13 11:11:02 följande:
    Snacka om att jag är väck på barnfronten. Hade ingen aning om att man skulle betala något överhuvudtaget om man låg på BB. trodde allt sånt ingick. Gällande personnummer så har min make ett superroligt ... just för att han är fransman och har problem att säga siffran 7 så finns det med överallt
    160 kr är gratis. Skulle gärna betala mer - kände mig väldigt väl omhändertagen på min avdelning - undrar vad de säger då och var pengarna hamnar?

    Haha - roligt med en fransman som säger sitt svåra personnummer
  • fru AM

    Koko: du har helt rätt i att de flesta babykläder är dra-över-huvudet-modeller. Väldigt obekvämt hälsar Hektor med en distinkt prutt!

  • fru AM
    _koko_ skrev 2009-05-13 15:38:56 följande:
    Får mig av någon anledning att tänka på nån gammal bamsetidning där vem-det-nu-var odlade gräs som det växte köttbullar och annat spännande på... Eller var det någon annan serie?Eller var det lite senare i livet och var jag möjligen påverkad av något???
    Koko - din gamla druggie!

    Telis: Jag förstår att du gärna lagar kycklingen flera ggr i veckan - så gott är det kan jag vittna om

    Har ägnat mig åt lite navelskådande efter-kejsarsnitts-googling och fått infon (om den nu stämmer) att man inte skär av bukmusklerna utan delar på dem och "endast" skär ett snitt i livmodern. Det kändes lötsligt mycket bättre! Har förövrigt haft lite ont efter mitt shoppingrace på stan igår (leggingsjakten och byta-lite-bebis-kläder-uppdrag). Måste komma ihåg att ta det lite lugnare när jag går ut och inte rusa på i 180.
  • fru AM

    Gulligt av dig koko! Får nog leva i tunika och tights i sommar ... Och de gamla mammajazzbyxorna. Måste bara köpa tunikorna först bara ...! Nu ska jag gå och laga kycklingwok eller något (ska trolla av det vi har hemma)

  • fru AM

    Koko: kolla www.4mom.se

    förresten: visst hade du lila på dig i söndags. Det måste du ha haft för jag tänkte på att du passade väldigt bra i den färgen! Vill du ha en mammaklänning från boob i just lila? Omlottmodell med halvlång lite puffig ärm. Köpte den till Liviagraviditeten, använde den då men denna gång blev det liksom fel årstid. Passar utmärkt till tights!

  • fru AM
    _koko_ skrev 2009-05-13 16:51:42 följande:
    Lappis - Mmmmm...AM - Tack, där fanns det ju en del att välja på faktiskt! Jag har väldigt ofta lila, så det hade jag säkert i söndags. Klänningen låter jättefin, den köper jag gärna av dig (om du nu inte vill ha tillbaka den sen förstås) om den passar!
    Du får den! Vi kan väl luncha någon dag så kan du se om den passar?
  • fru AM

    Men varför snackar ni vantar, koko och liten? Det är ju maj!? Eller har jag missat något väsentligt?

  • fru AM

    EA&MJ skrev 2009-05-13 20:01:12 följande:


    AM-än lägger jag inte undan mina vantar när jag cyklar på morgonen de får hänga med några dagar till
    Aha - så Conny cyklar till dagis och behöver vantar därför???
Svar på tråden Livets stora och små frågor