• KatjaB

    Är det ingen som HAR barn med på bröllopsfest?

    Tycker jag mest läser överallt att folk inte vill ha barn med på fester, att barn och alkohol hör inte ihop osv.. Nu så hade ju inte vi tänkt bjuda barnen på alkohol eller ha värta fylleslaget heller, hehe,
    meh jag bara undrar mest för att jag är nyfiken.

    Finns ni där ute som ska ha med barn på er fest? Jag har bara varit på ett bröllop som var barnfritt förutom brudparets barn, men annars har barn alltid varit medbjudna om inte föräldrarna velat själva ha barnvakt.

    Nu när jag läser om så många som inte ska ha barn med funderar jag på om det här kan vara lite av en "modegrej" så att säga, eftersom det är så är otroligt vanligt nu vad det verkar. Eller är det vi som är helt galna som kommer förmodligen ha 10 barn på vårt bröllop mellan 1-7?

    Det här är alltså ingen predikan om hurvida man ska eller inte ha barn på sitt bröllop, utan mer en undrar hur ni tänker.

  • Svar på tråden Är det ingen som HAR barn med på bröllopsfest?
  • Heloise

    Jag kan ju bara svara för oss, och vi har inte barn själva för det första, sen så var det inte en sådan fest vi ville ha. Vi har både "dåliga*" erfarenheter av bröllop med barn, dvs ett väldigt springande, grinande, vilket ju är helt ok. Men vi ville ha en kväll med våra vuxna vänner, det hade nog varit annorlunda om vi haft barn själva.

    Sedan kan jag faktiskt inte påstå att jag tycker att det är en modegrej, jag tycker snarare att det är en modegrej att barnen alltid måste vara med. Något jag hörde Magdalena Ribbing säga på radio för ett par månader sen när det här ämnet kom upp.

  • didis

    Jo, vi hade barn med och hade faktiskt inte ens funderat på att ha det annorlunda.

    Barnen är alltid med på festerna på samma sätt som både jag o maken var med på våra föräldrars fester som barn så jag antar att det inte är en så stor fråga för oss. När barnen var yngre tog deras äldre släktingar hand om dem och nu när våra barn är tonåringar tar de hand om yngre barn.

    Och barn o alkohol - tja jag tillhör de ansvarslösa föräldrarna som inte tror att trygga barn blir sängvätare av att se farmor fnissig eller morbror rund under fötterna. Men kanske blev både jag o maken skadade redan som barn vilket hindrar oss från att se hur skadade både vi och våra barn blivit av att gå på fest??

  • Heloise

    Jag var aldrig med på mina föräldrars vänners fester, såvida det inte rörde sig om mer "familjefester". Därför var det kanske naturligt för oss att inte ha barn med på vår fest, precis som Didis skriver så präglas vi nog av vår uppväxt.

    Jag tror inte alls att barnen tar skada av att se ngn fnissig eller rund under fötterna. Vi ville bara ha en barnfri fest av själviska skäl. Hur fult och dumt det än må vara

  • 4ever2

    Vi har inte förbjudit men vi tycker att föräldrar borde inse vilket jobb det kan vara att ta hand och hålla barnen lugna under en sådan fest så att de själva med glädje skaffar barnvakt. Och de flesta har faktiskt gjort det. Det kommer vara två barn med, men jag litar på att föräldrarna kan hantera sina barn på ett passande sätt.

  • didis
    Heloise skrev 2009-09-29 23:34:31 följande:
    Jag tror inte alls att barnen tar skada av att se ngn fnissig eller rund under fötterna. Vi ville bara ha en barnfri fest av själviska skäl. Hur fult och dumt det än må vara
    Det där med att barnen tar skada av att se berusade vuxna är nog mest en ursäkt att ta till istället för att tala klarspråk. Föräldrarna kan själva fatta beslut om huruvida deras barn tar skada eller inte. Bättre då att säga som ni att man inte vill ha barnen där för det har jag inga problem med utan respekterar, man ska givetvis ha den typ av fest man vill.
  • Mirey

    För d första så e barn helt underbara gåvor! Men på ett bröllop så vill man inte ha dom springandes, gnällandes osv. Man vill heller inte att någonting ska bli förstört fastän de inte gör d med flit. Sen vill man ha en fest för "vuxna" där man kan ta ngr drinkar o dansa o ha kul vilket man inte kan när man har barnen med sej. D blir svårt då. Modegrej tror jag verkligen inte att d e.

    D kan även bero på vilken slags fest man ska ha. Våra fester brukar hålla på till typ 4-5 på natten o man vill juh inte att ens gäster ska gå tidigt pga att barnen ska sova osv.

  • didis

    Inte "man" utan "du".

    Du har aldrig varit på våra fester, det hör jag!!


    Mirey skrev 2009-09-29 23:50:44 följande:
    För d första så e barn helt underbara gåvor! Men på ett bröllop så vill man inte ha dom springandes, gnällandes osv. Man vill heller inte att någonting ska bli förstört fastän de inte gör d med flit. Sen vill man ha en fest för "vuxna" där man kan ta ngr drinkar o dansa o ha kul vilket man inte kan när man har barnen med sej. D blir svårt då. Modegrej tror jag verkligen inte att d e.D kan även bero på vilken slags fest man ska ha. Våra fester brukar hålla på till typ 4-5 på natten o man vill juh inte att ens gäster ska gå tidigt pga att barnen ska sova osv.
  • Mirey

    Jag kan räkna upp en hel del personer när jag säger man ist för jag pga erfarenhet från deras bröllopsfester o liknande så jag tycker inte att du har någon rätt alls o lägga orden i min mun lr dra slutsatser om vilka fester jag har varit på pga att du inte håller med mej ;)


    didis skrev 2009-09-29 23:53:33 följande:
    Inte "man" utan "du".Du har aldrig varit på våra fester, det hör jag!!
  • Fårävvör

    Nu har jag inga egna barn och har heller inga större erfarenheter av bröllopsfester, men för oss är det självklart att barnen ska få vara med på kvällen. I och med att vi båda flyttat ifrån våra familjer kommer många få vara borta över hela helgen och därmed också behöva barnvakt för hela helgen om de ska lämna barnen hemma. Vilket känns ohållbart för mig. Dessutom kommer det röra sig om 3-5 barn mellan 0-7 år. Funderar även på att ha tv med filmer mm i ett separat rum och ev. någon som har ansvar för att hålla lite koll på dem (när de är i rummet, är de ute bland de andra får såklart deras familjer hålla koll...) Jag tror att det kommer gå bra!

  • SoffeJP

    Barn är en självlklar del av vår fest. Vi har inga egna barn, men nära släktingar har och jag hade aldrig kunnat drömma om att utesluta dom från festen. Det kommer att komma ca 10 barn till vår bröllopsfest.

Svar på tråden Är det ingen som HAR barn med på bröllopsfest?