• KatjaB

    Är det ingen som HAR barn med på bröllopsfest?

    Tycker jag mest läser överallt att folk inte vill ha barn med på fester, att barn och alkohol hör inte ihop osv.. Nu så hade ju inte vi tänkt bjuda barnen på alkohol eller ha värta fylleslaget heller, hehe,
    meh jag bara undrar mest för att jag är nyfiken.

    Finns ni där ute som ska ha med barn på er fest? Jag har bara varit på ett bröllop som var barnfritt förutom brudparets barn, men annars har barn alltid varit medbjudna om inte föräldrarna velat själva ha barnvakt.

    Nu när jag läser om så många som inte ska ha barn med funderar jag på om det här kan vara lite av en "modegrej" så att säga, eftersom det är så är otroligt vanligt nu vad det verkar. Eller är det vi som är helt galna som kommer förmodligen ha 10 barn på vårt bröllop mellan 1-7?

    Det här är alltså ingen predikan om hurvida man ska eller inte ha barn på sitt bröllop, utan mer en undrar hur ni tänker.

  • Svar på tråden Är det ingen som HAR barn med på bröllopsfest?
  • KatjaB

    Jag tycker ju inte att bröllop, iallafall inte vårt bröllop, kommer vara något fylleslag direkt och vi vet ju även vilka det är vi bjuder. Folk brukar i regel inte bli askalas och odrägliga. Hade det varit en förfest hos någon eller nåt annat liknande tillfälle skulle jag nog inte bjuda med barnen. Men just vid bröllop så är det ju kärleken vi firar, inte festandet i sig.

    Sen tror jag också att alla inbjudna själva vet när det är dags för läggning av barnen, för så är det ju att vara förälder, har man ingen barnvakt så blir det ju inte en hel natts festande direkt. Våra barn kommer vara hos mormor och morfar och jag skulle tro att de flesta väljer att bryta festen eller ha barnvakt när det börjar bli lite sent. O då kan man ju i så fall passa på att ta ett extra glas om man vill det.

    Och om man bortser från vad man nu kan tänkas tycka om barn och alkohol så verkar det vara mycket rädsla för att barnen "förstör", att det gråts i kyrkan, är spring eller att de har sönder nåt. Känns som att man inte riktigt kan råda över såna saker, det är ju inte brudparet som har ansvar över andras barn utan brudparet bjuder till fest och det är föräldrarnas uppgift att se efter sina barn, vilket folk i regel också gör

  • KatjaB

    marrying kind: jag håller med dig, jag gillar inte heller moralpredikan om hur andra ska och inte ska göra. Däremot är det kul att veta hur andra tänker.
    Sen finns det ju så klart för och nackdelar för båda sidor, och det är ju väldigt olika vart i livet man befinner sig. För vår del är det mycket fokus på barn och familj bland vännerna, så då är ju inte valet för oss så konstigt.

  • Vid havet

    Vi hade gärna haft med alla våra vänners barn. Men eftersom vi inte är purunga (37 resp. 38) och våra vänner är i samma ålder så har ALLA 2 eller 3 barn. Det hade alltså blivit fler barn än vuxna på festen... Galet!

    Jag tycker annars gärna att barn får vara med! Vi har ofta fester/middagar med våra vänner och då är våra och deras barn alltid med, även om vi dricker vin.

  • novia72

    I helgen var vi bjudna till en av min mans bästa vänners bröllop, självklart Barnfritt, vi har en lugn 7 åring & en 3 månaders som ammar. Min man valde att inte gå dit utan sin familj.

    På vårt bröllop hade vi 30 vuxna och 20 barn i alla åldrar, UNDERBART!!

  • Tess80

    Måste bara poängtera att även fast vi hade många barn på vårat bröllop så var aldrig barnen "stökiga" eller högljudda. När det var tal, så var dom tysta och lyssnade. Dom varken "busade" eller hade sönder saker eller vad man nu kan komma på. Ingen grät eller ramlade heller för den delen. Så det jag vill poängtara är att man kan inte dra alla barn över en kam heller och säga att dom är "stojiga, busiga, högljuda och krävande" mm. för det gäller verkligen inte alla barn!

    Dom lekte jättefint med varandra, utan att vuxna höll på att "snubbla" på dom. Men våra barn och släktingarnas barn är så lugna och fina överlag.

    Och föräldrarna stannade så länge dom ville på festen och kunde slappna av, för alla hade vi roligt och även om barnen var trötta, så visade dom det inte (det var aldrig någe gnäll) för dom hade lika kul som vi vuxna

  • Mirey

    Vilka påhopp man får av människor som ska vara mogna bara för att man säger d man tycker, alla har juh rätt till en egen åsikt inte sant?! D e lite tråkigt hur människor kan bli förbannade över att man inte tycker samma sak o sedan dra slutsatser om vilka fester man vart på o inte. Alla har inte samma erfarenheter av allt.
    D e självklart upp till en hur man vill "festa" på ens bröllop o till skillnad från många andra här så respekterar jag andras åsikt o tycker inte d e fel bara för att d e olikt min åsikt =)


    pandis81 skrev 2009-09-30 09:26:17 följande:
    jag säger samma sak, du har inte varit på våra fester. VI HAR ALLTID barn med då dom är en sån stor del av våra liv, och jag önskar inget annorlunda till vårat stunande bröllop. SJÄLVKLART är barnen en del av det, och jag vill verkligen inte ändra på det. Då vi har en dotter själva och hon är en självklar del av våran stora dag. HON är ju våran ögonsten. Och min sambo har mindre små syskon och jag skulle känna mig som en värdelös mor och blivande fru om inte sambons bröder får vara med när deras storebror gifter sig. Det är ju ändå en sån stor dag. JAG SKULLE ALDRIG BOJKOTTA VÅRA BARN I FAMILJEN. Det är diskriminering. Dom ingår lika mycket i familjen som jag och min sambo gör. NÄ ETT STÖRRE GLÄDJE ÄMNE FÅR MAN LETA EFTER..
  • Mirey

    Håller med dej lule. Man väljer inte bort dom för att man e taskig lr så, av erfarenhet så vet jag att barn har kul en stund men sen blir de rastlösa o börjar ha tråkigt o blir trött osv. Hur kul e d för dom då att fastna på en fest? När jag va liten så kände jag exakt så, d va kul i början, sen fick vi sova på stolar i ett hörn på festen för vi va så trötta. Hur kul e d?


    lule skrev 2009-09-30 09:26:17 följande:
    Känns tråkigt att se folk skriva kommentarer som "vi vill ha med dem för vi tycker så mycket om våra barn och syskonbarn". Det handlar inte om det när man väljer bort barn på bröllop exempelvis.Jag skulle snarare i sådana fall säga att de som väljer att inte ha med sina barn och syskonbarn är de som "bryr sig". Är själv utbildad inom det sociala området, forskat kring frågor om barn och alkohol och vill bara göra en sådan enkel sak som att peka på all forskning som finns om hur barn känner ett stort obehag och oroskänslor inför berusade vuxna. Oavsett förälder eller ej. Så av den enkla anledningen skulle aldrig jag vilja ha mina barn i min närhet när jag väljer att dricka alkohol. Jag vill inte heller den dagen jag gifter mig, sätta dem i den miljön där många vuxna dricker alkohol(och en del blir berusade.)
  • Grantorp

    Ja , jag vet att det är det egentligen...

    Men jag vet även att flera förmodligen inte kommer göra det.

    Men vi får se hur vi gör, det är långt kvar tills inbjudningarna ska skickas... =)

  • Mirey

    KatjaB, tycker d låter om en jättebra ide d där med barnrummet, då kan de hålla sej sysselsatta o ha roligt på deras sätt. D skulle dock vara svårt för mej för våra fester börjar vid 9-10 o håller på till 4-5 på morgonen. Men barnrummet kommer nog att uppskattas jätte mkt!!


    KatjaB skrev 2009-09-30 08:19:18 följande:
    Vad kul att höra hur alla resonerar. Och nej, kanske är det inte en modegrej då, men min personliga åsikt är att jag överallt tycker mig höra att barn inte ska få vara med på bröllopsfester. I vår bekantskapskrets så har det formligen exploderat med bebisverkstan så det är många som har småbarn, både i släkten och hos vännerna. Vi hade nog aldrig kunnat tänka oss en fest utan barn då vi själva har barn och mina syskonbarn betyder oerhört mycket för mig. Sen så får våra vänner välja själva hur de ska göra men de får ta med sig sina barn om de vill. Vi ska ha ett rum med tv, papper, kritor o annat pyssel och så ska mina syskonbarn som är 9,10,13 år hålla i fiskedamm för de mindre barnen.Det enda "problemet" är att jag gärna skulle bjuda alla från min mammas sida av släkten, men då blir vi på tok för många, speciellt när det är familjer med 3-4 barn också. Så jag sitter och skriver om gästlistan ex antal gånger och blir inte riktigt nöjd med nåt, för hur jag än gör så blir vi antingen för många för lokalen eller så är det 25 barn med helt plötsligt, och där kan jag tycka att det börjar bli lite väl många småbarn.
  • Vipps80

    Hej!
    Vi kommer såklart ha våra barn med, eftersom alla barnvakter är med. Våra gäster är också välkommna att ta sina barn med men jag tror inte att ngn kommer att göra det faktiskt. Alla tycker att det ska bli skönt att få vara lite barnfria

Svar på tråden Är det ingen som HAR barn med på bröllopsfest?