• Ore

    Vi fortsätter blanda och ge

    I över tre år har det diskuterats i denna tråden (och de allra flesta har alltså hunnit gifta sig och även fira några bröllopsdagar). Mycket har vi hunnit prata om, men vi är långt ifrån klara, och en del ämnen återkommer vi ständigt till.

    En stor del av tråden handlar om barn, vi väntar med spänning på de barn som ska födas, och vi hoppas på många flera plus eller andra former av barnbesked

    Men även om barn är en helt underbar del i livet, så är de inte allt. Vi är även duktiga på inredning, alkoholhaltiga och icke alkoholhaltiga drycker, bakning, blommor, husdjur, resor, fäktning, shopping, blygdläppsklämmor, nypåhittade svordomar, kontorsstolsrace och mycket annat. Så här gäller det att vara beredd på det mesta, från högt till lågt, och allt som oftast i ett rasande tempo!

    Även om vi är ett väl sammansvetsat gäng, som gärna träffas även IRL, så finns det alltid plats för fler. Den obligatoriska presentationen som vi "kräver" är skostorlek, favoritchoklad, ungefär var i landet man bor och hur det står till på barnfronten (antal barn man har, hur långt gången man är i graviditet eller hur länge man försökt bli gravid).

    Förra tråden landade på över 10 000 inlägg, så nu satsar vi mot 11 000 eller mer!

    Skål för våra fortsatta diskussioner

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-26 18:45
    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3582689.html

  • Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge
  • Ore

    Spännbebisen, hihi... Låter som en träffande beskrivning

    Mugglan: Påminnelse och allt

    Har också haft diskussion om att "man inte blir gravid om man tänker för mycket på det" - med mina systrar. Vet inte om hur mina argument tog dock... Min ena syster menade att jag verkligen borde tro på att psyket kan påverka kroppen, med mental förberedelse, positiva målbilder och liknande. Jag hävdade att då är det ju frågan om att få kroppen att prestera - helst över ens normala trötthetsgräns samtidigt som man bibehåller koncentrationen. Dessutom tänker man ju då på vad man VILL uppnå, och det bidrar till att man lättare når målet. I fallet "slappna av så händer det" så skulle det alltså fungera tvärtom - att den positiva målbilden man sätter upp alltså är det som gör att man INTE når målet...

    Hon blev litet svarslös, men hon är envis med sitt tänkande och tyckande den där systern...

  • passionsblomman

    Idag kom äntligen indianerna här. Eller tanten som det heter i den här tråden.
    Dag 31. Så då är det alltså 21 dagar kvar till spraystart då.
    Visst ja! Jag skulle ju ringa dem på gyn.
    *går och ringer*

  • fru AM

    Det var oerhört klokt sagt, Lappis! Ber att få citera dig när jag pratar med min väninna om detta nästa gång (hon försöker bli gravid, utan man, 42 år gammal. Det går inte så bra.)


    Lapinette skrev 2010-02-05 11:13:10 följande:
    Nej, det går inte att gå omkring och vara bitter resten av livet. Någonstans utmed vägen måste man ju gilla läget och acceptera att så här är det och blir det. Jag är envis och som sagt van vid att få det jag vill ha, bara man jobbar hårt så går det, men när man har stångat huvudet i väggen en så där 30 gånger och man har provat allt så får man faktiskt ge upp. Livet är allt för dyrbart för en massa bitterhet.
  • fru AM

    Min förvirrade Hektor somnade före lunch och har nu sovit drygt 1,5 timme ... hur ska det gå inatt!?

  • passionsblomman

    Sådärja, torsdag den 25/2 är det alltså spraystart.

    Vad var det man skulle göra till dess?
    Jovisstja slappna aaaaaaaaaaaaaaaav, för då funkar det eller visst?

    Eller var det så att eftersom detta är synnerligen medvetet och lite svårt att ignorera att man gör, är det då automatiskt så att det är tvärkört. Eftersom man tänker på vad man håller på med menar jag?

  • Liten med Mindre

    AM - du får sätta lite sovdiciplin på unge herr Hektor, så att han inte sover i tid och otid. En kortare förmiddagslur och en längre lur efter lunch borde kanske passa.

    Beror förstås på hur de nattliga vanorna ser ut numera...

    Är det förresten någon som gjort något gott med kronärtskockor - mer än koka och äta med typ smör o citron?

  • fru AM

    Liten med Mindre skrev 2010-02-05 12:49:59 följande:


    AM - du får sätta lite sovdiciplin på unge herr Hektor, så att han inte sover i tid och otid. En kortare förmiddagslur och en längre lur efter lunch borde kanske passa.
    Det är ju den disciplinen vi har! Men idag passade han på att tjyvsomna i vagnen medan jag plöjde fram bland snödrivorna Hela eftermiddagen och kvällen lär bli kajko nu!
  • Liten med Mindre

    Hmm...det där med att slappna av - säkert produceras något mer lyckohormon som gör ägg och spermier berusade, så att de vågar gå fram o bjuda upp. Istället för att stå i varsina hörn och trycka...

    Eller funkar det inte så?

    Nu är frågan - möte eller inte möte. Känns ju lite meningslöst att kolla status på projekt, som jag inte kommer att vara med på slutet av.
    Ska nog mest se till att slussa dit mina 2 protegéer och sen dra mig ur efter liten stund. Så att jag inte missar fredagsfikat med Tiramisu menar jag.

  • Liten med Mindre

    Äsch AM - det fixar sig. Ge honom en 5 min lur senare under dagen om han inte pallar till läggdags. 5 min ska inte påverka läggtiden så mycket säger oraklen. Och det har funkat för oss.

    Visst klarar han att ha sovit middag tidigare idag. Ibland tycker ju killar det är såååå trist att shoppa, eller vad det nu var. Skumpade skönt i vagnen. Har drabbat mig med, fast inte i barnvagn förstås.

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge