• Oupsie

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Hej hej Nenne!


    Muggels, det var ett fint tyg. Köp!


     


    Angående mat, min man lagade jättegod mat till mig de första gångerna vi träffades, sen har han inte varit särskilt flitig i köket, antar att det gör mig till suckern{#lang_emotions_dreamer}. Sånt lurendrejeri{#lang_emotions_yell}

  • Oupsie

    MSW, det är nog en naturlag . Städar nog aldrig så flitigt som vid tentaplugg...


    Gah, vi har fått en sådan slavdrivare de här sista veckorna, så jag mycket att plugga, men jag måste städa också. Gissar att det blir städdag här idag...


     


    Vickan, gud vad modigt!

  • Oupsie

    Hej tjejer!


    Snaily, bamsekram! Usch vad jobbigt det blev . Hoppas också att du kan få ett extra UL och att allt ser bra ut. Kram igen{#lang_emotions_nalle}.


     


    Hattis, jäkla skitminus . Kraaam{#lang_emotions_nalle}


     


    Lappis, grattis i efterskott! Tror nästan att jag missat att gratulera dig. Lät som att du hade en toppenresa till NY. Hoppas att du får ihop något bra så att du känner dig nöjd med din livsberättelse.


     


    Angående prinsessbröllopet, håller med flera av er här. Jag tycker rent principiellt att det är fel med ett kungahus, men samtidigt tycker jag att det kan finnas en poäng i att inte har valda (politiska) presidenter som ska företräda Sverige. Och så gillar jag ju tjusiga klänningar och glamouren runt kungahuset. Har alltid tyckt att Viktoria verkat ganska sympatisk, har inte upplevt henne som korkad (vilket jag därmot tycker att knugen verkar vara, och hennes syster...). Men nu, jag är sååå besviken på henne! Verkligen, besviken{#lang_emotions_frown}. Man kan inte både ha kakan och äta den. För att hon ska få sitta på svenska tronen så måste hon bekänna sig till svenska kyrkans lära och då får hon väl för tusan också följa vad de anser om hur en vigsel bör utformas. Så fullkommligt respektlöst, tycker att hon framstår som en bortskämd barnunge.


    Och det här:


    "Nu har Svenska kyrkan alltså tänkt om:
    - Vi har insett att detta också är något som angår vårt rike. Det handlar om tronföljd. Det handlar om Daniel Westling som får en förändrad konstitutionell ställning genom att säga ja till kronprinsessan.
    - Kungen kan på detta sätt visa att han lämnar sin välkomstönskan när han följer kronprinsessan fram om det nu blir så, säger Lönnermark."


    från: www.expressen.se/Nyheter/brollopet/1.2000147/kyrkan-backar-later-victoria-overlamnas-av-pappa-om-hon-vill



    Hur dumt är inte det! Seiöst, om det nu är så att Daniel ska välkomnas till familjen så är det väl Viktoria som ska stå framme vid altaret och vänta på honom?! Så att han kan lämnas över till den Kungafamiljen .


    Ursäkta mig, är lite upprörd här, grrr{#lang_emotions_demon}.

  • Oupsie

    Hmm, bra svenska det blev där, men ni förstår nog vad jag menar .

  • Oupsie

    Ja, och jag håller med Vickan också, varför går ärkebiskopen med på det? Han har ju självå gått ut och tagit avstånd från det här, personligen tycker jag att han borde tacka nej till att viga dem. Han kan säkert hitta någon präst i Sverige som gladeligen går med på brudöverlämning och får synas lite i TV.


     


    Angående det där med språk, jag har själv haft hyffsat lätt för att lära mig språk och läste flera olika och fick ofta beröm för att jag hade så bra uttal. Men nuuu, jag hör själv hur fel det blir när jag ska säga ord som jag inte hade några som helst probelm att uttala för några år sedan. Det är svårt att lära sig ett nytt språk i vuxen ålder.

  • Oupsie

    Har en vän som blev överlämnad av sin pappa när hon gifte sig. Men jag tycker att det var jättetrist, för man märkte knappt när brudgummen kom in, han småsprang nästan fram till altaret och så stod han där och väntade och sen när bruden kom så började musiken och det tog ju i alla fall dubbelt så lång tid för henne att gå fram till altaret än för honom... Mr Oupsie stod och tittade på brudgummen hela tiden och tittade inte på bruden, i ren protest, haha, han har lite roliga saker för sig ibland min man .


    I det här fallet är jag heeelt övertygad om att min vän hade någon romantisk föreställning om hur vigseln skulle se ut à la Hollywoodfilm, där brudgummen skulle stå vid altaret och hänföras över hur vacker hans brud var när hon skred fram längs med gången med pappan vid sin sida. Hon är en av mina bästa vänner och jag tycker fantastiskt mycket om henne, men ibland är hon en jäkla dramaqueen .

  • Oupsie
    Lapinette skrev 2010-05-25 14:26:11 följande:
    nenne - sist tog översättningen typ 3 timmar att göra och emellanåt grät jag av skratt för han hade använt google translate och många meningar blev helt tokiga.
    Hihi, google translate kan göra saker och ting ganska kul .
  • Oupsie

    Nenne, hoppas också att blommorna tar sig. Om vi får en trädgård någon gång ska det vara "naturtomt" för jag är helt hopplös när det kommer till växter. Allt bara dör här hemma hos oss.

  • Oupsie

    PB, vilka störiga männsikor. Inte kul att ta hand om andra människors post. Ett tag kan man ju förstå att det blir fel, men varför har de inte beställt eftersändning?

  • Oupsie

    Lappis, men vilken tjej .


     


    Fick upp Muggles och AM som vänförslag på FB, tror jag... Hoppas att det är dem, för annars vet jag inte vilka som jag skickat vänförslag till, oups{#lang_emotions_cool}.

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen