• MSW

    Livets toppar och dalar

    I den här tråden har det "tjötats" en hel del genom åren (planeringen för nästa sommars femårsjubileum har redan påbörjats), allt eftersom har den gått från att vara en "hur vet man att man är gravid"-tråd till att bli en vänskapstråd!

    Här avhandlas allt som rör barn/familj, resor, internet shopping, tråddejter, husdjur, god mat/bak och allt annat man kan tänka sig! Och vi både gläds och gråter med varandra!

    Trots att vi är utspridda över hela Sverige (mer eller mindre) så blir det en hel del olika tråddejter i olika konstellationer!

    Tempot är för det mesta högt och det kan nog vara lite svårt att hinna med/komma in i tråden, men vi välkomnar alla, men vill då gärna ha en någorlunda presentation, typ var man bor, var i barnkarusellen man befinner sig, skostorlek och vilken favorit choklad man har och vad mer man kan tänkas vilja dela med sig av!

    Då kör vi!!

    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3733191.html

  • Svar på tråden Livets toppar och dalar
  • kikki kikki

     


    nennesjuttioåtta skrev 2010-08-08 12:06:40 följande:
     Och jag måste bara säga: jag håller inte riktigt med om att det är ett problem om det är motsatt – att man blir gravid snabbt och lätt färdigbrett. Att skydda sig är inte så himla jobbigt, faktiskt. Om man jämför. Att inte kunna få barn när man vill är ett helvete och något man aldrig tror sig kunna komma ur. En jävligt ond spiral och förbannat hopplös. Och de som är gravida går tiden rysligt snabbt för, de hinner t o m få syskon, och det känns som man fortfarande väntar på samma ägglossning eller mens som när man fick veta att de hade plussat och man fattar inte vart ens egen tid tog vägen. Nej, att bli gravid lätt är inget man ska tala om som ett problem. Det är en ynnest om än säkert jobbigt på sitt sätt.  Tycker jag iaf. 
    Jo för mig blev det ett problem när jag vart  immun mot p-piller hela tiden och fick byta sort varannan månad.
    till slut så funkade hormon spiralen iaf men jag hann bli med barn mellan bytet av spiral.
  • lunagarden

    Tänk att plocka ur en diskmaskin kan vara så underhållande för en åttamånaders - bara han hör ljudet av den öppnas kommer han krypande i full fart för att hjälpa till på sitt eget lilla sätt

  • kikki kikki

    Passa på och visa han dammsugaren också....skrattar

  • lunagarden

     


    kikki kikki skrev 2010-08-08 15:37:19 följande:
    Passa på och visa han dammsugaren också....skrattar

    Haha, ja, den gillar han också

  • kikki kikki

    ja men då blir han ju duktig på att hjälpa till sen.....ler

  • fru AM

    Hejhej alla! Jag har precis varit tvungen att rusa ut med Hektor i vagnen så att han äntligen kunde få sova middag (han vägrade hemma). Inte förrän jag dragit runt honom på tre olika affärer med "rea på rea"-priser kunde han somna. Mammas pojke!


    Nenne: Börjar darra lite på manschetten nu ... alla säger att du liksom bara har graviditeten på magen, och inte samlat på dig ngn annanstans. Det brukar ju vara pojkmagar (har stämt ganska bra på mig även om jag alltid gått upp lika mkt varje grav - fast på olika ställen). Och dina cravings är ju inte mkt att gå på. Hursomhelst: jag chansar på flicka. För att jag "tror" det. Och för att det vore praktiskt - så att jag kan skeppa iväg ett lass babyflickkläder ngnstans.


    12 augusti kanske det är dags? 

  • porchez

    oj vad det skrivs mycket här inne idag, på en söndag! och så kloka ord, PB nenne och Cicci mfl.


    Jag har efter några år smygläsande och en tid öppet pratande lärt mig massor! Allt man lärde sig på biologin i skolan om hur kvinnan blir befruktad (mannens pennis förs in i kvinnans slida   ), är bara en tiondels sant. Det finns så många sätt och hjälpmedel för att bli gravida, och tyvärr så lyckas inte alla ändå...  Jag kommer ALDRIG ta för givet att jag ska få ett barn en dag, även om jag så klart hoppas få vara med om det.


    När man väl fått det efterlängtade pluset, så är det inte färdigt där, så mycket kan hända under de nio månaderna i magen


    Och sen när barnet kommer så är det så klart inte alltid en dans på rosor, sjuka barn, barn som vägrar sova eller äta eller bara har en stark egen vilja, som inte alltid passar med det föräldrarna tycker är okej.


    Vill bara skicka en stor kram till er alla här inne, det ni har gemensamt är att ni är otroligt starka, härliga och duktiga kvinnor, som delar med sig av alltmöjligt

  • porchez

    Jag röstar på 16 aug. för då är jag tillbaka i tråden igen, och jag vill inte missa nånting. (ska på tjänstresa 12-14/8)

  • kikki kikki

    Nenne....när är det sagt att den ska titta ut?

  • muggles

     


    Telis skrev 2010-08-07 08:53:30 följande:
    AM och mina andra proffsmammeexperter, hur ser ni på det här med att bebisar äter på nätterna? En del säger ju att när dom är sex månader så behöver dom inte äta på nätterna längre så då är det bara att stoppa in nappen, buffa dom i rumpan och sen fattar dom grejen efter ett par nätter och vill inte längre äta. Andra säger att om dom äter så behöver dom det och då ska dom få det. Jag har ingen aning om vad jag tycker och tror. Men jag tvivlar starkt på att T skulle nöja sig med en buff i rumpan.

    Jag tror stenhårt på att bebisar inte behöver äta på nätterna från runt 6 mån (kan säkert variera ngn månad hit el dit beroende på bebis). I magen äter ju bebisen mest hela tiden (sväljer fostervatten och får näring från mamman kontinuerligt). När den kommer ut behöver den mat ofta ofta för att magsäcken är så liten och det inte får plats så mkt varje gång. När bebisen växer blir magsäcken större och mängden mat per gång räcker längre och det blir längre mellan målen. Bebisen behöver också vänja sig vid att äta på DAGEN för på natten ska man inte tillföra energi. Kroppen ska ner i energinivå och vila på natten. Det är ju ett störmoment även för bebisen att vakna på natten, få mat (=energi) och sedan somna om. Immunförsvaret byggs på natten och därför bör man få så mkt ostörd sömn som möjligt.

    Jag tror att rätt metod är att mata så mkt det går på dagen. Är magen full så är det mer vana om bebisen vaknar på natten och då kan man ta till olika metoder för att söva dem (och då behöver man inte undra om de är hungriga heller).

    Jag känner många som fortsatt mata sina barn med välling varje natt tills de är 1,5-2 år. Jag tycker man ska fråga sig om man har lust med det???

Svar på tråden Livets toppar och dalar