• MSW

    Livets toppar och dalar

    I den här tråden har det "tjötats" en hel del genom åren (planeringen för nästa sommars femårsjubileum har redan påbörjats), allt eftersom har den gått från att vara en "hur vet man att man är gravid"-tråd till att bli en vänskapstråd!

    Här avhandlas allt som rör barn/familj, resor, internet shopping, tråddejter, husdjur, god mat/bak och allt annat man kan tänka sig! Och vi både gläds och gråter med varandra!

    Trots att vi är utspridda över hela Sverige (mer eller mindre) så blir det en hel del olika tråddejter i olika konstellationer!

    Tempot är för det mesta högt och det kan nog vara lite svårt att hinna med/komma in i tråden, men vi välkomnar alla, men vill då gärna ha en någorlunda presentation, typ var man bor, var i barnkarusellen man befinner sig, skostorlek och vilken favorit choklad man har och vad mer man kan tänkas vilja dela med sig av!

    Då kör vi!!

    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3733191.html

  • Svar på tråden Livets toppar och dalar
  • nennesjuttioåtta

    hej cicci! Maken tackar ödmjukast och blev lite generad.

  • snaily

    Nenne
    Bra! *pustar ut* Fast ska du verkligen sätta i sladden? Då måste du ju böja dig ner?!

  • viktualia

    Lunagarden - alltså.. den här tråden startades på temat "hur vet man om att man är gravid" och har sedan dess (i fyra år!!!!) diskuterat konsten att bli gravid, alla och ingen aspekt på barnkarusellen i stort och smått. Och ingen av oss vet HUR många gånger vi spytt galla över kommenterare på temat "Slappna bara av så ska du se att du blir gravid". Nu var inte sexa i duschen på det temat, men som sagt... trådens sorgligare stunder handlar mycket om hur svårt det kan vara att bli gravid....


    ... själv hör jag inte dit. Jag har haft oskyddat sex tre gånger i mitt liv och blivit gravid alla gångerna - dvs gått igenom två missfall innan herr Troll fastnade och så småningom hoppade ur magen. Dvs.. jag får nog hittills sägas tillhöra frögurkorna....


    Nenne - de där med sjunken mage fattade jag aldrig... så jag har inget smart att komma med...


    Snaily - jobbigt med barn... tjaa nu har ju jag bara ett knappt halvårs erfarenhet.. men visst är det en oförutsägbar faktor att lära känna en liten ny människa... Och som du vet var jag ju skeptisk till att skaffa barn otrooooligt länge. Och är väl den som gnölat högst i tråden om hur långtråkigt framförallt de första månadernas föräldrarledighet var. Hittills har ju Trollet var en väldigt okrånglig unge och tack vare allt prat här i tråden så har jag ju lite perspektiv på vad som kan hända... Själv tror jag inte att jag kommer att fatta det här med krocken mellan den gamla och nya tillvaron förrän jag börjar jobba igen... den kombinationen känns skum redan så här 2,5 månad innan det är dags...

  • FruCicci

     


    snaily skrev 2010-08-08 12:10:50 följande:
     Reflektion: det låter egentligen rätt JOBBIGT att ha barn, med alla sömn-, mat-, sjukdoms- och trotsbekymmer man drabbas av... Ändå tycker jag det ska bli rätt spännande med en helt ny värld av problem som öppnar sig, jag är nog rätt knäpp som skriver detta nu, ni kan ju påminna mig i framtiden om vi fått ett riktigt skrikigt gnälligt Yngel att tampas med Att vara gravid är i alla fall så här långt klart över förväntan, så smärtfritt det hittills varit (om man bortser från all oro och nojor!) och så mysigt det är med växande sparkande mage nu.

    Kom i håg att det blir vad man gör det till. Jag tycker inte alls det är jobbigt. Jag tycker det är roligt och kul och fantastiskt till 95%, trots att jag har haft en dotter som var sjuk från 7 månader till 11 månader och total vägrade mat, hade uvi, öron o ögon problem och influensor och bajsade hela vägen upp på ryggen varje gång... och Inte sov på nätterna (det gjorde inte Vicke heller)....
    Tänk positivt, som du gör hela tiden, så lovar jag dig att det kommer kännas 100 ggr lättare de gånger det faktiskt är jobbigt (för det är det ju så klart ibland).
    Uppfinn egna lösningar, ställningar för att amma n(som jag som ammar i bilen trots att Skorpan o Vickevire var fast i bilstolen...)

    När jag blev gravid med Victor så lovade jag mig själv att tänka mig noga för innan jag klagade över något på honom, situationen eller vad som som hade med det hela att göra. När det var skitjobbbigt vissa nätter när han vaknade varje halvtimme, tänkte jag på hur tacksam jag är att jag iaf har barn och att det  inte är jobbigt för alltid

     

  • lunagarden

     


    nennesjuttioåtta skrev 2010-08-08 12:24:49 följande:
    undrar om du skriver i sidfoten att det är därför texten blir grå?!?!  Nä, det är svårt med text att skriva som man menar. Jag vet inte ens om det var du som skrev att det var ett problem men det har ingen betydelse för jag skrev bara som jag känner över uttrycket. Jag tycker fortfarande inte det är ett problem att ta upp i sammanhanget. Men sen är jag färgad och helt nedkletad av att ha drabbats av detta helvete själv och känt att flera år gått till spillo när andra fortsatt sina liv och det enda jag och min man gjort är knullat som kaniner mer eller mindre engagerat, eller tagit mediciner och väntat på remisser/behandlingar/whatever.  Och det gör en bitter och avundsjuk och i många fall en jävligt dålig människa som man inte alls vill vara men inte kan kämpa emot. Så jag ber om ursäkt om jag gick igång på alla cylindrar men det är ett känsligt ämne.

    Nej, jag har inte skrivit att det är ett problem, det var nog någon annan.

    Och jag förstår att du går igång på alla cylindrar

  • lunagarden

     


    nennesjuttioåtta skrev 2010-08-08 12:26:58 följande:
    nä, den var fortfarande ruckbar sist. Min systers mage sjönk i v 38+ någondag så hon såg ut som mumintrollets näsa, men hon gick ändå över 14 dagar. Och bebisen var dessutom rörlig hela tiden. Men jag är så nyfiken när det ska sätta igång!!!!!

    Mina två första sjönk coh fixerades ca tre veckor före, men den sista var ruckbar in i det sista. Förstår att du längtar!!!

  • lunagarden

     


    viktualia skrev 2010-08-08 12:38:46 följande:
    Lunagarden - alltså.. den här tråden startades på temat "hur vet man om att man är gravid" och har sedan dess (i fyra år!!!!) diskuterat konsten att bli gravid, alla och ingen aspekt på barnkarusellen i stort och smått. Och ingen av oss vet HUR många gånger vi spytt galla över kommenterare på temat "Slappna bara av så ska du se att du blir gravid". Nu var inte sexa i duschen på det temat, men som sagt... trådens sorgligare stunder handlar mycket om hur svårt det kan vara att bli gravid....

    Tack för bakgrunden

  • FruCicci

    Mitt blev också grått.... ja ja

    Nenne, vad sa jag? De kommer när de är klara
    Louise och Victor var iofs fixerade redan vecka 32... o då sjönk magen, men min värninna var ruckbar när hon åkte in för att föda, så det behöver ju inte vara lika för alla. Jag gissar på den 19 augusti

  • snaily

    Cicci
    Kloka ord!
    Hoppas på att det faktum att det kommer bli ett väldigt efterlängtat barn kommer göra det lättare att tänka positivt när det blir jobbiga stunder...

  • lunagarden

     


    snaily skrev 2010-08-08 12:29:48 följande:
    Varför kan man (som syster) inte bara säga: ja, jag förstår att du vill vara lite försiktig efter allt ni gått igenom. ??

    Ja, jag vågar då inte ta några risker, trots att jag haft lätt att bli gravid... vem vill leka med en annans liv. Men jag känner igen kommentarerna om det ena eller det andra. Man får försöka att inte ta åt sig.

Svar på tråden Livets toppar och dalar