• MSW

    Livets toppar och dalar

    I den här tråden har det "tjötats" en hel del genom åren (planeringen för nästa sommars femårsjubileum har redan påbörjats), allt eftersom har den gått från att vara en "hur vet man att man är gravid"-tråd till att bli en vänskapstråd!

    Här avhandlas allt som rör barn/familj, resor, internet shopping, tråddejter, husdjur, god mat/bak och allt annat man kan tänka sig! Och vi både gläds och gråter med varandra!

    Trots att vi är utspridda över hela Sverige (mer eller mindre) så blir det en hel del olika tråddejter i olika konstellationer!

    Tempot är för det mesta högt och det kan nog vara lite svårt att hinna med/komma in i tråden, men vi välkomnar alla, men vill då gärna ha en någorlunda presentation, typ var man bor, var i barnkarusellen man befinner sig, skostorlek och vilken favorit choklad man har och vad mer man kan tänkas vilja dela med sig av!

    Då kör vi!!

    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3733191.html

  • Svar på tråden Livets toppar och dalar
  • lunagarden

    Tack för att du delar med dig av din historia, jag beundrar din styrka att orka försöka! Hoppas verkligen att ni lyckas snart!

  • Telis

    BS, puh, lite sömntrubbel med Astrid verkar vara småpotatis i jämförelse med att tampas med en Iris som sätter sig till spjärns.

    PB, "brådskande familjeskäl".

    Jag får nog ge upp ambitionen att försöka förstå mig på min son och hans relation till mat. Idag åt han en jätteportion gröt kl 19 och somnade 20.30. Då hade man ju lite förhoppningen att han skulle sova rätt länge på den där gröten men nehej då, han vaknade för tjugo minuter sen och vrålade efter mat. Nu har han ätit en hel flaska ersättning. *skakar på huvudet* Det är som ett bottenlöst hål. Eller, det tar jag tillbaka, han har ju världens (sötaste) hamsterkinder och tjockaste lår så någonstans tar det ju vägen.

  • fru AM

    PB: Läste i den andra tråden och fick en stor klump i magen å Aletas vägnar, gråten i halsen. Stackars, stackars henne och hennes man.

  • Telis

    Har nu läst i den andra tråden också och säger samma sak - stackars, stackars Aleta!

  • lunagarden

    Samma här, känner verkligen med Aleta och hennes familj.

  • kikki kikki

     


    passionsblomman skrev 2010-08-07 21:18:48 följande:
      Nä, hur skulle du kunna göra det. Det är inte alltid en så lätt och glättig tråd det här, så ibland är det inte så enkelt att komma in som ny heller. Det tog då ett bra tag för mig att få lite koll och känsla. Jag-som många andra, läste bara i början, smög mig sedan in-och har därefter fastnat totalt.Jag har iallafall velat ha fler barn sedan min första son föddes. Nu är han nio och ett halvt och efter att först ha väntat in sambon-som först var "nöjd med ett", medan jag själv kom igen efter depression och en massa skit, så har vare sig "blir det så blir det " och avslappnat "umgänge", eller ÄL-stickor, inseminationer (5st) eller ivf (1 st) eller FET (frysförsök) (1st) funkat. Vi har nu "sommarpaus" inför ytterligare ett ivf. och när man fan inte ens kan ha så regelbunden cykel att man kan köpa ETT paket ÄL-stickor, och när det väl blir gubbe, ja då kör det ihop sig så det blir manliga stressyndrom eller han jobbar natte, eller vi är osams eller vad fan som helst, som normala par kan ha som skäl att inte göka en kväll. Bara det att skippar man det av sådana skäl, ja då har man sumpat även denna månads chans.Jag är snart 40 och har inte några månader att slösa bort längre. Och det är vad läkarna också säger med hänvisning tll mina värden, så det är inte bara åldersnojja.Summa summarum: det går fanimig inte ens att försöka själva som vanligt folk längre, för hela grejen är så mentalt jobbig.Well, nu har iallafall sambon ringt och sagt ifrån sig kvällens extrapass på jobbet "av brådskande familjeskäl" Haha till och med jag måste ju garva!Men ahn insåg väl, att tanken på att han annars skulle "lyckas prestera" medan sonen är vaken nu innan han skulle ha åkt iväg, OCH helst när han kommer hem i morgonbitti arla morgonstund...tja, det var visst bättre att vara ledig då.NÅNTING har han visst fattat sedan förra månadens totala psykbryt...

    Är också ny här och känner inte dig men du får en styrke kram iaf.....

    Och jag har motsatt problem.....kan fan inte ens kolla på ett par kallingar på H&M utan att bli med barn.......

    Livet är för jäkla orättvist.

  • kikki kikki

    Också läst andra tråden....fy fan vad orättvist.......önskar att man kunde göra någe....

  • lunagarden

     


    kikki kikki skrev 2010-08-07 22:01:07 följande:
    .....Och jag har motsatt problem.....kan fan inte ens kolla på ett par kallingar på H&M utan att bli med barn.......Livet är för jäkla orättvist.

    Samma här... ibland vågar man knappt prata om det...

  • Ore

    Ååååhh, vad tråkigt för Aleta...


    Skickar en STOR KRAM till PB också, du verkar behöva en!


    Och Telis verkar ha det tyngre med nattsömnen igen. Tråkigt. Det var mycket riktigt jag som hade en märkbar gröt-effekt, med ett snitt på två extra timmar i sträck. Från 6 h till 8 - mycket trevligt!


    Vi började gå över till välling när han var 6,5 månader ungefär. Mest för att det var skönt att ha mat som inte kladdade, men även för att det är lättare att ge senare på kvällen, och därmed hålla honom mätt längre.


    Annars tror ju jag som du är inne på, att T är hungrig. Hade det bara varit för att han ville ha en flaska att snutta på ett tag så borde han ju inte fått i sig mer än högst 50 ml...


    På senaste fikat med föräldragruppen diskuterade vi just det här med barn som vaknar och vill ha mat på natten. Vi var fyra st som träffades, och två hade barn som inte sover hela nätterna utan att vilja äta. Rådet från BVC var att ge mycket mat på dagen... Vid en snabb jämförelse så visade det sig att de faktiskt åt litet mindre matportioner under dagen, än de andra två barnen (som sov bra). Men samtidigt så är det ju inte lätt att åtgärda, man kan ju inte trycka i barnet mer mat än det vill ha...


     


     

Svar på tråden Livets toppar och dalar