• MSW

    Livets toppar och dalar

    I den här tråden har det "tjötats" en hel del genom åren (planeringen för nästa sommars femårsjubileum har redan påbörjats), allt eftersom har den gått från att vara en "hur vet man att man är gravid"-tråd till att bli en vänskapstråd!

    Här avhandlas allt som rör barn/familj, resor, internet shopping, tråddejter, husdjur, god mat/bak och allt annat man kan tänka sig! Och vi både gläds och gråter med varandra!

    Trots att vi är utspridda över hela Sverige (mer eller mindre) så blir det en hel del olika tråddejter i olika konstellationer!

    Tempot är för det mesta högt och det kan nog vara lite svårt att hinna med/komma in i tråden, men vi välkomnar alla, men vill då gärna ha en någorlunda presentation, typ var man bor, var i barnkarusellen man befinner sig, skostorlek och vilken favorit choklad man har och vad mer man kan tänkas vilja dela med sig av!

    Då kör vi!!

    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3733191.html

  • Svar på tråden Livets toppar och dalar
  • FruCicci

    Telis igen, jag tycker nog att du ska ge Lilleman mat pånatten, då sover de bättre. Om du nu tycker att de är så jobbigt, så underlättar det ju lite.
    Jag känner igen mig i BS, Louise låg fram till 1 års ålder och snuttade/ammade på nätterna. Nu ger jag henne 250ml välling 19.30 o hon sover riktigt bra på det.
    Ger du välling ännu? Det är ju mkt mättande!

  • Soldemor

     


    Klockarbol skrev 2010-08-07 01:25:46 följande:
      Jag rekomenderar varmt Marias Tapasbar på Hotel Maria i Helsingborg! Misstänker starkt att dom har landets bästa tapas - deras getost med honung och nötter är underbar Även hotellet är bedårande, brukar bo där (och äta där) när jag åker till Helsingborg i tjänsten!www.hotelmaria.se/Äsch, nu blev jag ju hungrig... Detta kommer sluta med att jag behöver ny klänning till den 4 sept

    Oh så trevligt det verkar vara! Fanns inte när jag bodde där (flyttade 2003). Är det vid Mariakyrkan?

  • lunagarden

    Telis - jag har ju tre barn och tycker att det finns inget facit, utan man ska göra det som känns bäst för en själv, prova sig fram och inte lyssna alltför mycket till råd

    Min första sov hela nätterna när hon var 3 veckor, tvåan när han var tre månader och trean sov gott när han var fem månader när han hade börjat äta gröt (då valde han själv bort amningen).

    Har du provat att ge gröt på kvällen? Det sägs mätta mer än välling

  • Telis

    Tack snälla för input om mat på nätterna!

    Jag tycker också att Televinken borde klara sig på det han äter på dagen men samtidigt tänker jag att han inte borde kunna trycka i sig tre flaskor ersättning på 200 ml styck på natten om han inte var hungrig.

    Om jag visste att det bara var av gammal vana han äter så skulle jag kunna ta ett par jobbiga nätter att försöka vänja honom av med det. Det vore ju bra att göra det nu när maken har semester också men tanken på att han kanske är hungrig ändå får mig att tveka.

    koko, jag tror inte att det är bara närhetsbehov. Televinken sover mellan mig och maken nu och när han börjar stöka runt och gnälla så trycker vi in en flaska i munnen på honom. Då ligger han på rygg och trycker smaskande i sig hela flaskan på tio minuter och sen vältrar han över på sidan och somnar om. Det känns verkligen som om han är hungrig. När han vill ha närhet kommer han rullande i sängen och lägger sig nära, nära istället.

    Nu äter han ett ordentligt mål riktig mat mitt på dagen och gröt eller välling på kvällen men det gör ingen som helst skillnad mot innan. Jag tror det var Ore som sa att hennes son sov bättre när han började äta gröt på kvällen men vi har inte märkt något sånt tyvärr, jag hade verkligen hoppats på det.

    BS, vi verkar ha identiska nätter, jag fattar inte att inte du blir galen också. Du som dessutom har Iris att ta hand om på dagarna också.

    Fast nu när det börjar närma sig lunch har man väl piggnat till lite igen och tycker inte att det är riktigt så hemskt som man tycker kl 3.43 när man precis blivit väckt för artonde gången och vet att det bara är 1,5 timme till uppstigning. Jaja, det ordnar sig väl, snart kan han kanske gå och då får han fixa käket själv på natten och gå upp och sätta på en dvd kl 5 när han inte kan sova.

  • lunagarden

     


    Telis skrev 2010-08-07 10:52:26 följande:
     Jag tror det var Ore som sa att hennes son sov bättre när han började äta gröt på kvällen men vi har inte märkt något sånt tyvärr, jag hade verkligen hoppats på det.

    Hur gammal är Televinken?

    Vår lille Charlie började vakna varannan timme på natten när han var 3 1/2 månad och ville äta, jag ammade. Efter viktkontroll visade det sig att han inte ökat som han skulle.

    Så vi började med gröt och smakportioner som snabbt blev hela måltider, och bara efter någon vecka sov han hela nätterna. Tyvärr valde han bort amningsmål efter amningsmål, så när han var 5 månader ammade jag inte alls längre.

    Charlie är en stor kille och behöver mycket mat. Nu när han är 8 månader äter han:

    8.00 1,5 portion gröt
    10.30 frukt och fil
    12.30 lunch (stor portion) och frukt
    em - kex eller frukt
    16.00 1,5 portion gröt
    kväll - smakportion av vår mat, kex el frukt
    20.00 1,5-2 portioner gröt

    Alltså dubbelt så mycket som andra barn Men han är inte hungrig på nätterna, och han ökar inte för mycket i vikt.

  • kängu

    Telis, Ru åt en flaska välling/natt tills han var 10 månader. Han gör det fortfarande ibland när han är sjuk t.ex.
    För oss hjälpte det att ge välling istället för ersättning på natten, innan vi började med välling åt han två ggr/natt.


    Sen gjorde det stor skillnad för oss när han började äta två mål lagad mat om dagen, både lunch o middag alltså. Nu kommer jag inte ihåg precis hur gammal Televinken är men det kanske ni kunde pröva?

  • viktualia

    ang nätterna


    - samma grubbel pågår här... en grej som vi testat är att ge gröten så sent som möjligt. Problemet är att Trollet riskerar att bli FÖR trött och då är det inte lätt att peta i honom mat.. Han brukar dock äta en ordentligt portion gröt vid 21.30 och sen ammar jag honom till sömns vid 22.15 ungefär. Det funkar hyfsat, han brukar inte vakna förrän framåt 4.30 - 5...


    ... förutom just nu.. när han är förkyld och tokfrustrerad över det... Inatt har han sovit sittande i två timmar, vilket var bra för andningen men inte för tryggheten... så sen fick han trängas med maken och mig i bäddsoffan. Idag drar vi hemåt och förhoppningsvis blir omställningen inte för bökig... men hoppas att Trollet kryar på sig snart!


    Själv mår jag bättre men är inte frisk, bu för sommarförkylningar!


    Porchez - kram på dig!! Hoppas att du hade skoj trots mörka moln och knäpp polare!

  • lunagarden

    Ska kanske tillägga att vi försökt ge Charlie välling, men han har inte velat ta flaskan

  • lunagarden

     


    viktualia skrev 2010-08-07 12:01:30 följande:
    ang nätterna - samma grubbel pågår här... en grej som vi testat är att ge gröten så sent som möjligt. Problemet är att Trollet riskerar att bli FÖR trött och då är det inte lätt att peta i honom mat..

    Hur gammal är Trollet? Vi hade samma problem tills Charlie blev lite äldre. Nu är han tröttare på kvällarna sedan han lärde sig krypa och vi kan ge gröten redan 20.00, sen lägger han sig ca 20.30 och somnar vid 21.00 i sin säng till vaggvisor

    Tur att han inte äter på natten, huh för att kladda med gröt då, hehe

  • BrudSommar2006

    Vi tryckte i Iris hur mycket mat som helst men inte sov hon bättre på nätterna för det. Hon är helt enkelt inte en sån sort...

Svar på tråden Livets toppar och dalar