• MSW

    Livets toppar och dalar

    I den här tråden har det "tjötats" en hel del genom åren (planeringen för nästa sommars femårsjubileum har redan påbörjats), allt eftersom har den gått från att vara en "hur vet man att man är gravid"-tråd till att bli en vänskapstråd!

    Här avhandlas allt som rör barn/familj, resor, internet shopping, tråddejter, husdjur, god mat/bak och allt annat man kan tänka sig! Och vi både gläds och gråter med varandra!

    Trots att vi är utspridda över hela Sverige (mer eller mindre) så blir det en hel del olika tråddejter i olika konstellationer!

    Tempot är för det mesta högt och det kan nog vara lite svårt att hinna med/komma in i tråden, men vi välkomnar alla, men vill då gärna ha en någorlunda presentation, typ var man bor, var i barnkarusellen man befinner sig, skostorlek och vilken favorit choklad man har och vad mer man kan tänkas vilja dela med sig av!

    Då kör vi!!

    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3733191.html

  • Svar på tråden Livets toppar och dalar
  • BrudSommar2006

    Telis, ja någon höjdare är det inte men man vänjer sig efter några år...


    Cicci, oj vad du reser! Vi får ses framöver.

  • passionsblomman

    Själv har jag -äntligen-fått på stickan denna månaden. Dag 23 jämfört med dag 16 förra vändan. Jättelätt och jättebilligt att försöka själva när man fasen inte har nån aning! Denna månaden är sambon dessutom lägligt nog lagd på nattpass nästan rakt av. Det blir jättelätt att försöka själva då, när sonen har sommarlov, och förresten så har vi ju dessutom försökt umgås med våra vänner under sommaren, så det har ju varit folk här rätt mycket. Då stänger man ju kanske inte sovrumsdörren och säger"ursäkta men vi måste..."

    ...och vad lätt det är att försöka själva på beställning jämt. Fråga sambon hur han känner sig när han inte "klarar av det" för att det blir för jobbigt alltihop. Och fråga mig hur det känns att ligga där när det inte funkar.

    "Det är ju väldigt viktigt att man behåller närheten, intimiteten och det naturliga samlivet i en sådan här process. Slappna bara AV så ska ni se att det ordnar sig"

    Förbannade jävla barnkarusell!

  • passionsblomman

    OBS, låt vänligen bli att gratulera till den glada gubbjäveln! Han känns som ett patetiskt hån och jag hatar honom. Fast jag kissar och kissar för att få se den jäveln visa sitt fåniga tryne där i förnstret.

  • passionsblomman

    Jag har också messat med Nenne. Hon har tilldelats guldmedalj i omöjliga bedrifter. Jo, för hon berättade att hon inte varit och kissat sedan kl 16, och nu skulle de pausa i Märsta för toabesök. Det var kl 22!

    Höggravid och inte gå och kissa på  SEX tmmar, det passar inte ihop i samma mening!

    Och jag kikade och kikade på publiken på kvällen framför TV:n, men inte fasen såg jag någon blågul-målad mage!

  • BrudSommar2006

    PB, själv kan jag inte begripa vem som kom på att byta ut böjen som ändå var rätt neutral mot den där gubben.


    Här tampas vi med Iris och hennes humör, hon är värre än någonsin och jag vet inte varför, så här illa har det inte varit sedan hon var typ två. Igår när vi skulle hem från mina föräldrar så ville hon inte åka hem och det slutade med att vi fick släpa ut henne till bilen, med gemensamma krafter hålla fast henne så att vi kunde få fast säkerhetsbältet och sedan somnade hon i bilen på väg hem. Då hade hon inte sovit eftermiddag för maken glömde sätta på henne sovblöja och då skulle hon upp och gå på toaletten och kissade ner hela golvet och sedan passade hon på att bajsa i trosorna när hon ändå höll på. Sedan ville hon inte försöka sova mer. Så idag ville vi vara noga med att hon faktiskt sov efter lunch för att slippa samma utbrott idag, det syntes på henne att hon var trött. Nu skulle hon absolut inte sova eftermiddag, absolut inte ha blöja och det slutade med att hon skrek, sparkade och slog efter oss och vi fick släpa upp henne till sängen och hålla fast henne för att få på blöja och hålla ner henne i sängen för att hon inte skulle ge sig på oss. Sedan helt plötsligt skulle hon ha napp, flaska välling, nalle, täcke alltihop och så somnade hon. Bah.

  • Mrs  B

    Hej hej i värmen!!!!


    Solen skiner och det är VARMT idag så vi ska snart köra till morfar och ta ett dopp i poolen, ska bara vänta på Malte som ska sova klart.


     


    TACK MSW för den trevliga fikan och tack även till ett trevligt sällskap i form av make och son. Riktigt trevligt var det!!!! Får vi göra om.......


    Telis = Med Max hjälpte det att börja med smakportioner och då framför allt gröt för att få honom att sova överhuvudtaget något. Med välling blev det sen ännu bättre, dock gillade han inte det så mycket så han slutade med välling innan han fyllt 2 år. Första halvåret sov Malte exemplariskt men sen började troligen mjölkallaergin och sen fungerade sömnen sämre av förklariga skäl. Ni får helt enkelt prova er fram för vad som fungerar bäst för lillemannen eftersom det är så olika från barn till barn. Ge varje metod ett par dagar.


    Letade också efter NENNE igår.........


     


    Bara för vi pratade mardrömmar med Parnassia har de kommit hit.....


    Maken sov jättedåligt natten till torsdagen eftersom han skulle iväg (är i Nennes stad tills imorgon), Malte hade mardrömmar natten till fredagen och Max hade mardrömmar i natt. Så ni kan tänka er vilken huvudvärk jag fick i natt!!!!!

  • Mrs  B

    BS = Lider med er!!!!    Just nu är Malte precis sån och det tar på krafterna vill jag lova. Maken är iväg så jag får tampas med det själv samtidigt som Max är "värsta 6 åringen" med allt vad det innebär (mest tårar och orättvisa just nu). Usch och fy!!!!!

  • Mrs  B

    Cicci och Koko = Stämmer bra det som Cicci skrev. Max sov inte en hel natt förrän han fyllt 3 år och fram tills dess var det fruktansvärt jobbigt MEN sen dess och framförallt nu sover han ljuvligt. Ingen sjusovare kanske men sover iaf runt 10 timmar och det tycker jag är fantastiskt skönt!

  • Mrs  B

    Koko = Har för mig att Prins Christian är 5 år och Isabella är 3 år, men kan ha fel.....   Kul att det blir tvillingar iaf.


    Ha det super ikväll och njut av att vara barnlediga!!!!!!!


     


    Lappis eller någon annan för den delen = Har du någon "måste se" lista för Barcelona????? Mina föräldrar ska åka dit för första gången nu i september (60 +) och när jag var där var jag bara där över dagen och då åkte vi med buss så det var lite tajt med tiden för oss, lite svårt att föreslå det vi såg. Mina föräldrar ska vara där i 3 dagar.

  • Piggelin1

    Hej hej, verkar vara lugnt så här på lördag em.


    Ska grilla ikväll, men nu började det precis regna, så det blir nog att grilla i carporten & äta inne Men hade det desto skönare nere i Halmstad i torsdags & fredags. Satt ute på kusins terrass med morbror & ingift moster (hennes föräldrar alltså) hur länge som helst i torsdags kväll. Urhärligt! Riktigt roligt att träffa morbror & moster med - sitta ner en hel kväll & tjöta med dem, det var åratal sen senast! Sen att de allihopa är livsnjutare av stora mått & älskar god mat, det gör ju inte saken sämre


    Tinga, välkomna hem! Har tänkt på er & undrat hur ni haft det! Funderade på att sms:a dig detta med Snorkis, men ville inte störa er på er resa.


    Tänkte direkt på Karnelund & att det var ett givet tips, när jag höll på att läsa ikapp, men så såg jag sen att det låg åt fel håll pga barnvakterna. Vad kul att ni skickat dit föräldrarna i våras! Vi är grymt sugna på att boka in en ny helg där innan nya bebisen kommer, ska bara komma till skott & kolla om de har ngt ledigt. Kompisen som ursprungligen tipsade om det var där med sin sambo på nytt för ett par veckor sen & de var lika nöjda fortfarande.


    Såg att ni spånade lite på Småland - vad ni än gör, boka INGET i Glasriket utom möjligen glashotellet i Kosta. Har tänkt rapportera om det i restråden, men bara inte kommit till skott ännu, men maten i tex Orrefors var rena disastern Jag trodde att de hade koll på mat i Småland/Glasriket, men tji fick vi, med RÅGE. Minns även en lunch i Strömbergshyttan förra sommaren, som Mugglan, Miss X & jag stannade till för då - helt gräsligt dåligt, rena bamba-maten, fast dyrare.


    Rusthållargården i Arild, kan det vara ngt annars? Eller Strand? www.strand-arild.se/ Vill minnas att Junilejon pratade varmt om Strand (eller om det var ngn annan, inte helt säker).


    Porchez - knäppkompis. Men se det som så här - det är hennes förlust, hon får inte träffa dig & ha kul med dig! Kram för det du skrev om på FB också


    Koko - grattis till nattsömn, barnfri dag/kväll! Vilket minne du har ang hur mkt det skiljer på Conny & A! Visste ju att Malte & mindre båda är födda i början av januari & Conny strax efter, men inte koll på exakta datumet! Två månader är ju som sagt ingenting längre.

Svar på tråden Livets toppar och dalar