• MSW

    Livets toppar och dalar

    I den här tråden har det "tjötats" en hel del genom åren (planeringen för nästa sommars femårsjubileum har redan påbörjats), allt eftersom har den gått från att vara en "hur vet man att man är gravid"-tråd till att bli en vänskapstråd!

    Här avhandlas allt som rör barn/familj, resor, internet shopping, tråddejter, husdjur, god mat/bak och allt annat man kan tänka sig! Och vi både gläds och gråter med varandra!

    Trots att vi är utspridda över hela Sverige (mer eller mindre) så blir det en hel del olika tråddejter i olika konstellationer!

    Tempot är för det mesta högt och det kan nog vara lite svårt att hinna med/komma in i tråden, men vi välkomnar alla, men vill då gärna ha en någorlunda presentation, typ var man bor, var i barnkarusellen man befinner sig, skostorlek och vilken favorit choklad man har och vad mer man kan tänkas vilja dela med sig av!

    Då kör vi!!

    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3733191.html

  • Svar på tråden Livets toppar och dalar
  • Telis

    Ore, nej men precis! Jag kan tycka att Televinken borde kunna äta lite mer vid varje måltid på dagen nu men han äter ju tills han inte vill ha mer. Sen kan man ju inte stoppa i mer utan att det blir som med franska gäss.

  • Klockarbol

    Koko - Grattis till att ha fått sova en hel natt  Håller tummar för att det snabbt blir en vana!

    Telis - nu är det himla länge sen mina barn var små men även jag tror att du är inne på rätt spår med att liten faktiskt är hungrig. Håller tummar även för dig att liten bestämmer sig för att äta mer på dagarna och sova lite mer på nätterna - att aldrig få sova ordentligt är verkligen inte roligt!

    Fru Cici - Jag har jobbat 75% de senaste 4 åren (minimadame är 8 nu) och rekommenderar det varmt, 6 timmars jobb per dag har givit mig en perfekt balans livet! Jag både kan och orkar vara en sån mamma som jag vill vara

    Soldemor - Jag Hotel Maria ligger precis mittemot Maria kyrkan som fö är en himla fin kyrka!
    Hur gick det på kattutställningen förresten? Eller är jag dagvill så den inte har varit ännu?

    PB - Liten kram från ännu en nykomling.

    Nenne - Jag blir nästan lite trött av att läsa om vad du hinner med en dag när du mest sovit 

    Idag har det storstädats säng och under sängen vilket är en utmaning i ett mycket litet hus! Men med lite assistans från BM och äldsta dottern så gick det utmärkt
    Hade dock hoppats på att hitta de förbenade ringar under sängen men icke. Börjar känna mig mer gråtfärdig än stressad över de försvunna ringarna nu

  • Tinga

    Klockarbol - tack för tipset om Hotell Maria; det är bokat nu. Restaurang har vi inte bestämt ännu, men tar en tur genom stan på eftermiddagen innan och spanar in utbudet, tror jag.

    Tack alla ni andra också för hotell- och restaurangtips!

    Beklagar alla som har sömnproblem. Här är det heller inte alls lika välbeställt som det har varit på den fronten, men maken tar det mesta (han är mer lättväckt än jag) , så för mig är det inget jätteproblem, även om det förstås är bättre när man inte alls blir störd.


    PB - skickar mina varmasta kramar och sympatier.


    Nenne - vilken aktiv dag, trots att du mest sovit!


    Här gick vi igenom kvitton och diverse ekonomiska grejer från 2.5 månader bakåt. Brukar göra det en gång i månaden, men den seanste tiden har varit så hektisk att vi inte alls hunnit med. Skönt att ha det avklarat nu iallafall.


    Imorgon bär det av till svärföräldrarna, där vi stannar sön-mån, och sen tar de som sagt Piff & Puff mån-tis. Ska bli så gött med en heldag, -kväll och -natt med maken.


    Nenne igen - funkar det för dig, förutsatt att Pricken ännu inte kommit ut, att vi ses nästa söndag, den 15:e augusti? Vore så kul att få se kanonkulan Nenne. Vi kommer att vara i dina trakter hela dagen, så det funkar närsomhelst för vår del.


    PB - har inte hunnit kolla rutten genom Småland ännu, men återkommer. Kram igen!

  • fru AM

    Glömde att säga ett försiktigt men hjärtligt och hoppfullt grattis till Start September!


    Telis: Hektor suger i sig en flaska välling varje natt. Av någon anledning - jag minns inte längre vilken - tyckte vi att det var en bra idé att börja med det. Och visst äter han mindre på dagarna nu - men det kanske han hade gjort i alla fall nu under stökiga semesterresor, resdagar osv. Jag tror det är vällingen som gjort att han i alla fall inte märglat bort fullständigt. Han är ingen stor kille. Men hursomhelst så ångrar jag nog att vi började med vällingen - jag VET ju att han inte svultit ihjäl utan. Han är lik sin storebror i allt och jag började ge Storsonen välling på natten när jag ville sluta amma - men sedan krävde han välling nattetid i ytterligare två ÅR ...Är lite orolig att det ska bli så med Hektor också. När man har tre barn som snurrar runt på nätterna är man inte heller så pigg på att ställa till storkalabalik ett par tre nätter för att fasa bort nattmålet. Kanske hoppas jag på att ett under ska ske när han börjar på dagis om tio dagar ... Att han äter mer på dagarna där, bara sover middag en gång, blir ordentligt trött och sover som klubbad på nätterna ...?


    PB: Brådskande familjeskäl! Det var ju på pricken rätt det!

  • fru AM

    Nenne: hur mår ni idag? På G till BB? Spänningen växer!!!

  • Telis

    Här gjorde inte den extra grötportionen igår kväll varken till eller från. Televinken vaknar för att äta var tredje timme ändå - klockan 24, 03 och 06 var det dags. Sen vaknade han vid 4 också och grät, det var ovanligt men jag tror att det kanske beror på tänderna. Han håller på att få två små risgryn längst fram i underkäken. Han fick iallafall Alvedon då och somnade om. Hur länge är det som dom brukar ha ont av att tänderna spricker fram, ett par dagar eller så?


    AM, okej, ska vara försiktig med att börja ersätta ersättningen med välling på nätterna då utan snarare fasa ut ersättningen även om det blir jobbigt ett par nätter. Men jag väntar lite tills han börjat äta ordentligt med riktig mat på dagarna.


    AM igen, hoppas att det kommer att funka med dagis och utmattning. Det är obegripligt att du lyckas rådda ett stort och två mindre barn och ändå se så pigg och snygg ut jämt. Det känns som om jag har åldrats tio år sen Televinken kom.


    Vilket läckert åskoväder det var i stockholmstrakten igår kväll!

  • fru AM

    Tack för komplimangen Telis! Tack vare att min man tar varannan natt så får jag ju lite mer sömn än andra föräldralediga trebarnsmorsor kanske ... Men jag har åldrats jag med. Jag tackar min sminkväska!


    Ja, visst var åskan läcker! Och på lagom avstånd (för oss i alla fall) - jag räknar alltid ut, vid varje blixt, hur långt bort den är. Och så gottade jag mig åt att hårdrockarna (?) på Stadion fick sig en rotblöta

  • fru AM

    Telis: vill bara påpeka att så fräsch och fin som du ser ut utan smink - DET tycker jag är imponerande! 

  • FruCicci

    AM, tänkte samma sak, alla de människor som inte ens behöver lite mascara för att få upp ögonen

    Här har vi haft en kanon natt, barnen vaknade bara 1 ¨gång var De ni!
    Jag tror det är mer vanligt att barn inte sover så bra på nätterna än att de faktiskt gör det.
    Det är inte många av mina vänner vars barn sov hela nätterna! Faktiskt.
    Det är väl så att man hör bara de ungarna som gör det!
    Likväl som man oftare hör om hemska förlossningar än fantastiska.....
    Mina barn har aldrig sovit bra, men jag tycker inte det är konstigt och inte jobbigt heller, för som BS skriver så vänjer man sig ju.

    Hur som, stackars Kokosen som antagligen var som en dränkt katt i går i Stora Skuggan, men hoppas det var bra iaf!!!!!!!!!!!! Vi tänkte på er maken och jag.

    I går var hela fam Cicci på Gröna Lund i ösregnet. Nu hr jag prickat in 2 dagar på Grönan med barnen, o det har ösregnat båda dagarna... ja ja

    PB hjärtat, vi alla som har hängt här i tråden under de mer än 4 år som den har funnits, vet mycket väl vad du går igenom. Jag känner igen ig i allt du skriver med lite tillägg: Rosenrot, Bisolvon, zink, andra vitaminer, inget kaffe, ingen alkohol, inte röka i- inte äta light produkter osv osv osv... har nog testat det mesta i paniken som råder i karusellen när den snurrar fel håll.
    Tycker du gjorde bra i att skriva det inlägg du gjorde.!

    Förmiddagen i detta casat går till att famsuga upp deg, ialla miljoner färger. Det hade torkat lite i burkarna och min son fick leka med det iaf, för jag ville så gärna läsa svd och dn i fred och dricka kaffe ett tag... då är det som det är efteråt.... färgdegklutar överallt, intrampat!

    Jag har fortfarande inte gått tanten. En lite konstig brunaktig flytning i går igen, men sen inget mer. Jag fattar ingenting!
    Så här har jag aldrig haft det innan. Men som sagt, det var ju minus på stickan i onsdags, så jag hoppas det fortsätter så.

  • FruCicci

    Just det, skumläste faktisklt förra veckan och hann snappa upp Start Sept PLUS. Håller försiktigt tummarna att det ska gå fint denna gången hjärtat!

Svar på tråden Livets toppar och dalar