• MSW

    Livets toppar och dalar

    I den här tråden har det "tjötats" en hel del genom åren (planeringen för nästa sommars femårsjubileum har redan påbörjats), allt eftersom har den gått från att vara en "hur vet man att man är gravid"-tråd till att bli en vänskapstråd!

    Här avhandlas allt som rör barn/familj, resor, internet shopping, tråddejter, husdjur, god mat/bak och allt annat man kan tänka sig! Och vi både gläds och gråter med varandra!

    Trots att vi är utspridda över hela Sverige (mer eller mindre) så blir det en hel del olika tråddejter i olika konstellationer!

    Tempot är för det mesta högt och det kan nog vara lite svårt att hinna med/komma in i tråden, men vi välkomnar alla, men vill då gärna ha en någorlunda presentation, typ var man bor, var i barnkarusellen man befinner sig, skostorlek och vilken favorit choklad man har och vad mer man kan tänkas vilja dela med sig av!

    Då kör vi!!

    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3733191.html

  • Svar på tråden Livets toppar och dalar
  • snaily

    Prickens födelsedag?


    100810 - Vickan
    100812 - Parnassia och AM
    100813 - Snaily
    100816 - Porchez
    100819 - Cicci
    100824 - Telis


    Hoppas jag inte glömde någon nu.


    Vad tror Nenne och P själva förresten?


    AM
    OM, OM Pricken inte är en tjej så kanske jag kan stå till tjänst som mottagare på litet klädlass I alla fall väger vi åt det hållet efter RUL men är ju på intet sätt säkra. Ska på ultraljud i början av september igen så ska försöka spana lite då.

  • fru AM

    Jag gav storsonen välling på natten tills han var 2,5 -3 Helt galet kanske men det kändes inte så jobbigt för mig och inte fel för honom. Han har ätit bra för det mesta men alltid varit en smal tarm.


     JAg har givetvis funderat på att sluta ge Hektor välling på natten - jag tror att vi började för att det faktiskt var enda sättet att få tyst på honom utan att hela övriga familjen vaknade. Problemet är bara att när han blir riktigt arg (som när han inte får välling, när han inte vill sova osv) så skriker han tills han kräks. Det är ingen lätt balansgång att "göra rätt" samtidigt som man inte vill trötta ut alla i familjen fullständigt.

  • muggles

     


    passionsblomman skrev 2010-08-07 12:51:11 följande:
    OBS, låt vänligen bli att gratulera till den glada gubbjäveln! Han känns som ett patetiskt hån och jag hatar honom. Fast jag kissar och kissar för att få se den jäveln visa sitt fåniga tryne där i förnstret.

    Word...

  • lunagarden

     


    snaily skrev 2010-08-08 16:05:57 följande:
    Prickens födelsedag? 100810 - Vickan100812 - Parnassia och AM100813 - Snaily100816 - Porchez100819 - Cicci100824 - Telis Hoppas jag inte glömde någon nu. Vad tror Nenne och P själva förresten? AMOM, OM Pricken inte är en tjej så kanske jag kan stå till tjänst som mottagare på litet klädlass I alla fall väger vi åt det hållet efter RUL men är ju på intet sätt säkra. Ska på ultraljud i början av september igen så ska försöka spana lite då.

    Oj, så många bebisar på G

  • muggles

     


    passionsblomman skrev 2010-08-07 20:00:17 följande:
      Ursäkta, men det här är en så överjävligt skitjobbig sak i mitt liv för närvarande, att jag totalt saknar humor runt det hela. Nu känner inte jag alls dig eller andra nya i tråden än, men jag är här mycket för stödet medan man genomgår helvetet och har en rätt tung period just nu, där måttet börjar vara rågat. Så ett stilla råd för dem som inte känner mig och min resa är att ligga rätt lågt just nu.Det säger jag inte för att vara otrevlig, utan för att jag faktiskt vill börja gråta när jag får den här typen av svar. Jag behöver inga sexråd, och jag skulle faktiskt helst slippa ens tänka på sex just nu. Det har börjat stå för något jävligt jobbigt. Tyvärr.

    En stor fet bamsekram från en medsyster!

  • lunagarden

     


    muggles skrev 2010-08-08 16:03:26 följande:
      Jag tror stenhårt på att bebisar inte behöver äta på nätterna från runt 6 mån (kan säkert variera ngn månad hit el dit beroende på bebis).

    Jag känner många som fortsatt mata sina barn med välling varje natt tills de är 1,5-2 år. Jag tycker man ska fråga sig om man har lust med det???

    Jag tror som du och mina barn har självmant slutat med nattmål när de varit 3 veckor, 3 månader och 4 1/2 månad. Den första ammades, den andra fick ersättning och trean slutade när han började få gröt (ammades samtidigt).

    MEN var och en känner själv sitt barn bäst och dess behov och familjens behov, och därför kan alla välja hur de själv vill göra!

    Och att de ska bli tjockisar behöver man inte vara rädd för, lille Charlie ökade som sjutton i vikt så länge som jag ammade - men nu när han äter mat och gröt i dubbla normalportioner så har hans viktkurva sjunkit - hänger naturligtvis ihop med att han är aktiv och kryper för fullt oxå.

  • muggles

     


    Telis skrev 2010-08-07 21:32:10 följande:
    BS, puh, lite sömntrubbel med Astrid verkar vara småpotatis i jämförelse med att tampas med en Iris som sätter sig till spjärns. PB, "brådskande familjeskäl". Jag får nog ge upp ambitionen att försöka förstå mig på min son och hans relation till mat. Idag åt han en jätteportion gröt kl 19 och somnade 20.30. Då hade man ju lite förhoppningen att han skulle sova rätt länge på den där gröten men nehej då, han vaknade för tjugo minuter sen och vrålade efter mat. Nu har han ätit en hel flaska ersättning. *skakar på huvudet* Det är som ett bottenlöst hål. Eller, det tar jag tillbaka, han har ju världens (sötaste) hamsterkinder och tjockaste lår så någonstans tar det ju vägen.

    Tillväxtperiod??? Om du tror att han är hungrig på natten så ignorera mitt förra matinlägg. För oss funkade det att mata som idioter på dagen (och Moa blev rejält rultig på kuppen).

  • muggles

    Nenne. tack! Vi har haft det super! Varmt varmt (34 i skuggan), sol sol sol (nä vänta, vi såg nog ETT moln på hela veckan och det var litet), goooood mat och gott lokalt vin (vem visste att det finns gott grekiskt vin?). Moa har lärt sig simma litegrann (sådär några meter)  och utvecklats enormt i poolkantshoppande. Blir nog en blivande Ulrika Knape av henne Hon har iaf ärvt sin mors badsälsegenskaper hehe.

    Sept: ett stort fett jäkla grattis. Ja jag vågar skriva det, för det kan väl inte gå snett hur många gånger som helst... Jag förstår att du är försiktig och kanske lite nervös men låt mig glädjas åt dig (i brist på egna plus)!

  • muggles

     


    snaily skrev 2010-08-08 12:29:48 följande:
    NenneOj vad jag känner som du! En lite anektdot som i alla fall snuddar vid ämnet: var på finrestaurang i förrgår och berättade i telefon för syrran vad vi ätit, och inte ätit - jag hade bett om en gravidanpassad meny och hoppade över att äta de opastöriserade dessertostarna. Givetvis var syrran tvungen att kommentera det och tyckte att man väl visst kunde äta sånt fast man är gravid, det kände hon massor av gravida som ätit och det hade gått bra. "Jaha, men då kan jag lova att de personerna inte hade läst 15 högskolepoäng livsmedelhygien OCH genomgått två IVF:er", sa jag. Surt och bittert. Varför kan man (som syster) inte bara säga: ja, jag förstår att du vill vara lite försiktig efter allt ni gått igenom. ??

    På vår resa nu fick vi kontakt med en annan familj med en jämnårig dotter som tyckte att Moa var en förträfflig pool-medhopperska Mamman i den familjen var gravid med nästa barn och jag förstod väl eg från början att det inte gått så lätt iom att deras dotter nu var nästan 3,5 år. De flesta väntar ju inte så länge mellan barnen om de får välja. Iaf, sista kvällen fick vi en jättegod oxfilé men hon glömde säga till att hon behövde ha den genomstekt (vi satt och pratade och glömde bort det helt enkelt). Hon kunde knappt äta ngt av köttet - som verkligen var helt perfekt stekt om man bara inte var gravid - så jag rådde henne att fråga om de kunde steka på köttet lite till. Hon sa då att "egentligen ska man väl inte vara nojig men jag vill nog inte riskera ngt" och berättade sedan att hon haft åtminstone ett missfall emellan första och andra grav. Och med min nuvarande erfarenhet så förstår jag henne helt. Jag var betydligt mer avslappnad under min första grav (fast jag skulle ändå inte ha ätit rött kött). Så jag håller helt med!!!

  • muggles

     


    snaily skrev 2010-08-08 13:02:01 följande:
    Cicci"Pökat till"?Jag (och Nenne) förstår nog inte riktigt...?? Vi föredrar kontrollerad tillverkning på lab!

    MOAHAHAHHAAAAAAAAAAAA

Svar på tråden Livets toppar och dalar