• MSW

    Livets toppar och dalar

    I den här tråden har det "tjötats" en hel del genom åren (planeringen för nästa sommars femårsjubileum har redan påbörjats), allt eftersom har den gått från att vara en "hur vet man att man är gravid"-tråd till att bli en vänskapstråd!

    Här avhandlas allt som rör barn/familj, resor, internet shopping, tråddejter, husdjur, god mat/bak och allt annat man kan tänka sig! Och vi både gläds och gråter med varandra!

    Trots att vi är utspridda över hela Sverige (mer eller mindre) så blir det en hel del olika tråddejter i olika konstellationer!

    Tempot är för det mesta högt och det kan nog vara lite svårt att hinna med/komma in i tråden, men vi välkomnar alla, men vill då gärna ha en någorlunda presentation, typ var man bor, var i barnkarusellen man befinner sig, skostorlek och vilken favorit choklad man har och vad mer man kan tänkas vilja dela med sig av!

    Då kör vi!!

    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3733191.html

  • Svar på tråden Livets toppar och dalar
  • passionsblomman

     


    Imu skrev 2010-08-08 09:57:05 följande:
    Några rader till Passionsblomman från en smygläsare:Du uttrycker så mitt i prick frustrationen, oron och jag vet inte allt som man drabbas av i den här barnkarusellen när det inte blir något barn och hela livet måste anpassas så att man inte missar de chanser man har... Vi har försökt i två år nu utan att lyckas och tycker att bara de åren är en oändlig tid av oro, försök att slappna av, ångest för att man inte slappnar av, googlandet efter nya knep och besvikelserna när oturen aldrig verkar vända. Så jag fasar för de kommande åren eftersom jag allt eftersom tiden gått också har förstått att två år inte är någonting i sådana här sammanhang.Jag skickar några kramar trots att vi inte känner varandra, för jag känner med dig, och tycker att du verkar vara en helt fantastisk person som alltid orkar peppa och stötta alla andra (ja, jag har följt tråden ett tag...)

    Imu, det här var ett särskilt gulligt inlägg tycker jag. Tack!  Det är faktiskt ganska rörande att det sitter människor man inte alls ens vet finns och bryr sig om ens liv.
    Och så tycker jag som Nenne; kom ut ur smyggarderoben och berätta mer! Jag undrar allt Nenne undrade!

  • lunagarden

     


    muggles skrev 2010-08-08 16:46:08 följande:
    lunagarden: eftersom Telis uttryckligen frågade vad vi tyckte, skrev jag vad jag tyckte - inte vad hon måste göra. Det var mer en åsikt än ett råd. Hoppas att alla greppade den skillnaden...

    Såklart, jag uppfattade att det var som du tyckte, och inte ett råd

    Det var bara min generella uppfattning jag delade

  • lunagarden

     


    passionsblomman skrev 2010-08-08 17:27:08 följande:
    Så har vi iallafall idag kunnat ha ögonkontakt. Kunnat krama varandra.Kommit till nivån småprata och ta en promenad.Det finns dagar då sådant är en stor lättnad, en seger över gråten och en liten strimma av hopp.

    Jag tycker att du är beundransvärd som delar med dig av allt det privata, och jag vill återigen be om ursäkt för mitt plumpa inlägg. Jag är inte här för att såra någon.

    Dina sista meningar gläder mig och jag önskar er all lycka i allt! .-)

  • passionsblomman

     


    lunagarden skrev 2010-08-08 18:01:11 följande:
      Jag tycker att du är beundransvärd som delar med dig av allt det privata, och jag vill återigen be om ursäkt för mitt plumpa inlägg. Jag är inte här för att såra någon.Dina sista meningar gläder mig och jag önskar er all lycka i allt! .-)

    Tack ska du ha.

  • muggles

    PB: hur tror du att du skulle känna för din sambo och era "brister" i relationen (förstå mig rätt, alla har vi brister i våra relationer, el kanske rättare kommunikationssvårigheter) om ni hade en liten bebis nu? Jag är bara nyfiken för att du skriver att detta inte är rätt tid att jobba på ett plus...

    Jag är nog tyvärr en "sova-hela-natten-tyckare" men det beror på att jag själv lyckades med det med Moa och att det funkade för oss. Och jag hoppas att det kommer fram att jag inte tror att det vi gjorde funkar för alla...

  • muggles

    Jag tror att vi alla har stunder när vi tvivlar på vår relation el vår man men jag tror att så länge den övervägande delen känns positiv så är det lugnt. Typ har man det 80% bra och 20% "dåligt" så är det ändå en bra relation. I alla relationer, oavsett hur bra de är, känns det ju som "vardag" ibland.

    PB: nu kommer jag inte ihåg men har ni redan testat familjeterapi? Just era kommunikationssvårigheter kan man ju jobba på, bara grundkärleken finns där (som jag uppfattar att den gör i ert fall). Det lyser igenom att du vill så gärna att din man ska förstå dig och ge dig uppmärksamhet när du behöver det (utan att du behöver be explicit om det), och om du inte ville vara med honom skulle du ju inte bry dig så förbaskat el? Jag tror att man kan jobba på detta men att man behöver proffshjälp. Men så förstår jag också att du känner dig rätt utmattad nu och kanske inte orkar jobba på det?

  • muggles

    Förresten så känner jag mig också ensam i det här - undrar om inte kvinnor nästan alltid gör det? Min man tycker att det är tråkigt att vi inte lyckas få en till och han vill gärna (senast när Vänner med familj var på besök och han gick och höll i Lillprinsen mest hela tiden), men hans åsikt är mer "vi gör ju vad vi kan". Jaha?! Hur kan man vara så lugn med det undrar jag då? Han längtar men han blir inte deppig när det inte går.

    El jag kanske bara har anlag för depression (med tanke på min mamma skulle man kunna tro det...).

    Har man starkare barnlängtan om man är kvinna (jag vill ju inte tro det men...)?

  • muggles

    En helt annan sak: var det inte väldigt länge sedan som Liten var inne? Ngn som vet om hon lever och har hälsan?

  • kängu

    Hej Mugglan, låter som ni haft det härligt på er semester! När börjar du jobba?

  • kängu

    Man kanske tenderar mer att analysera och tänka mycket på saker som kvinna? Så är det i alla fall för mig och maken. Han tycker ofta att jag tar ut saker "i förskott" trots att jag ännu inte vet hur de ska bli... samt att jag funderar mycket mer på saker som händer i mitt/vårt liv öht än vad han gör...

Svar på tråden Livets toppar och dalar