• muggles

    Livets toppar och dalar

    Shit jag missade Sommarpratarna - det är så bra det programmet!

  • muggles

    Piggelin: går du på BMG? Jag funderar på vart men kan få ett tidigt VUL (v7) här i Gbg. Kan man få det via landstinget el är det bara BMG som erbjuder det?

  • muggles

    AM: jag tycker inte hon verkar ha ngn "kundmentalitet".


    Jag lyckades äta Brieost till lunch utan att reagera förrän efteråt JAg är liksom inte inne i tänket...

  • muggles

    Piggelin igen: gjorde du tidigt VUL på Kungshöjd då? (Det var där jag gick med Moa men då gjorde de inga tidiga VUL alls.)

  • muggles

    Piggelin: aha, så du gjorde inget "v7-VUL" för att se hjärtat picka. Av förståeliga skäl vill jag göra det... När jag gick på Kungshöjd och blev ordentligt inskriven i v12 gjordes ett VUL och då sa den kvinnliga läkaren att "ja det är ju först i denna vecka som det är möjligt att se ngt mha VUL". Jag kommer ihåg att jag flinade för mig själv för jag hade ju redan gjort VUL v9 på BMG (inför bokning av KUB) men jag sa inget. Tänkte att de kanske har sämre utrustning i landstinget än privat, el så ville hon luras för att de inte vill ha en massa oroliga kvinnor springades på VUL hela tiden.

  • muggles

    Piggelin: tack för info, jag börjar med Carlanderska, måste ändå meddela dem. Vad skönt att testa så sent, då slipper man ju en massa oro under tiden


    AM: Mrs Google har gjort comeback! Vasakliniken var den äldre snubben som jag var hos i feb när jag bara ville kolla att allt var ok därinne. Han jobbar tydligen även på MVC i den stadsdel där jag bor men enl FL så verkar de inte så generösa med VUL just där. Jag har ju sparat tel.nr till gynmottagningen på Sahlgrenska så dit kan jag ju alltid ringa och få tid tror jag. Vore gött att spara 500 kr...

  • muggles
    kängu skrev 2010-09-28 21:37:51 följande:
    Jag har snarare upplevt att det finns en amningshysteri- dvs att alla måste amma (till varje pris), att man ska amma länge (minst upp till ett år) etc, att man som mamma ska vara hemma länge... Kanske beror på var man bor också iofs- men mest kommentarer fick jag nog på jobbet i större staden (där jag började när Ru var 6 mån) så det har inte bara med det att göra.  
    Helt klart min upplevelse också.
  • muggles

    Izzie: jag har svårt att föreställa mig dig på ett möte som går så åt helsicke (även om det kanske inte var ditt fel?), du verkar så ambitiös och bra på det du gör...? Vad skönt att det gick bättre denna gång!


    Hattis: bra sammanfattning


    Jag tror att många tycker att det är "äckligt" med amning av stora barn mkt för att det är så ovanligt, och som PB säger så går det utanför normen. Hade de flesta ammat sina barn säg tom 3 års ålder så hade ingen lyft på ögonbrynet. Tyvärr är det väl så att man får stå ut med lite kommentarer när man går utanför normen, oavsett vad det handlar om


    Idag vaknade jag med känslan av att jag inte är gravid, jag känner verkligen nada. Sedan försökte jag vända det till positiva tankar att "gravid tills motsatsen bevisats" och försöker verkligen visualisera en mage så där bortåt jul... Men det är lite svårt just idag.


     

  • muggles

    Lappis och Cicci: tack för det!


    Tack allihopa förresten för kramar och stöd och grattis, det värmer!!! Kul att ni gläds med mig.


    Piggelin: inte roligt med ångest i några former. Själv kan jag inte säga att jag har ångest utan mer lite oro och det är ju en jäkla skillnad. Men tänker mkt på vår gemensamma bekant (hon som bara fick ett barn). Vårt öde verkar följas åt läskigt lika...

  • muggles

    EA: jag försöker att inte tänka så men det är svårt... Dag för dag seeeegar sig fram.

Svar på tråden Livets toppar och dalar