• muggles

    Livets toppar och dalar

    Det stod en rolig artikel i GPs Två dagar (helgbilagan för er som inte är göteborgare) om att nya uttryck har bildats nu ute på nätet av föräldrar/blivande föräldrar och så fanns där en ordlista med ord som ÄL, BIM, RUL osv Tydligen finns BÄL också (har jag aldrig använt). Dessutom kommenterade de ordet "styrkekramar", att det har en särskilt innebörd. Jag har aldrig tänkt på att det skulle vara speciellt för tex FL osv men det är det ju (själv har jag svårt för ordet då jag tycker det låter töntigt). Lite kul, kände mig lite träffad där av den artikeln.

  • muggles

    Nenne: och jag tänkte "vad är en drömkabel?" (läste lite snabbt)

  • muggles

    Jag tror Nancy har ätit upp fågeln! Men vad säger vår djurexpert Snigeln?


    Och apropå det


    Snaily: låter hur tungt som helst med era mammor. Och båda på samma gång dessutom! Hoppas magen har rätt storlek imorgon. Jag fick alltid höra  hur otroligt liten min mage var och den var exakt på medelkurvan så jag vet inte hur det där går ihop...

  • muggles
    nennesjuttioåtta skrev 2010-10-11 13:45:54 följande:
    muggles - tycker också styrkekram är rätt fånigt uttryck, men det förklarar så bra vad man tänker!
    Ja precis!
  • muggles

    Tinga: är det inte mer praktiskt med en Dramaten i så fall? Och ja,  jag hade också skämts lite...


    EA: jag tänkte aldrig på glittret när vi var hos AM (inspekterade inte köksbänken så noga) så såå iögonenfallande kan det inte ha varit. Är säkert snyggt!

  • muggles

    Tinga: men om man "blippar" så borde det gå att fylla Dramaten redan i affären (inser att det är ett svagt argument)?


    Telis: ja herregud, redan höggravid... Jag tyckte det var en sällsam känsla att gå ut utan skötväska men med handväska när jag började jobba igen.


    Oupsie: jag tror nog att hunden kan avgöra redan på lukten om det är kyckling el bebis i vagnen

  • muggles

    Oupsie: men kan du inte välja mörkare kakel i köket och ljusare i badrummet? Du måste ju inte ha samma överallt, tycker iaf inte jag. Om hallen och köket "går ihop" kan det vara snyggt att ha samma just där men badrummen behöver ju inte vara det.

  • muggles

    Telis: tack för huskomplimangen!


    På Carlanderska sa de att de hade sett bättre resultat på korta metoden och närmast helt gått över till den, dvs inte gör långa längre. Jag frågade - givetvis - varför och de sa att de tror att det beror på att vid korta metoden så använder man och drar nytta av kroppens egna hormoner och bara maxar dem, medan vid korta så tar man ju över med mediciner helt. Jag tycker det låter konstigt att man kan säga att ngn metod är rätt för alla, för det är ju så individuellt vad man har för hormonnivåer etc. Det låter också oroande att de olika klinikerna rekommenderar olika för då känns det inte som att det stöds på forskning?

  • muggles

    Ursäkta PB, inte meningen att göra dig orolig nu! Det kan ju vara Carlanderska som är fel ute.

  • muggles

    Oupsie: åh vad roligt det hade varit att få välja kakel!!! *avundsjuk* Jag tyckte det var superkul att åka runt i kakelaffärer och köksaffärer och känna på handtag och låddämpning och titta på olika uppbyggda miljöer. Vi åkte tom runt i julas och såg ett kakel som vi skulle vilja ha i köket istället för vårt 10x10 gråbeigea matta, men det är ju hål i huvudet att slänga ut en massa pengar på att byta ett helt nytt kakel bara för att man inte gillar färgen/formen. Och det är ju inte apfult, bara lite tråkigt. Så röjer nog om i hela köket om sisådär 10-15 år istället...

Svar på tråden Livets toppar och dalar