• muggles

    Livets toppar och dalar

    Oupsie: ah du behöver inte skriva mer än så, jag förstår att du vill vara lite diskret.


    Lappis: undrar varför äggen blir av bättre kvalitet när man kör korta (el vad de nu påstod). Äggen borde ju vara av den kvalitet de är redan från början och det enda som påverkar är väl vilka ägg man får fram, dvs vilka som "kläcks". Och har man då tur så är det de med bra kvalutta? Nä jag har nog inte förstått den här processen fullt ut trots att jag gått igenom den...

  • muggles

    Hej Sweetipie! Trist med jobbet och chefens ointresse. Coolt att du nästan känner Nobelpristagaren!

  • muggles

    Hej! Sitter på jobbet nu (hade bestämt mig för att sjukskriva mig om det inte såg bra ut) och gudars vad nervös jag var. Ni vet den där sjunkande känslan av annalkande katastrof... Och efter en liten stund sa läkaren "gör det något om jag trycker lite hårdare" (med VUL-staven) och jag tänkte "han ser inget!". GULP. Men det var ett hjärta och det (antar att han menade fostret) sitter på "rätt ställe". Puh, ner med axlarna.

  • muggles

    Snorkis: härligt att ni varit på semester och fått vilat upp er i ny miljö och bara vara. Du verkar ha en grym chef. Sorgen går upp och ner, ibland anfaller den och ibland lämnar den en i fred, det är inte alltid logiskt varför el vad som triggar det. Stor kram!


    Tinga: ja nu fasen vågar jag kolla BF-datum iaf!


    AM: åh slott, vad schysst! Och bra att det blir av, vilka snälla barnvakter!

  • muggles

    Snaily: näe vad otroligt tungt! Det finns ju inte så mkt tröstande du kan säga. Själv känner jag mig sällan tröstad av glada tillrop när jag har fått dåliga besked. Typ denna gång när jag blev gravid så var utrop av typen "jag känner på mig att det kommer att gå bra!" inte särskilt tröstande för mig. Då tänker jag bara "men hur vet du det". Jag förstår med förnuftet att folk bara vill vara snälla men det hjälper inte mot känslan/oron. Jag tror mer på att bekräfta oron och bara lyssna. Era mammor borde få psykologhjälp, är inte det otroligt viktigt vid cancerbesked? Stor kram på dig! Jag hoppas dock verkligen att Ynglet får ha glädje av både farmor och mormor många år till.

  • muggles

    Mitt BF-datum hamnar otroligt nära makens födelsedag förresten... Han fyller 29/5 och vår Fläck (aliasnamnen börjar ta slut - Pricken och Ynglet mm är ju taget men det såg ut som en suddig fläck på skärmen så Fläcken får det bli) har BF 2/6. Fast jag vill inte vara med på BF-listan än, då det finns mkt kvar att oroa sig för (men det skiter jag i just nu).

  • muggles

    Snaily: ja vilken otroligt dålig dotter du är - NOT! Jag skulle säga att det är naturligt att vända sig in mot sig själv och koncentrera sig på att boa när förlossningen närmar sig. Det är svårt att styra sina känslor och du kan inte tvinga dig att känna på ett visst sätt. Det kan också hända att du om några dagar, när beskedet fått sjunka in, känner på ett annat sätt. Döm inte dig själv för hårt, det leder inte till ngt gott. (Men det är lätt att göra såklart.)

  • muggles

    Oupsie: ang rörelser:


    Tinga: jag vill göra KUB och om vi får dåliga siffror göra FVP. Det måste väl gå att betala för ett FVP? (AM, vet du det?) Förra gången sa de nämligen att man inte får göra både och utan om man gör KUB och tex får väldigt dåliga siffror (tex 1/205 där 1/199 är gränsen för att göra FVP också) så får man inte göra FVP för då har man redan "belastat" sjukvården med KUB. De vill ju inte att alla ska springa och göra både och. Så får man 1/200 får man inte göra FVP men får man 1/199 får man det. Sist fick jag dock siffror som motsvarade en 25-åring fast jag precis hade fyllt 36, så jag hoppas på liknande denna gång. Jag är rädd för mf vid FVP Visst skulle det vara typiskt om jag fick mf när jag nu haft så svårt att bli gravid?

  • muggles

    Oupsie: det kan mkt väl vara så att gränsen är 1/300 här också, jag kan mkt väl komma ihåg siffrorna fel. Men principen var iaf den att får man gränsvärdet så får man FVP och får man bara en punkt ifrån så får man det inte. Och jag förstår orsaken. Men jag betalar ju gärna i det fall att jag tycker att vi kommer för nära gränsen. Vi hade en väldigt bra NUPP-upplevelse med en väldigt erfaren sköterska som förklarade precis vad hon såg och vad man inte vill se mm, så vi kände oss nog mer lunga pga det än själva siffrorna i sig. Men den gången betalde vi 1800 kr för KUB och det var enda stället i Gbg som gjorde det då, så det var väl därför hon var erfaren kanske. Jag har ju förstått att vissa fått ul-människor som flaxat lite snabbt med ul-apparaten och knappt förklarat ngt alls, och det känns ju sådär.


    PB: tack! Ja axlarna åkte ner en bit. Sedan ska man nog inte ropa hej än men det är ju ytterligare ett steg i rätt riktning. Jag har mina delmål för att stå ut...

Svar på tråden Livets toppar och dalar