• muggles

    Livets toppar och dalar

    PB: el så stöds det på forskning. Det kan ju finnas olika studier som pekar åt olika håll. Suck. Min känsla är att det forskas för lite om kvinnors underliv. Jag har letat men jag har inte hittat ngnting om orsaker till MA tex. Det måste ju vara ngt som går snett någonstans i processen - jag menar, varför stöter inte kroppen bort det som vid ett vanligt mf? Men det verkar inte forskas på det iaf.


    Jag stör mig lite på att vården (läs tex mvc) säger att det är väldigt ovanligt med MA men med tanke på alla jag känner som råkat ut för det så verkar det inte vara så ovanligt precis.

  • muggles

    BS: haha i helgen har jag tänkt på dig.


    Moa frågar "är det här mat?" (pekar på sin tallrik)


    jag svarar "ja det är det gumman"


    Moa: är det här mat?


    jag: ja.


    Moa: är det här min mat?


    jag: vad svarade jag nyss? måste du tjata så?


    Moa: jag tjatar inte.


  • muggles
    nennesjuttioåtta skrev 2010-10-11 17:04:56 följande:
    på onsdag ska jag på efterkontroll numero 1. Ska ta upp min ilska över förlossningen då igen, verkar som det inte riktigt släppt. Nästa månad ska jag på efterkontroll numero 2 på spec.mödravården. Jag är livrädd för att ha sex, eller iaf penentrerande sådan (allt annat går ju att göra, höhöhö). Drömmer mycket om att vi är superkåta och ska precis till att sticka in bananen när jag kommer på hur jag ser ut (har inte kollat, men tänker mig en liten skjorta knäppt över en alldeles för stor mage, så det blir glipor mellan knapparna aka stygnen) och hur tunt och skört det är från att gå sönder igen. *ryser* Inspektör P intygar dock att det ser ut som vanligt, men det går inte in.
    GLIDMEDEL anbefalles första gångerna!!! Speciellt under amningen då slemhinnorna är torrare och skörare än vanligt. Sedan känns det "konstigt" de första gångerna men det blir bättre och bättre för varje gång. Det är ung som att börja cykla på en rostig cykel el ngt...
  • muggles

    Porchez: jag håller med om fisk i folie - är supergott och blir saftigt. Enkelt är det med. Jag brukar ha i smör, citronsaft el citronskivor, lökskivor/purjolök, morotsslantar och så lite kryddor. Frysta av sorten "provencal" funkar bra el vad du har hemma. Du kan hyvla smöret med osthyvel och lägga det ovanpå, så smälter det ner över fisken och fisken får liksom en god sås av smör/citron.


    Sept: hoppas det är tanten (låter troligt)!

  • muggles

    Nenne: har för mig att ilska är en naturlig del av processen. Kommer inte riktigt ihåg men är det inte såhär: 1. chock 2. ilska 3. acceptans 4. förlåta/glömma/gå vidare...? Men jag tror jättemycket på att få hjälp med att komma vidare från ilskan till acceptans. Nu blev det ju såhär och bara du kan få förklarat varför de tog de beslut de tog (över ditt huvud) så kan du kanske acceptera det? Vet inte om Piggelin har vettig input att komma med?


    Telis: härligt att höra att du är tillbaka i gammal god form! (tänker på ett av dina inlägg som fick mig att fnissa lite)


    Lappis: hej! Trist med förkylning! Är det luften som cirkulerar i planet som smittar dig tror du?


    AM: den bänkskivan passar din glamorösa livsstil verkligen!


    Oupsie: jag gillar också stora plattor. Ju mer platta och ju mindre fog - desto mer lättstädat dessutom. Men ofta tar de extra för att sätta stora plattor för det är svårare (speciellt i badrum med fall osv). Men det kan det ju vara värt...

  • muggles

    Lappis: just det det var ju Gonal-f jag fick också vid korta metoden. Satt igår och undrade varför jag inte kände igen ngt av preparaten som nämnde... Jag fick ju bara ut 3 ägg men jag tror att jag har ganska liten äggproduktion för jag har haft dåligt med äggblåsor varje gång de tittat.


    Tinga: kl 8.15 imorgon har vi tid. När jag tänker på det vrider det sig i magen av nervositet Samtidigt känns det som om magen växer (det drar i ligamenten) men förra gången var tydligen livmodern stor som i v7 medan embryot förmodligen strukit med redan i v5. GAH!

  • muggles

    Igår frågade Moa mig "köpte ni mig?". Haha vilken underbar tanke. Klart man kan tänka så... Jag svarade "nej vi gjorde dig. Du är en liten bit av pappa och en liten bit av mamma och en liten bit av dig själv". Då såg hon nöjd ut.

  • muggles

    Porchez: du kan också göra kokt torsk (fisk är väldigt lätt att koka i micron - tips!) med rödvinssås och knaprigt stekt bacon/fläsktärningar. Även stekta kantareller är en höjdare. Finns så mkt gott med fisk! Vi gjorde torsk med potatismos gjort på potatis och palsternacka (blir en söt brytning som är väldigt god) och sås grundat på en egen räkfond. Himmelskt! El vaddå "vi" - maken såklart. Förra gången vi åt räkor kokade han sin egen fond (var tydligen superlätt) och så frös han inte hälften som inte gick åt den gången.

  • muggles

    ---frös han in hälften ---- ska det vara

Svar på tråden Livets toppar och dalar